Σεμινάριο Τάι Τσι, Τσι Κουνγκ και Push Hands στο Ηράκλειο

εικόνα άρθρου
Διήμερο σεμινάριο Τάι Τσι, Τσι Κουνγκ και Push Hands με την Λύδια Τυλλιανάκη, θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2016.

Πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ (μεγάλη φόρμα Γιάνγκ στυλ)
10:30 – 13:30

PUSH HANDS (ασκήσεις δυο ατόμων- χέρια που σπρώχνουν)
17:30 – 19:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΣΙ ΚΟΝΓΚ
Νταγιάν (το τσι κόνγκ της άγριας χήνας 1ο μέρος)
10:30 – 13:30

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
(για όσους κάνουν όλα τα σεμινάρια): 40€
Κόστος ανά μάθημα: 15€

ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ : Φοιτητικό κέντρο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΒΟΥΤΩΝ

ΤΗΛ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ 6947448858
ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ 6944457338

ΤΟ ΤΣΙ ΚΟΝΓΚ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΧΗΝΑΣ ( Νταγιάν):

Το Νταγιάν Τσι κούνγκ είναι μια άσκηση από τη Κίνα με ξεχωριστή και μακρά παράδοση. Εξασκείτο από την Ταοιστική σχολή (Kούν – Λούν κλάδο) και είναι σχεδιασμένο πάνω στις κινήσεις, τρόπους και χαρακτηριστικά της άγριας χήνας.
Όταν ξυπνάει το πρωί, όταν τραβάει τα φτερά, τινάζεται, πετάει ψηλά, κοιτάζει προς το φεγγάρι και κάτω προς το νερό, όταν πίνει το νερό και ατενίζει τον ουρανό, είναι πολλές από τις ποιητικές και ρυθμικές κινήσεις της χήνας που μιμείται αυτή η άσκηση.

Η λέξη Τσι δεν σημαίνει μόνο τον αέρα που αναπνέουν οι άνθρωποι, αλλά στην ουσία το Τσι αναφέρεται στην εσωτερική ζωτική ενέργεια και κόνγκ σημαίνει εργασία.
Σύμφωνα με τους μοντέρνους όρους βοηθάει στην αντοχή στις αρρώστιες, καλύτερη προσαρμογή στο εξωτερικό περιβάλλον, ικανότητα να ξεπεραστούν εσωτερικές διαταραχές και επανάκτηση της υγείας μας.
Οι εξασκούμενοι στο Νταγιάν Τσι κούνγκ έχουν θεραπευτεί από προβλήματα καρδιάς, ρευματικά, υψηλή πίεση, στομαχικές διαταραχές, προβλήματα με το συκώτι και άλλες χρόνιες παθήσεις.
To Nταγιάν Τσι κούνγκ είναι μια απλή και χαριτωμένη φόρμα, εύκολη να την ακολουθήσει κανείς και να την μάθει. Η χρονική της διάρκεια είναι 15 λεπτά και είναι χρήσιμη στον γρήγορο ρυθμό του κόσμου μας σήμερα.
Όταν μάθετε το Nτα γιάν Τσι κούνγκ θα νοιώσετε γρήγορα βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και θα απολαύσετε τα οφέλη μιας ζωής με υγεία. Σε αυτό το σεμινάριο θα διδαχθεί το πρώτο μέρος και θα συμπληρωθεί με άλλες δύο συναντήσεις αργότερα. Ανοιχτό σε όλους αρχάριους και μη.

PUSH HANDS (χέρια που σπρώχνουν)

Αυτό το μάθημα είναι για όσους ενδιαφέρονται να δούν το ται τσι τσουάν σε εφαρμογή σαν τέχνη αυτοάμυνας και ελέγχου της ενέργειας τους μέσω ασκήσεων με δύο άτομα. Οι ασκήσεις αυτές θα επικεντρωθούν πάνω στο ρίζωμα, την ανάπτυξη της αίσθησης του κέντρου μας, στην σωστή εναλλγή των ενεργειών γιν & γιάνγκ μεταξύ δυο ασκούμενων, στην σωστή στάση και τις αρχές των push hands. Το μάθημα αυτό είναι ανοιχτό σε όλους που ασκούνται σε οποιοδήποτε στυλ Ται τσι.

Μεγάλη παραδοσιακή φόρμα Γιάνγκ στυλ

Αυτό το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλους που εξασκούν ήδη την μεγάλη παραδοσιακή φόρμα του στυλ Γιάνγκ και επιθυμούν να διορθωθούν πάνω στις βασικές αρχές της καθώς και τις εφαρμογές της σαν πολεμική τέχνη.

ΛΥΔΙΑ ΤΥΛΛΙΑΝΑΚΗ

Η Λύδια με καταγωγή απο την Κρήτη έχει ξεκινήσει την εντατική της εκπαίδευση στις τέχνες του ται τσι τσουάν και του τσι κόνγκ απο το 1984 στο εξωτερικό το Βέλγιο και την Αγγλία.
Απο το 1993 διδάσκει την Αθήνα όπου και έχει ιδρύσει το κέντρο ται τσι τσουάν Νέας Σμύρνης www.taichi.gr
Είχε και έχει την τύχη να δουλεύει με μεγάλους Μαστερ στο Ται τσι και στο Τσι κόνγκ .Είναι μέλος του Alex Dong Tajichuan Association με κύριο Μαστερ της στο ται τσι τον Master Alex Dong και στο τσι κόνγκ την Master Wen Mei Yu καθώς και πολλούς άλλους επιφανείς δασκάλους.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι