Α.Σ ΜΑΚΕΔΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Καράτε / Κικ Μπόξινγκ

logo σχολής
Προφίλ Τέχνης

Καράτε: Η πολεμική τέχνη καράτε-ντο έχει καταγωγή την Οκινάβα της Ιαπωνίας. Η έκφραση ΚΑRΑΤΕ DO είναι ιαπωνικής προέλευσης και σημαίνει Καρα=άδειο, Τέ=χέρι, Ντό=δρόμος που εκτός από την κυριολεκτική έννοια "o δρόμος των άδειων χεριών" έχει και μεταφορική "άδειο μυαλό από κάθε κακή σκέψη". Το καράτε παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα, αφού πρώτα ο αθλητής μαθαίνει πειθαρχεί και παράλληλα να διαμορφώνει όχι μόνο υγιή και δυνατό κορμί, αλλά και άψογο χαρακτήρα.
Κικ Μπόξινγκ: Είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του απ την ταυλανδέζικη πυγμαχία και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο λόγω της πρακτικότητας του. Η προέλευση του είναι απ' την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική, και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα απ το καράτε ντο και το ταεκβοντό. Στην δεκαετία του 1970 άρχισαν να διεξάγωνται οι πρώτοι αγώνες kickboxing, ενώ το 1977 ιδρύθηκε και η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, η World Kickboxing Association (WKA). Το αγωνιστικό kickboxing χωρίζεται στο ερασιτεχνικό kickboxing, στο οποίο οι αθλητές φοράνε προστατευτικά, και στο επαγγελματικό όπου δεν επιτρέπεται η χρήση τους. Στον σύλλογο εκτός καράτε και κικ μπόξινγκ λειτουργούν και τμήματα αυτοάμυνας.
Λειτουργεί τμήμα καράτε και στο Φιλλίππειο Κλειστό Γυμναστήριο

Προφίλ Δασκάλου

Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος ξεκίνησε το καράτε, το 1984 σε ηλικία 18 ετών. Πολύ σύντομα μπαίνει στην εθνική ομάδα, κατακτώντας σημαντικές πανελλήνιες διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το 1991 στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Ελλάδος κάνει 11 αγώνες κάνοντας 1 ισοπαλία και 10 νίκες ανακηρύσσοντας 1ος σκόρερ πανελλαδικά. Η σημαντικότερη διάκριση ήταν η 2 η θέση στην Ευρώπη με την Εθνική Ομάδα κούμιτε μέσα στο Παλαί Ντε Σπορ στην Θεσσαλονίκη.Σήμερα έχει να παρουσιάσει ένα αξιόλογο έργο και πρωταγωνιστικό ρόλο αφού διδάσκει από το 1988 ακούραστα στον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Καράτε “Μακεδών”. Επίσης δίδαξε σαν καθηγητής αυτοάμυνας στην Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας 2002 έως το 2004. Eίναι Πτυχιούχος Προπονητής Γ.Γ.Aθλητισμού και Εθνικός Διαιτητής Ε.Λ.Ο.Κ. Βοηθός εκπαιδευτή είναι ο Αθανάσιος Γεροντίδης ο οποίος ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες από 14 χρονών .Τον Απρίλιο του 2012 συμμετέχει στην Σχολή Εκπαιδευτών Καράτε που διοργάνωσε η ΕΛ.Ο.Κ. με έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπου αποφοιτεί με επιτυχία και παίρνει το Δίπλωμα Εκπαιδευτή Καράτε. Ο επίλεκτος αθλητής Νίκος Κάτσας ξεκίνησε το Kick-Boxing σε ηλικια 16 ετών, στις 15/12/2010. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καταφέρνει να πάρει την μαύρη ζώνη στο Kick-Boxing. Τώρα διδάσκει Kickboxing στο κεντρικό παράρτημα του Γ.Α.Σ. Μακεδών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι