Σοφά λόγια

Μόλις κάποιος αρχίζει να τρέφει σκέψεις για να κερδίσει ένα διαγωνισμό ή να επιδείξει τις ικανότητες και την τεχνική του, η τέχνη του σπαθιού έχει χαθεί. (Takano Shigeyoshi)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ

Προφίλ του Σωματείου και των Τεχνών του
Ο βασικός σκοπός μας είναι η προσωπική βελτίωση του μελών μας σε όλα τα επίπεδα, η βελτίωση της υγείας τους, της συναισθηματικής κατάστασης, του αυτοελέγχου, της αυτογνωσίας, της ικανότητάς να αντεπεξέρχονται στη ζωή. Οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται μέσα από την άσκηση στις παραδοσιακές κινέζικες πολεμικές τέχνες, δηλ. το Kung Fu και το Tai Chi, το Sanda, το Τσι Κουνγκ, το διαλογισμό αλλά και μέσα από την πρακτική μεθόδων εναλλακτικής θεραπείας, κυρίως Σιάτσου.

1. Kung Fu
Το μοναδικό στην Ελλάδα και σπάνιο στυλ Long Fist Praying Mantis Kung Fu (για περισσότερες πληροφορίες δες τη σελίδα www.shaolinkungfu.gr/kung fu). Πέρα από την αυτοάμυνα, τη φυσική κατάσταση, την ευλυγισία, τη δύναμη και την αντοχή, καλλιεργείται επίσης η ανάπτυξη της προσοχής, της συγκέντρωσης, της κίνησης και της ισορροπίας, της αντίληψης και της μνήμης, ικανότητες πολύ χρήσιμες για τη ζωή μας. Διδάσκουμε το Κουνγκ Φου στη σωστή του διάσταση που δεν είναι μόνο η αέναη επανάληψη των αλληλουχιών των τεχνικών (ταολού), αλλά και η πρακτική εφαρμογή τους με αντίπαλο.

Παιδικά τμήματα
Μικροί Γερανοί (Ηλικίες: 4-6): Μαθαίνουν τις βασικές αρχές του Kung Fu μέσα από το παιχνίδι, με έμφαση στην ευλυγισία και στην ενδυνάμωση.
Μικροί Τίγρεις (Επίπεδα 1-3, ηλικίες 6-12 ετών, ): Εκμάθηση του συστήματος, τόσο των αρχών και των τεχνικών του στυλ, όσο και της μάχης.
Μικροί Δράκοι (Επίπεδα 4 και πάνω, ηλικίες 6-12): Προχωρημένο παιδικό τμήμα, συμμετοχή σε αγώνες.

Νέοι και Ενήλικες
Kung Fu: Τμήματα Νέων και Ενηλίκων (Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες).

2. Tai Chi (Yang style)
Το Τάι Τσι είναι μια ήπιας μορφής άσκηση σε αργό ρυθμό που εξισορροπεί νου και σώμα. Διδάσκεται παράλληλα με τεχνικές χαλάρωσης, με σωστή χρήση της αναπνοής και με διαλογιστικές πρακτικές. Το Τάι Τσι, όντας το ίδιο διαλογισμός σε κίνηση, βοηθά στη χαλάρωση του σώματος από τις εντάσεις, στην εξισορρόπηση του συναισθήματος και στην καταπολέμηση του άγχους. Το Τάι Τσι και το Τσι Κουνγκ είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Ως ήπιες ενεργειακές πρακτικές, είναι επίσης αποδεδειγμένα ωφέλιμες σε άτομα με νοσήματα, όπως οστεοπόρωση, σκλήρυνση κατά πλάκας ή αρθρίτιδα.
Διδάσκει ο Μάνος Ταμιωλάκης.

3. SANDA - Αυτοάμυνα
Το άθλημα Sanda συνδυάζει γροθιές, λακτίσματα και λαβές με ρίψεις του αντιπάλου. Δημιουργήθηκε μέσα από τα παραδοσιακά στυλ Κουνγκ Φου σε συνδυασμό με σύγχρονους τρόπου μάχης. Ενώ το Sanda είναι πλήρους επαφής, το light Sanda είναι ελαφράς επαφής. Από το άθλημα αυτό έχουν αφαιρεθεί τα χτυπήματα σε ευαίσθητα σημεία και ο αθλητής φοράει πάντα προστατευτικά στο κεφάλι, το θώρακα, τις κνήμες, καθώς και γάντια. Για αυτούς τους λόγους είναι ένα ασφαλές άθλημα για μικρούς και μεγάλους. Δείτε το πρόγραμμά μας.

4. Τσι Κουνγκ (Qi Gong)
Το Τσι Κουνγκ είναι μια θεραπευτική μέθοδος απορρόφησης και καλλιέργειας του Qi (Τσι), της ζωτικής ενέργειας, συμπαντικής ή ατομικής, και που, όταν ρέει στο σώμα χωρίς στασιμότητα (κάτι που ο ασκούμενος μπορεί με την εξάσκηση να το νοιώθει!), χαρίζει ζωτικότητα και θωρακίζει την υγεία.

Στη Σχολή μας διδάσκουμε το Quansheng Qigong (Το Τσι Κουνγκ της Ολοκληρωμένης Ύπαρξης), ένα μεγάλο μέρος του οποίου έχει τις ρίζες του στο 12ο αιώνα και προέρχεται από το Μοναστήρι Long Pai (Dragon Gate) του Wudang. Η Σπουδή σ’ αυτό χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα. Ο Μάνος Ταμιωλάκης, έχει μαθητεύσει με σημαντικούς δασκάλους του Τσι Κουνγκ, όπως ο Master Bai Xiu Feng, ο Master Lee Jedong και ο Master και θεραπευτής Zhou Ting-Jue (81 ετών). Έχει διδάξει Τσι Κουνγκ τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός και έχει μαθητές στην Αυστρία και στη Νορβηγία.

5. ΣΙΑΤΣΟΥ
Αν έχετε πόνους στη μέση, στη λεκάνη, στο λαιμό, στομαχικές διαταραχές, πεπτικά προβλήματα, είστε γυναίκα και έχετε προβλήματα περιόδου, αισθάνεστε στρες, κατάθλιψη, έχετε «βαρύ» συναίσθημα ή πονοκεφάλους ή απλά νοιώθετε ότι χρειάζεστε ενεργοποίηση, φροντίδα και υποστήριξη τότε το Σιάτσου είναι η κατάλληλη μέθοδος θεραπείας για σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για συνεδρίες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας


Προφίλ Δασκάλου
Ο Μάνος Ταμιωλάκης είναι επίσημα πιστοποιημένος προπονητής Wushu-Kung Fu από τη ΓΓΑ. Επίσης είναι Κοινωνιολόγος (ΜΑ) από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, ενώ έχει κάνει παιδαγωγικές σπουδές στην ΑΣΠΑΙΤΕ, όντας στους δύο πρώτους με τον καλύτερο βαθμό της χρονιάς εκείνης (9,6). Είναι επίσης πρακτικός Σιάτσου, έχοντας λάβει το δίπλωμά του από το NHS (Natural Health Science Institute), το οποίο έχει πιστοποιηθεί από την Ελληνική Εταιρία Σιάτσου.

Έχει 20 χρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στη Συμβουλευτική, όντας προϊστάμενος στο Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Έχοντας ο ίδιος δύο κόρες και ξέροντας τι σημαίνει να τις εμπιστεύεται στους εκάστοτε δασκάλους τους επέλεξε για τον εαυτό του να κάνει όλες αυτές τις σπουδές προκειμένου να δίνει το καλύτερο που μπορεί στους μαθητές του, τόσο αθλητικά όσο και παιδαγωγικά.

Ξεκίνησε το Κουνγκ Φου στη Βιέννη από το 1986, όντας ένας από τους πρώτους μαθητές του Grandmaster Lee Je Dong. Συνέχισε με τον Gerhard Rosen. Το 1994 επέστρεψε στην Ελλάδα προσπαθώντας να συνενώσει τα μαχητικά με τα φιλοσοφικά στοιχεία αυτής της πολεμικής τέχνης.

Είχε ξεκινήσει την εκπαίδευσή του στο Qigong (Τσι Κουνγκ) ήδη από το 1985 αρχικά με τον Master Bai Xiufeng και κατόπιν με το Master Lee Jedong. Έχει επίσης διδαχτεί από το Λάμα Dondrup Dorje και από τον Master και θεραπευτή Zhou Ting-Jue στο Λος Άντζελες, από τον οποίο έχει διδαχτεί όλο το σύστημά του στο Τσι Κουνγκ, καθώς και βασικές αρχές του Bagua.

Διδάχθηκε Tai Chi Chuan Yang από την Jean Wulverick.Το 2007 ταξίδεψε στην Ν. Κορέα, όπου είχε τη δυνατότητα να γίνει αποδεκτός και να εκπαιδευτεί από το φημισμένο Master Lee De-Jiang. Επίσης, στο ίδιο ταξίδι, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ζεν μοναστήρι Golgulsa (ένα αδελφό μοναστήρι του Σαολίν) είχε τη ευκαιρία να εκπαιδευτεί από τον Grandmaster και σήμερα μοναχό Lee Won-Il. Οι μαθητές του έχουν πολλές διακρίσεις στα παγκρήτια και πανελλήνια πρωταθλήματα, γι’ αυτό και όσοι από αυτούς ήταν στην κατάλληλη ηλικία μοριοδοτήθηκαν για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια.Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Αλεξανδρείας 49, Ατσαλένιο, Ηράκλειο
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6944322432
E-mail: kallirroon@gmail.com
Website: http://www.shaolinkungfu.gr
Facebook: https://www.facebook.com/Kallirroon/

Αναζήτηση

ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
AIKIDO DOJO HERAKLION
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Αθλόπολις
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Bujinkan Dojo Hellas
TCMA
Ομοσπονδία Krav Maga


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική