Barracão da Capoeira Athens

Καποέιρα

logo σχολής
Προφίλ Τέχνης

Η Capoeira δημιουργήθηκε από τους σκλάβους στη Βραζιλία κατά την μάχη τους για ελευθερία. Είναι ένα άφρο-βραζιλιάνικο είδος τέχνης που συνδυάζει στοιχεία από πολεμικές τέχνες, μουσική και χορό. Δημιουργήθηκε στην Βραζιλία από σκλάβους που μεταφέρθηκαν από την Αφρική, ειδικά από τη σημερινή Angola, κάπου μετά από τον δέκατο έκτο αιώνα. Καθώς η δημοτικότητα της Capoeira αυξανόταν και η φήμη της διασκορπιζόταν σε όλο τον κόσμο, τόσο αυξανόταν ο ρόλος της στη λαϊκή κουλτούρα. Οι παίκτες της Capoeira (capoeiristas), εδώ και αρκετά χρόνια εμφανίζονται σε διαφημίσεις στην τηλεόραση, σε ηλεκτρονικά παιχνίδια (video games) και σε μουσικά βίντεο.
Οι συμμετέχοντες σε ένα παιχνίδι Capoeira σχηματίζουν ένα κύκλο (roda), παίζουν όργανα και τραγουδούν, ενώ κάποιοι από αυτούς παίζουν Capoeira σε ζευγάρια στο κέντρο του κύκλου. Το παιχνίδι εξελίσσεται με εναλλαγές των παικτών, διαδικασία που γίνεται με τελετουργικό τρόπο.

Προφίλ Δασκάλου

Flavio Augusto Antunes Da Veiga, Δάσκαλος capoeira τίτλου Mestre.
Γεννήθηκε στη πόλη Guaratingueta στο Sao Paulo της Βραζιλίας το 1981. Είναι μαθητής του Mestre Ze Antonio και αργότερα του Mestre Poncianinho της ομάδας “Barracao da Capoeira”. Ξεκίνησε Capoeira το 1997 και το έτος 2004 παρέλαβε τον τίτλο του καθηγητή “Professor”, πιστοποιημένος τίτλος διδασκαλίας από την Ομοσπονδία Capoeira Βραζιλίας, ενώ το 2005 παρέλαβε τον πιστοποιημένο από τη ομοσπονδία τίτλο του “Contra Mestre”. Παράλληλα, γίνεται μέλος της ομάδας χορού CDO GUARA, και συμμετέχει σε διάφορες παραστάσεις αφρο-βραζιλιάνικων χορών (maculelê, danca do fogo, danca guerreira) στο Sao Paulo. Την ίδια χρονική περίοδο, διδάσκει Capoeira σε ενήλικες και παιδιά.
Το 2007 έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να διδάξει Capoeira. Το 2009 δημιουργεί επαγγελματική ομάδα χορού άφρο-βραζιλιάνικων στοιχείων (capoeira, samba, macule- lê) με την επωνυμία CDO ATHENS και συνεργάζεται με επιχειρηματίες σε διάφορες εκδηλώσεις διαφημιστικού χαρακτήρα (Forthnet, Sony, Nivea, Fnac, Vodafone). Επιπλέον συμμετέχει στη μουσικοθεατρική παράσταση «5» Βαριετέ των Δ.Τσακαλία-Ν. Ορφανού στο Mad Club, και έχει συνεχής συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων καθώς και με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου (αποκριάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, μαθήματα σε δημότες). Το 2010 συμμετέχει στο Φεστιβάλ Κρουστών «Κρουστοπανήγυρις», αναλαμβάνοντας μια ομάδα παιδιών και ενηλίκων, ενώ στη συνέχεια παραδίδει μαθήματα Capoeira στα πλαίσια Διεθνούς Φεστιβάλ στη Σαμοθράκη.
Το 2013 απέσπασε τον τίτλο δασκάλου Capoeira ”Mestre”.
Έχει παραδώσει σεμινάρια Capoeira στο THE PLACE και στο DANCE ATTIC στην Αγγλία, στη Ρωσία, στη Γαλλία, στη Λετονία, στην Ιταλία, στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ουγγαρία, και στην Κύπρο. Επίσης, έχει οργανώσει για 2 χρόνια υπό την αιγίδα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών Doerpfeld Gymnasium, τους ετήσιους αγώνες Capoeira (Ba- tizado) της ομάδας αλλά και σεμινάρια στις αθλητικές εγκαταστάσεις στης Σχολής στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Επιπλέον το 2014 πήρε μέρος στο 52ο Φεστιβάλ Φολκόρ της Λευκάδας. Toν Φεβρουάριο του 2016 πραγματοποίησε παρουσίαση Maculelê στο κανάλι του Αlpha στην εκπομπή “Bράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο”, ενώ τον Ιούνιο του 2016 πραγματοποίησε Capoeira και Maculelê Show στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.
Ζει και εργάζεται από το 2007 στην Αθήνα και έχει διδάξει Capoeira σε διάφορες σχολές χορού (Dance Cultural Center, Υγειοσωματική, Θέατρο Αλκμήνη κ.α.). Την περίοδο αυτή διδάσκει στις σχολές Open Space Studio, Thodoris Panas-Athens Dance School, Dan- zarin και στο Pa’ Bailar. Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων θα βρείτε στο site www.barracaodacapoeira.gr. Επίσης παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Capoeira και Maculelê όπως έχει κάνει και για την Τζένη Μπαλατσινού.
Μιλάει Πορτογαλικά, Αγγλικά και Ελληνικά

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι