Ευρωπαϊκό Ταεκβοντό: Φινάλε με τρία χάλκινα μετάλλια

εικόνα άρθρου
Η παραγωγικότερη διοργάνωση σε αριθμό μεταλλίων για το ελληνικό ταεκβοντό, σε επίπεδο νέων ανδρών και νέων γυναικών (και όχι μόνο), ήταν αυτή που ολοκληρώθηκε στο Γκρόζνι της Ρωσίας. Οι Έλληνες πρωταθλητές, επιστρέφουν στη χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 με συνολικά εννέα (!) μετάλλια αλλά και δύο πέμπτες θέσεις, γεγονός πρωτόγνωρο για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, δεδομένου ότι η αμέσως καλύτερη παρουσία σε αντίστοιχη διοργάνωση προηγούμενων ετών ήταν τρία μετάλλια (2013 & 2014).

Στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Ελλάδα κατάφερε να βρεθεί ακόμα τρεις φορές στο πόντιουμ των νικητών, κατακτώντας ισάριθμα χάλκινα μετάλλια. Πρωταγωνιστές των ελληνικών μεταλλίων οι Ελένη Ντίντου (+73κ.), Μαρία Μωϋσίδου (-73κ.) και Δημήτρης Τσαχτσιρλής (+87κ.), ενώ στην πέμπτη θέση των -87κ. κατετάγη ο Ιωσήφ Διαμαντίδης.

Παράλληλα η Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση της 2ης θέσης στις νέες γυναίκες και της τρίτης στη γενική κατάταξη αγοριών και κοριτσιών, κάτι που επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Να θυμίσουμε ότι τα υπόλοιπα ελληνικά μετάλλια αλλά και την 5η θέση κατέκτησαν οι εξής αθλητές:
ΧΡΥΣΑ: Σταυρούλα Κόντου (-57κ.)
ΑΣΗΜΕΝΙΑ: Κωνσταντίνος Χαμαλίδης (-68κ.), Μαρία Κουκουμέλου (-62κ.)
ΧΑΛΚΙΝΑ: Βαρβάρα Αποίκου (-46κ.), Αγνή Δανάη Χιώτη (-49κ.) , Ιωάννα Σταυρούλα Δεσύλλα (-62κ.).
5Η ΘΕΣΗ: Γιώργος Μαντζουράνης (-68κ.)

«Το μέλλον του αθλήματος είναι αυτά τα παιδιά και τα ευχαριστούμε θερμά για τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισαν. Η συνολική ελληνική παρουσία στο Γκρόζνι, έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι το ελληνικό ταεκβοντό είναι πιο δυνατό από ποτέ. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες, που αποτελούν το σήμερα αλλά και το αύριο του αθλήματος στη χώρα μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους και να είναι σίγουροι πως η ΕΛΟΤ από την πλευρά της θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους. Με ίσες ευκαιρίες για όλους, για ένα φανταχτερό παρόν και ένα υπέρλαμπρο μέλλον στο κορυφαίο άθλημα επαφής στη χώρα μας», είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΟΤ και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Μιχάλης Φυσεντζίδης



×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι