Σοφά λόγια

Δίνε προσοχή στους εχθρούς σου, γιατί είναι οι πρώτοι που σου αποκαλύπτουν τα λάθη σου. (Αντισθένης)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

AIKIDO DOJO TOKAIDO

Προφίλ Τέχνης

Το Αϊκίντο είναι μια Ιαπωνική πολεμική τέχνη, δημιουργημένη κατά την διάρκεια των αρχών του 20ου αιώνα, από τον Ουεσίμπα Μοριχέι (1883-1969).
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθεί τις μεθόδους εκπαίδευσης των παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών στα πλαίσια της σύγχρονης κοινωνίας, και τονίζει την πνευματική ανάπτυξη. Το Αϊκίντο δεν είναι άθλημα και ως εκ τούτου, δεν έχει αγώνες. Αναπτύσσει πραγματική δύναμη με σφυρηλάτηση του μυαλού και του σώματος. Οι τεχνικές του βασίζονται σε φυσικές κινήσεις χωρίς αδικαιολόγητη πίεση στο σώμα και ως εκ τούτου άνδρες, γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι μπορούν να ασκηθούν σε αυτό.Το Αϊκίντο είναι η πολεμική τέχνη της αγάπης και της αρμονίας. Οι τεχνικές βασίζονται στη ενοποίηση με την κίνηση του επιτιθέμενου και στην ανακατεύθυνση της δύναμης της επίθεσης. Αυτό απαιτεί πολύ λίγη σωματική δύναμη, καθώς η ορμή του επιτιθέμενου εξουδετερώνεται με ακινητοποιήσεις και ρίψεις. Η τέχνη του Αϊκίντο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας και ανάπτυξης της φυσικής και πνευματικής κατάστασης.

Προφίλ Δασκάλου

Το Aikido Dojo Tokaido ιδρύθηκε το 2010 από τον Πέτρο Μουλαγιάννη 4. Dan Aikikai με την υποστήριξη του Νίκου Κλάππα 3. Dan Aikikai. Το Aikido Dojo Tokaido είναι αφιερωμένο στην πρακτική εξάσκηση, τη διάδοση και τη διατήρηση της ιαπωνική πολεμική τέχνη του Αϊκίντο.
Ο Πέτρος Μουλαγιάννης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες το 1989, σε ηλικία 18 ετών, εξασκούμενος στο Shotokan Karate (κάτοχος 1ου dan), μέχρι την ημέρα που γνώρισε την τέχνη του Aikido, η οποία αμέσως τον κέρδισε λόγω της φιλοσοφίας της, της αρμονικής της κινησιολογίας και της πληρότητας των τεχνικών της. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο Aikido το 1996, στο FukuShinKan Dojo υπό τη διδασκαλία και στενή καθοδήγηση του Sensei Γιώργου Κολιόπουλου 6 dan Aikikai Καθ όλη τη διάρκεια της εξάσκησης του στο Aikido, παρακολούθησε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Νορβηγία), πολλά σεμινάρια υψηλόβαθμων δασκάλων.
Ο Νίκος Κλάππας ξεκίνησε την ενασχόληση του με τις πολεμικές τέχνες το 1984, όταν σε ηλικία 14 ετών γνώρισε το Shotokan Karate, στο οποίο ασκήθηκε μέχρι το 1993, υπό τη διδασκαλία του δασκάλου Tetsuo Otake 6ο dan JKA, λαμβάνοντας το 1ο dan (J.K.A.).Το 1998 ξεκίνησε την εξάσκηση του στο Αikido, υπό την διδασκαλία και καθοδήγηση του Sensei Γιώργου Κολιόπουλου 6. dan Aikikai, στο FukuShinKan dojo. Καθ όλη τη διάρκεια της εξάσκησης του στο Aikido, παρακολούθησε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ουγγαρία), πολλά σεμινάρια υψηλόβαθμων δασκάλων.
Το Aikido Dojo Tokaido με τη συνεργασία του Aikido Academy ακολουθεί τον Shihan Christian Tissier 7. Dan Aikikai Hombu Dojo.

Λειτουργούν τμήματα του Aikido Tokaido Dojo :

Zen Center (Νέα σχολή)
Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι, Αθήνα

Αθλητικός Όμιλος Ραφήνας
Λ. Φλέμινγκ 51, Ραφήνα
Τηλ. 22940 24629 – 6977367150

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

AIKIDO DOJO TOKAIDO AIKIDO DOJO TOKAIDO AIKIDO DOJO TOKAIDO AIKIDO DOJO TOKAIDO

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6944750223
E-mail: tokaidogr@gmail.com
Website: http://www.tokaido.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/tokaidogr

Αναζήτηση

Challenger custom sportwear
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Bujinkan Dojo Hellas
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
Είδη Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων
AIKIDO DOJO HERAKLION
Ομοσπονδία Krav Maga
Αθλόπολις
TCMA
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική