Σοφά λόγια

Όλα όσα έχουν αρχή έχουν και τέλος. Συμφιλιώσου με αυτό και όλα θα πάνε καλά. (Βούδας)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Shinkage Ryu Iaido - Asunarokai Dojo

Προφίλ Τέχνης

Το Iaido είναι μία πολεμική τέχνη μη επιθετική, η οποία δεν προϋποθέτει άμεση φυσική επαφή ή μάχη με άλλα άτομα στο “dojo” (ο χώρος όπου εξασκείται ο “δρόμος”). Οι ασκούμενοι εκτελούν “πρότυπα” (υποδείγματα), τα οποία ονομάζονται “kata” και αναπαριστούν την αντιμετώπιση επίθεσης από έναν ή περισσότερους αντιπάλους. Στα kata εμπεριέχονται: το τράβηγμα του σπαθιού, η εκτέλεση ενός ή περισσότερων κοψιμάτων, το καθάρισμα της λεπίδας και η επιστροφή του σπαθιού στη θήκη. Βασική προϋπόθεση για τη σωστή εκτέλεση ενός kata, είναι η συγκέντρωση του νου. Το Iaido είναι μια από τις πιο προσανατολισμένες φιλοσοφικά ιαπωνικές πολεμικές τέχνες, αλλά και μια από τις λιγότερο κατανοητές. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να μάθει κανείς πώς να χρησιμοποιεί το σπαθί. Η πραγματική ουσία του Iaido είναι η έμφασή του στην καλλιέργεια της εσωτερικής γαλήνης με τη μάθηση της χρήσης του σπαθιού ως εργαλείο αυτογνωσίας.

Προφίλ Δασκάλου

O Γιάννης Παπαδόπουλος διευθύνει το Asunarokai Dojo και είναι κάτοχος του 4ου Dan.Στη σχολή διδάσκεται η τέχνη του Iaido κυρίως μέσω των δώδεκα κάτα (Σέι-τέι Γκάτα) της Παν-Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Κέντο (Zen Nihon Kendo Renmei/ZNKR) καθώς και της κλασσικής σχολής Σινκάγκε Ρίου. Με σεβασμό στη τέχνη και στους παλαιότερους δασκάλους ο Γιάννης Παπαδόπουλος μεταδίδει μέσω της εξάσκησης τη σωστή στάση και πνεύμα που πρέπει να έχει ο μαθητής στο Iaido καθώς θα μελετάει τον τρόπο που κινείται το σώμα του και τον τρόπο που ο νους μεταβαίνει από την ηρεμία στη δράση και το αντίστροφο. Το Asunarokai Dojo είναι μέλος της Ελληνικης Ομοσπονδίας Κέντο- Ιάιντο- Ναγκινάτα (ΕΟΚΙΝ).

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Shinkage Ryu Iaido - Asunarokai Dojo Shinkage Ryu Iaido - Asunarokai Dojo Shinkage Ryu Iaido - Asunarokai Dojo Shinkage Ryu Iaido - Asunarokai Dojo Shinkage Ryu Iaido - Asunarokai Dojo

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Μεγαλουπόλεως 9, Αγ.Δημήτριος (Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αθηνών)
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6946-405799
E-mail: asunarokai@shinkageryu.gr
Website: http://www.shinkageryu.gr
Facebook:

Αναζήτηση

Challenger custom sportwear
Bujinkan Dojo Hellas
Ομοσπονδία Krav Maga
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
AIKIDO DOJO HERAKLION
Αθλόπολις
TCMA
Είδη Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική