Σοφά λόγια

Όταν σκέφτεσαι κάτι παρα πολύ πριν το κάνεις, μπορεί να το... ξεκάνεις.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ INTERCHINA ΠΕΙΡΑΙΑ

Προφίλ Τεχνών

Το “Ying Shou Quan” ή «Νύχι του Αετού» είναι ένα από τα διασημότερα παραδοσιακά στυλ των κινέζικων πολεμικών τεχνών. Το σύστημα αποτελείται από τους “Δέκα Δρόμους – Xing Quan” και τους “Πενήντα Δρόμους – Lian Quan” του Αετού, ενώ στην ύλη περιλαμβάνονται εσωτερικές αναπνευστικές ασκήσεις (Qi Gong), άοπλες φόρμες όπως οι “Ba Mian Zhui – Ba Bu Zhui – Luo Han Quan”, προσχεδιασμένη μάχη δύο ατόμων (108 duida), καθώς και φόρμες με κινέζικα παραδοσιακά «όπλα». Καρδιά του συστήματος είναι οι 50 τεχνικές του αετού που συνδυάζουν απότομες αρπαγές, γρήγορους βηματισμούς, σταθερές στάσεις, εκρηκτικά χτυπήματα, έλεγχο του αντιπάλου με κλείδωμα των αρθρώσεων και ρίψεις.

Οι μαθητές εξασκούν τις 50 τεχνικές μία μία ή σε συνδυασμούς, στον αέρα ή με αντίπαλο, παράλληλα με τους 10 δρόμους και τις φόρμες. Κάθε τεχνική απαιτεί έκρηξη και δύναμη από τον ασκούμενο, ακρίβεια στην κίνηση, άριστη τεχνική και σωστή εφαρμογή της δύναμης. Η ανάπτυξη της δύναμης και της έκρηξης πραγματοποιείται με κλασσικές μεθόδους προπόνησης βελτίωσης της δύναμης και της ευλυγισίας, η ακρίβεια και η τεχνική επιτυγχάνεται με τη συστηματική εξάσκηση στις τεχνικές και την ύλη του Αετού και η σωστή εφαρμογή της δύναμης καλλιεργείται με συνδυασμό εσωτερικών και εξωτερικών ασκήσεων (nei gong και wai gong) οι οποίες εκτός του ότι καλλιεργούν την εσωτερική δύναμη και αυξάνουν τη μαχητική δεινότητα, εξασκούν το πνεύμα μέσω της εσωτερικής γαλήνης και ηρεμίας που πρέπει να διακρίνουν κάθε ασκούμενο στις πολεμικές τέχνες.

Το Τάι Τζι Τσουάν (Tai Ji Quan), του Yang στυλ θεωρείται μια από τις διασημότερες Κινέζικες «εσωτερικές» μαχητικές τέχνες. Με το πέρασμα των αιώνων αποδείχθηκε αποτελεσματικό όχι μόνο ως τέχνη αυτοάμυνας αλλά και ως εξαιρετική μέθοδος διατήρησης της υγείας και ανάπτυξης της εσωτερικής ενέργειας του ανθρώπου. Η εξάσκηση γίνεται με αργές – ρυθμικές κινήσεις που βοηθούν στο συντονισμό και την συγκέντρωση. Χαρίζει ευλυγισία και ενδυνάμωση μυών και αρθρώσεων επιδρώντας θετικά στην σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία. Το Τσι Κονγκ (Qi Gong) μέσα από το σύστημα Daoyin Yangshen Gong συνδυάζει απλές – ήπιες κινήσεις με στόχο τη βελτίωση και διατήρηση της υγείας. Η εξάσκηση εστιάζει στην ρύθμιση της αναπνοής, στην βαθιά συγκέντρωση και στις απαλές περιστροφικές κινήσεις και συνδέεται με τη θεωρία των μεσημβρινών/καναλιών της κινέζικης παραδοσιακής ιατρικής. Στο σύλλογό μας οι προπονήσεις περιλαμβάνουν την εξάσκηση σε διαφορετικές φόρμες Tai Ji Quan και Ξίφους της οικογένειας Yang, καθώς επίσης, τεχνικές “pushing hands – tui shou” (σπρώχνοντας τα χέρια) και τεχνικές εφαρμογής μάχης σε ζευγάρια προκειμένου να ελέγχουμε αποτελεσματικά τόσο τις δικές μας κινήσεις, όσο και του αντιπάλου.

Παράλληλα γίνεται εξάσκηση σε φόρμες του Qi Gong και του θεραπευτικού συστήματος Daoyin Yangshen Gong. Συνδυάζοντας την αναπνοή, την συγκέντρωση και την κίνηση βελτιώνεται η ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα, απομακρύνεται η ένταση και το άγχος προσφέροντας ηρεμία και ζωτικότητα.


Προφίλ Δασκάλων

O Ιωάννης Αναστασίου είναι προπονητής kung Fu στο σύλλογο και προσωπικός μαθητής του Master Παναγιώτη Δερβέντη από το 1996, όταν μετά από χρόνια παραμονής στο Πεκίνο, επέστρεψε ως επικεφαλής του «Ying Shou Quan της οικογένειας Guo» στην Ελλάδα. Ο shifu Αναστασίου ξεκίνησε την ενασχόληση του με τις κινέζικες μαχητικές τέχνες το 1990 στη σχολή του Master Bashir Hassan.
Έχει δίπλωμα προπονητή Wushu στις κατηγορίες taolu και sanda από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το 2003. Είναι εθνικός κριτής taolu (Α’ κατ.) και κατέχει το 4ο duan από την ΕΟΓΚ. Ο σύλλογος λειτουργεί από το 2006, είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu – Kung Fu και συμμετέχει κάθε χρόνο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η Κίκα Χαραλαμπίδου, προπονήτρια του συλλόγου στο Tai Ji Quan, είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (ΤΠΕ στην εκπαίδευση). Μετά την εξάσκηση και αφοσίωσή της επί σειρά ετών στην Γιόγκα απέκτησε δίπλωμα διδασκαλίας πιστοποιημένο από το Σατυανάντασραμ Ελλάδας. Από το 1994 ως προσωπική μαθήτριά του shifu Παναγιώτη Δερβέντη εξασκείται στα εσωτερικά στυλ TaiJi Quan Yang και Daoyin Yangshen Gong. Από το 2014 κατέχει δίπλωμα προπονήτριας στις Κινέζικες μαχητικές τέχνες Wushu - Kung-Fu (Γ΄ κατηγορίας) από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο TaiJi Quan του Yang στυλ και κατέχει το 3ο Duan από την ΕΟΓΚ.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ INTERCHINA ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ INTERCHINA ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ INTERCHINA ΠΕΙΡΑΙΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 89 και Ελ. Βενιζέλου, Πειραιάς
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 694 4513105
E-mail: ianastasiou@biol.uoa.gr
Website: http://www.eagleclaw.gr
Facebook: https://www.facebook.com/PiraeusEagleClaw/

Αναζήτηση

AIKIDO DOJO HERAKLION
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
Αθλόπολις
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Ομοσπονδία Krav Maga
TCMA
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Bujinkan Dojo Hellas
Olympus
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική