Εξάσκηση Ιάιντο Εις Μνήμην του δασκάλου Βέρνερ Σμιντ

εικόνα άρθρου

Ο δάσκαλος Βέρνερ Σμιντ προσκαλέστηκε πριν από πολλά χρόνια από το γνωστό δάσκαλο του Jiu Jitsu Χρήστο Μπαρμπέρη, που ζούσε στην Καβάλα, ο οποίος προσπάθησε να βρει έναν τρόπο να εξασκηθεί στο Iaido.Επικοινώνησε τηλεφωνικά, λοιπόν, με το δάσκαλο Βέρνερ στη Γερμανία κι έτσι το 2000 ξεκίνησε το Iaido στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα, συνδεόμενο με τη νεο-ιδρυθείσα (1999) ΕΟΚΙΝ. 

Τα πρώτα πανελλήνια σεμινάρια Iaido διοργανώνονταν κυρίως στην Καβάλα, ακολούθησαν ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη και αργότερα η Αθήνα.Ο δάσκαλος Βέρνερ Σμιντ, 5ο dan Iaido, ήταν ένας από τους προσωπικούς μαθητές του δασκάλου Σαγκάουα Χακούο , 9o νταν Ιάϊντο, Χάνσι.

εικόνα άρθρου

Μέχρι το θάνατό του, το Μάρτιο του 2018, ο δάσκαλος Βέρνερ δίδασκε στο dojo του στο Essen της Γερμανίας, όπου σήμερα συνεχίζουν το έργο του οι μαθητές του.

Ο δάσκαλος Βέρνερ, για την Ελλάδα, είναι μία από τις σημαντικότερες μορφές, που βοήθησαν να εδραιωθεί και αναπτυχθεί το Iaido.Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ατελείωτες ώρες συζητήσεων γύρω από το Budo και άπειρες ώρες εξάσκησης, πολλές φορές, μέχρι αργά το βράδυ στο dojo. Ύστερα, συνεχίζαμε στην ταβέρνα με ρετσίνα και άσσο σκέτο.

Τώρα βρίσκεται παρέα με το δάσκαλό του και άλλους Budoka, όμως αισθανόμαστε πως η ματιά του βρίσκεται συνεχώς σ’ εμάς, εδώ κάτω...

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι