CROUCHING TIGER SCHOOL

Κικ Μπόξινγκ / Σάντα / Σέμι Κόντακτ / Φου Τζο Πάι

logo σχολής
Προφίλ Τέχνης

Το πρωταρχικό όνομα του σύγχρονου Fu Jow Pai ήταν «Hark Fu Moon» (Black Tiger System). Μετονομάστηκε από τον Grand Master πρώτης γενεάς, Wong Bil Hong, σε «Fu Jow Pai of Hoy Hong Temple», λίγο πριν από τον θάνατό του, το 1934. Αυτό το έκανε για να τιμήσει τη μνήμη του δασκάλου του, ενός Shaolin καλόγερου ο οποίος βρήκε καταφύγιο στον ασφαλή ναό, Hoy Hong, για να αποφύγει τον διωγμό που είχε εξαπολυθεί εναντίον του μοναστηριού των Shaolin. Ο Wong Bil Hong γεννήθηκε το 1841, στην Καντόνα της Κίνας. Έγινε δάσκαλος του συστήματος Hung Gar. Μία μέρα προκλήθηκε σε μονομαχία από έναν δάσκαλο ενός άλλου συστήματος, λόγω μιας παρεξηγήσεως. Στα μισά της μάχης τους, οι δύο αντίπαλοι ένιωσαν μια μεγάλη δύναμη να τους χωρίζει και πετάχτηκαν μακριά, πολλά μέτρα ο ένας από τον άλλον. Ανάμεσά τους είδαν έναν καλόγερο, του οποίου οι πολεμικές ικανότητες τους εντυπωσίασαν τόσο, που ζήτησαν από τον καλόγερο να τους διδάξει την τέχνη του. Μετά από πολύ σκέψη, ο μοναχός αποφάσισε να τους διδάξει.
Για τα επόμενα χρόνια, ο Wong Bil Hong δούλεψε σκληρά για να μπορέσει να γίνει δάσκαλος στο Black Tiger System. Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Wong Bil Hong δίδαξε μόνον δύο μαθητές, ένας εκ των οποίων ήταν ο ανιψιός του, Wong Moon Toy, ο μοναδικός διάδοχος του συστήματος "Fu Jow Pai". Το σύγχρονο Fu Jow Pai περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές μορφές. Το παραδοσιακό, το αγωνιστικό και την αυτοάμυνα. Στο παραδοσιακό διδάσκονται φόρμες και παραδοσιακές τεχνικές και χαρακτηρίζεται για τη δύναμη και τη στιβαρότητά του. Στο αγωνιστικό διδάσκεται το Semi Contact με τον ανάλογο προστατευτικό εξοπλισμό και χαρακτηρίζεται από την κινητικότητα και την έκρηξή του και στην αυτοάμυνα διδάσκονται τεχνικές αυτοάμυνας (κεφαλοκλειδώματα, πιασίματα, μαχαίρι κ.α.) και χαρακτηρίζεται από την προσέγγιση και αντιμετώπιση δύσκολων συνθηκών στην καθημερινή ζωή. Όλα τα τμήματα είναι εμπλουτισμένα με ασφαλή δυνατή σουηδική γυμναστική και πολύ καλό stretching (διατάσεις). Η "Crouching Tiger School" είναι μια σχολή πολεμικών τεχνών όπου διδάσκονται Fu Jow Pai - Kung Fu, Point Fighting - Kick Boxing (Semi Contact) και Αυτοάμυνα. Η σχολή είναι ενεργό μέλος της Internatiol Fu Jow Pai Federation, της Ευρωπαiκής και της Ελληνικής Ενωσης Fu Jow Pai καθώς επίσης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu-Kung Fu.

Προφίλ Δασκάλου

Ο Ηλίας Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9/2/1976 όπου και μεγάλωσε.Ξεκίνησε να ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα το Fu Jow Pai - Kung Fu από τον Ιούνιο του 1991. Παράλληλα άρχισε να ασχολείται και με το Semi Contact με πολυάριθμες συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλήνια αλλά και διεθνή πρωταθλήματα μέχρι και σήμερα.Από τα πρώτα του βήματα δάσκαλοι και εκπαιδευτές του είναι ο κ.Νίκος Μέμμος και ο κ. Μιχάλης Τριανταφύλλου , οι οποίοι διατηρούν σχολή στα Βριλήσσια.Από τον Σεπτέμβριο του 2007 προπονείται με την Εθνική ομάδα του Semi Contact (Icaros Team) με προπονητή τον δάσκαλό του Μέμμο Νίκο.Ενώ από τον Σεπτέμβρη του 2008 εκπαιδεύεται και στο Brazilian Jiu Jitsu στην σχολή του Χρήστου Μαρκέζ.Το 2004 απέκτησε τον 1° βαθμό της μαύρης ζώνης και ξεκίνησε την πορεία του ως εκπαιδευτής , προπονητής και διαιτητής.Τον Οκτώβρη του 2007 έκανε το βήμα και άνοιξε την δική του σχολή στο Κουκάκι , την Crouching Tiger School , η οποία είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu Kung Fu (Α.Σ. Fu Jow Pai Κουκακίου).Τον Δεκέμβριο του 2007 απέκτησε τον 2° βαθμό της μαύρης ζώνης. Από τον Φεβρουάριου του 2011 κατέχει τον 3° βαθμό της μαύρης ζώνης.Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια άλλων στυλ πολεμικών τεχνών αθώς και αυτοάμυνας με κυριότερα αυτά του F.C.S Kalli & F.I.G.H.T. με έμφαση στην αντιμετώπιση μαχαιριού καθώς και στην ψυχολογία του δρόμου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι