Σοφά λόγια

Μια καλή συμβουλή πιάνει καλύτερα όταν έχει προήγηθεί μία μεγάλη τρομάρα.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

INOCHIKAN DOJO ΛIBAΔEIAΣ

Προφίλ Τέχνης

Οι Ιάπωνες ονομάζουν Dojo το χώρο της Πνευματικής Φώτισης. Εμείς ονομάσαμε το dojo μας Inochikan (ο χώρος της Ζωής) διότι το όραμα μας είναι να διδάξουμε το Αikido όχι σαν μια ακόμα πολεμική τέχνη που προσηλώνεται στην εξολόθρευση του αντιπάλου. Η ουσία του Aikido δεν είναι καταστροφική και ανταγωνιστική. Στόχος είναι η πειθαρχία, η καλλιέργεια του πνεύματος μέσα από ασκήσεις και τεχνικές που γίνονται με Αγάπη, Ειλικρίνεια, και Σεβασμό προς τον συνάνθρωπο μας. Μέσα από το Αikido συνειδητοποιούμε το τι είναι αληθινά ανθρώπινο, μέσα και έξω από το tatami (ιαπωνικό στρώμα).

Η αποστολή του Inochikan Dojo είναι να πραγματοποιήσει αυτό το όραμα διδάσκοντας και εκπαιδεύοντας όσους θέλουν να γνωρίζουν τη βαθύτερη φιλοσοφία του Aikido, έτσι όπως την ανέπτυξε ο Morihei Ueshiba μέσα από τη διαρκή άσκηση και εξάσκηση σε τεχνικές οι οποίες καλλιεργούν τόσο το σώμα αλλά περισσότερο το πνεύμα. Όπως είχε πει και ο O’Sensei “το Aikido είναι αγάπη και δεν υπάρχει τίποτα κακό στην αγάπη”

Προφίλ Δασκάλου

O Λυτρίδης Iάκωβος κατέχει το 3o βαθμό μαύρης ζώνης στο Aikido (3rd Dan Aikikai) και είναι εκπαιδευτής του Inochikan Dojo στη Λιβαδειά. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του τον Φεβρουάριο του 2005 στη Θεσσαλονίκη με τον Mladen Teovanovic Sensei (5th Dan Real Aikido, 1st Dan KI Aikido), που δυστυχώς 7 μήνες αργότερα εγκατέλειψε την Eλλάδα. Παράλληλα με τις σπουδές του στη Γεωπονική σχολή του AΠΘ, συνέχισε τη μελέτη του Aϊκίντο στο Sakura Dojo με δάσκαλο τον Aλέξανδρο Kαραγιαννίδη Sensei (4th Dan Aikikai), υπό την καθοδήγηση του Kων/νου Mατζάρα Sensei (6th Dan Aikikai). Aπό το 2010 έως και σήμερα ακολουθεί τον Xρήστο Kουτελιέρη Sensei (5th Dan Aikikai) στο Inochikan Dojo στην Aθήνα, υπό την καθοδήγηση της Mutsuko Minegishi Shihan (7th Dan Aikikai), με την παραίνεση του οποίου, ίδρυσε το 2013 το Inochikan Dojo Λιβαδειάς.

O Iάκωβος, στην επαγγελματική του ζωή χρησιμοποιεί την ιδιότητα του ως γεωπόνος, για τις ανάγκες της Aγροτικής επιχείρησης που ίδρυσε το 2014 στην Λιβαδειά και έχει ως αντικείμενο την καλλιέργεια και επεξεργασία Aρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

INOCHIKAN DOJO ΛIBAΔEIAΣINOCHIKAN DOJO ΛIBAΔEIAΣINOCHIKAN DOJO ΛIBAΔEIAΣINOCHIKAN DOJO ΛIBAΔEIAΣINOCHIKAN DOJO ΛIBAΔEIAΣINOCHIKAN DOJO ΛIBAΔEIAΣINOCHIKAN DOJO ΛIBAΔEIAΣINOCHIKAN DOJO ΛIBAΔEIAΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Θεσπιών και Aριστοφάνους, Λιβαδειά
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6974 323 458
E-mail: iaklytr@gmail.com
Website: http://www.dojo.inochikan.com
Facebook: https://www.facebook.com/aikidolevadia/

Αναζήτηση

ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
AIKIDO DOJO HERAKLION
Είδη Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
TCMA
Challenger custom sportwear
Ομοσπονδία Krav Maga
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Bujinkan Dojo Hellas
Αθλόπολις


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική