Εκπαιδευτική εκδρομή στην ορεινή Κορινθία για Τάι Τσι-Τουί Σόου

εικόνα άρθρου
Μια εκπαιδευτική ολοήμερη εκδρομή στην ορεινή Κορινθία με αντικείμενο την εφαρμογή των "Χεριών που Σπρώχνουν του Τάι Τσι - Τουί Σόου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 με εισηγητή τον δάσκαλο της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου, Χρήστο Παναγόπουλο και την συμβολή της εκπαιδεύτριας Τάι Τσι, Βεατρίκης Βλαστάκη.

Το πρόγραμμα ήταν ολοήμερο και ξεκίνησε στο εξαιρετικά φιλόξενο ξενοδοχείο Olvios Hotel το οποίο βρίσκεται στην Γκούρα και "βλέπει" όλο τον κάμπο του Φενεού. Το ομιχλώδες φθινοπωρινό τοπίο σε συνδυασμό με την ησυχία του χωριού συντέλεσε στην απρόσκοπτη και άνετη εξάσκηση των βασικών αρχών και των τεχνικών της τέχνης του Τουί Σόου.

Μετά την άφιξη το πρωί της Κυριακής και αφού προσφέρθηκε το πρωινό στο ξενοδοχείο, ξεκίνησε το πρώτο μέρος που διήρκεσε μιάμιση ώρα και διδάχτηκαν οι βασικές αρχές τοποθέτησης του σώματος και οι βασικές εφαρμογές με το ένα χέρι. Στη συνέχεια έγινε διάλειμμα για μεσημεριανό με μπουφέ κινέζικης κουζίνας στο ίδιο ξενοδοχείο και λίγο αργότερα το απόγευμα, ακολούθησε το δεύτερο μέρος, επίσης μιάμισης ώρας, αυτή τη φορά έξω στη φύση, στο ειδυλλιακό μέρος της λίμνης Δόξας του Φενεού. Εκεί διδάχτηκαν δυο επιπλέον παραλλαγές πιο προχωρημένων τεχνικών Τουί Σόου με δυο χέρια.

Οι συμμετέχοντες μέσα στο 3ωρο μάθημα βίωσαν και κατανόησαν πρακτικά τον τρόπο που το Τάι Τσι Τσουάν μπορεί να λειτουργήσει ως "επαφή" για την αποτροπή μια εφαρμοσμένης δύναμης (άμυνα) κάνοντας χρήση τεχνικών όπως τη μόχλευση, την ευαισθησία, την ανταπόκριση τον συντονισμό και την τοποθέτηση του σώματος (ρίζωμα).

Η εμπειρία ήταν μοναδική για όλους και θα ακολουθήσει ακόμα μια μονοήμερη εκδρομή με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνικών σε ελεύθερο βηματισμό και την εφαρμογή τους σε επαφή σώμα με σώμα.

Περισσότερα http://www.taiji.com.gr/taiji/media/tui-shou-retreat.aspx
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι