MARTIAL ARTS FOUNDATION

Αϊκίντο / Ζίου Ζίτσου

logo σχολής
Προφίλ Τεχνών

Το Martial Arts Foundation δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών του Aikido και του Ju-Jitsu, στο Νέο Ψυχικό.

AIKIDO: Το Aikido δημιουργήθηκε από τον Morihei Ueshiba, έπειτα από την πολυετή εξάσκησή του στο Daito Ryu Aikijutsu. Ο Ueshiba οραματίστηκε μια πολεμική τέχνη που να αποκλίνει από την συνήθη προσέγγιση της βίας που συναντάται σε πολλές πολεμικές τέχνες, αλλά αντίθετα να είναι μια έκφραση της προσωπικής φιλοσοφίας του για την παγκόσμια ειρήνη και συμφιλίωση. O ίδιος ο όρος Aikido μεταφράζεται ως "ο Δρόμος της Αρμονικής ενοποίησης με την ενέργεια της ζωής¨. To Martial Arts Foundation αποτελεί επίσημο αντιπρόσωπο της ομοσπονδίας Aikido World Alliance που τελεί υπό την εποπτεία του Sensei Andrew Sato – Shihan 7th Dan.

JU JITSU: Η λέξη Ju-Jitsu είναι σύνθετη και αποτελείται από το Ju (Ζίου) που σημαίνει απαλή και το Jitsu (Ζίτσου) που σημαίνει τεχνική. Είναι δηλαδή, η τέχνη της απαλότητας, η οποία βασίζεται στην εκμετάλλευση της δύναμης του αντιπάλου. Αποτελεί μια πλήρη μορφή πολεμικής τέχνης, περιλαμβάνοντας τεχνικές σε όλες τις ζώνες συμπλοκής μάχης σώμα με σώμα, δίνοντας έμφαση τόσο στην δημιουργία άρτιας τεχνικής υποδομής, όσο και στην ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης των ασκούμενων. Η εκμάθηση του Ju-Jitsu στο Martial Arts Foundation γίνεται σε συνεργασία με τις παγκόσμιες ομοσπονδίες Seishinkai Ju Jitsu International και Ju Jitsu Intenational Federation.

Προφίλ Δασκάλου

Ο Παντελής Σακελλαριάδης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τον κλασικό αθλητισμό ενώ η πρώτη του επαφή με την τέχνη του Aikido έγινε το 1995 στο Fukushinkan Dojo, με δάσκαλο τον Sensei Γιώργο Κολιόπουλο (6th Dan). Κατά την παραμονή του στο Fukushinkan Dojo είχε επίσης την ευκαιρία να εκπαιδευτεί υπό την καθοδήγηση του Sensei Κώστα Γιαννά.Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων συνέχισε την εκπαίδευση του στο Kobukan Dojo του Sensei Adam Adamski (6th Dan), στο οποίο και έφτασε στον βαθμό του Shodan. Παράλληλα με την εκπαίδευση του στο Aikido άρχισε την εκπαίδευση του στην πολεμική τέχνη του Judo στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, με δασκάλους τον Αθανάσιο Καπαρό (6th Dan) και τον Κωνσταντίνο Μάρκου (3rd Dan). Απόφοιτος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Portsmouth University, εργάστηκε επί σειρά ετών στις Δ/σεις Προμηθειών της Cosmote και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Σήμερα κατέχει τον βαθμό του 4ου Dan Shidoin, στην πολεμική τέχνη του Aikido με δάσκαλο τον Andrew Sato Shihan, του 2ου Dan στο Ju-Jitsu JJIF και του 1ου Dan στο Judo, ενώ είναι ο επικεφαλής εκπαιδευτής στο Martial Arts Foundation Νέου Ψυχικού.

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι