Σοφά λόγια

Επιλέξτε τον Δρόμο με προσοχή διότι η εργασία απαιτεί ολόκληρη την ζωή σας. (Morihei Ueshiba)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Α.Σ. ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

Προφίλ Τέχνης

Τα τρία πιο γνωστά ονόματα των Φιλιππινέζικων πολεμικών τεχνών είναι Κάλι, Εσκρίμα και Αρνίς. Το Κάλι είναι ο παλαιότερος όρος και προέρχεται από τα Σεμπουάνο, δηλαδή την διάλεκτο που ομιλείται στο μεσαίο σύμπλεγμα των νησιών. Το «Κα» σημαίνει Καμότ (δηλαδή χέρι) και το «Αι» σημαίνει «Αέχοκ» (δηλαδή κίνηση). Ως ενιαία λέξη το Κάλι μπορεί να μεταφραστεί ως «κίνηση του χεριού.» Οι Ισπανοί κατακτητές ονόμασαν τις πολεμικές τέχνες των Φιλιππινέζων «Εσκρίμα», μία λέξη που προέρχεται από το ισπανικό «Εσγκρίμα» που περιγράφει μία σύντομη μάχη ή την ξιφασκία.Στο μαχητικό κομμάτι των τεχνών οι ασκούμενοι εκπαιδεύονται σε μια σειρά τεχνικών τόσο με όπλα (μεταξύ των οποίων τα ραβδιά, τα ξίφη και τα πανταχού παρόντα μαχαίρια διαφόρων τύπων) όσο και χωρίς.
Το Τζιτ Κουν Ντο(Jeet Kune Do,截拳道) είναι ένα υβριδικό σύστημα πολεμικών τεχνών και φιλοσοφίας ζωής που ιδρύθηκε από της πολεμικές τέχνες του Μπρούς Λί με άμεσες, μη κλασικές κινήσεις. Λόγω του τρόπου όπου η τέχνη του δούλευε με ελάχιστη κίνηση, μέγιστο αποτέλεσμα και εξαιρετική ταχύτητα. Το σύστημα λειτουργεί με τη χρήση διαφορετικών «εργαλείων» για διαφορετικές καταστάσεις. Αυτές οι καταστάσεις αναλύονται σε σειρές (Kicking, Punching, Trapping και Grappling), με τεχνικές που συνδυάζονται ομαλά μεταξύ τους. Το στυλ αυτό συχνά αναφέρεται ως "στυλ χωρίς στυλ". Σε αντίθεση με τις πιο παραδοσιακές πολεμικές τέχνες, το Τζιτ Κουν Ντο δεν είναι σταθερό αλλά είναι μια φιλοσοφία με κατευθυντήριες σκέψεις.
Στη σχολή διδάσκονται επίσης Σάντα και Σέμι Κόντακτ.

Προφίλ Δασκάλου

Ο Αλεξανδρός Πέτρου ξεκίνησε να ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα το 1973 κάνοντας πυγμαχία και πάλη.
Κατόπιν ασχολήθηκε με το Κατζουκένμπο , το Σίτο Ρίου Καράτε,Κουνγκ Φου,Μούι Τάι,Τζιτ Κουν Ντο,Κικ Μπόξινγκ .Είναι το άτομο που έφερε πρώτος τις Φιλιππινέζικές Πολεμικές Τέχνες στη Ελλάδα. Κατέχει τους παρακάτω βαθμούς:3 νταν Κατζουκένμπο κένμπο,3 νταν Σίτο Ρίου Καράτε.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Α.Σ. ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΑ.Σ. ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΑ.Σ. ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΑ.Σ. ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΑ.Σ. ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΑ.Σ. ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Πανταζίδου 15, Τρείς Γέφυρες, Κ. Πατήσια
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6932 512672
E-mail: info@alekospetrou.gr
Website: http://arnis.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CF%8E%CE%BD-KaliArnisEscrima-Philipino-Jeet-Kune-Do/289628341087148

Αναζήτηση

AIKIDO DOJO HERAKLION
Olympus
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
TCMA
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Ομοσπονδία Krav Maga
Αθλόπολις
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Bujinkan Dojo Hellas
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική