Αναπτύσσεται και εξελίσσεται το Σουάι Τζιάο

εικόνα άρθρου
Το διεθνές πρωτάθλημα Σουάι Τζιάο στο Μοντεσιλβάνο της Ιταλίας στο οποίο πήρε μέρος και η Ελλάδα ήταν μια καλή ευκαιρία για τους αθλητές μας να αποκτήσουν εμπειρία παλεύοντας με αθλητές υψηλού επιπέδου από άλλες χώρες.

Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν:
1.Αμερική
2.Βοσνία - Ερζεγοβίνη
3.Γαλλία
4.Γερμανία
5.Ελλάδα
6.Ισπανία
7.Ισραήλ
8.Ιταλία
9.Κίνα
10.Μ.Βρετανία
11.Πολωνία
12.Ρωσία
13.Ταΐβάν

Η ομάδα μας κατέλαβε την 6η θέση, κατακτώντας 1 χρυσό μετάλλιο με την Ιωάννα Τουμπακάρη στα -56kg ενώ είχε την ατυχία οι δυο πιο έμπειροι αθλητές της ο μεν Τζιμόπουλος Ανδρέας να τραυματιστεί σε μια πτώση και να αποχωρήσει από τον πρώτο αγώνα ο δε Κάβουρας Βαγγέλης να είναι σε άσχημη μέρα και να μην καταφέρνει τελικά να δείξει τις ικανότητές του. Οι πιο νέοι αθλητές- Βρεττού Ιωάννα, Μαρτάτος Σαράντος, Παπαδόπουλος Στρατόνικος και Αδαμόπουλος Δημήτρης πάλεψαν πολύ καλά αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Στους αγώνες Σουάι Τζιάο όταν είναι σε κάποια κατηγορία 5 αθλητές και κάτω, όλοι παίζουν με όλους (round robin) ενώ από πέντε και πάνω το σύστημα είναι double elimination και αυτό πρακτικά σημαίνει πως όποιος αθλητής συμμετέχει στα πρωταθλήματα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε πολλούς αγώνες. Για παράδειγμα ο αθλητής Αδαμόπουλος Δημήτρης στα -72kg που στην κατηγορία του συμμετείχαν 9 αθλητές έπαιξε 4 αγώνες και έτσι με 2 ήττες και 2 νίκες κατέκτησε την 5η θέση.

Πιο αναλυτικά:

Τουμπακάρη Ιωάννα -56kg 1η θέση
Βρεττού Ιωάννα -65kg 2η θέση(μόνο δύο αθλήτριες σε αυτή την κατηγορία)
Κάβουρας Βαγγέλης -82kg 5η θέση
Τζιμόπουλος Ανδρέας -77kg τραυματίστηκε στον πρώτο αγώνα και αποχώρησε
Μαρτάτος Σαράντος -77kg αποκλείστηκε με 2 ήττες
Παπαδόπουλος Στρατόνικος -72kg, 6η θέση
Αδαμόπουλος Δημήτρης -72kg, 5η θέση

Το 2016 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Ένωση Σουάι Τζιάο και για το μέλλον αυτής της τέχνης στην Ελλάδα. Ο κύκλος σεμιναρίων για την δημιουργία ικανών εκπαιδευτών στο Σουάι Τζιάο ξεκίνησε με την συμμετοχή πολλών και αξιόλογων δασκάλων και έκλεισε για φέτος με τα σεμινάρια του δασκάλου Liu Zu Guang.
Η δημιουργία της εθνικής ομάδας και η συστηματική προπόνηση σε εβδομαδιαία βάση έφτιαξε έναν ικανό κορμό αθλητών που σε λίγο σχετικά χρονικό διάστημα απέκτησαν αρκετή εμπειρία η οποία θα αποτελέσει την βάση για την εξέλιξη τους και την εξέλιξη της ομάδας.

Είχαμε επίσης τον πρώτο διεθνή κριτή στο άθλημα του Σουάι Τζιάο, τον Διβάνη Γιώργο, που πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις κριτών στην Wenzhou της Κίνας πέρυσι και φέτος διαιτήτευσε τους πρώτους αγώνες σε διεθνές επίπεδο.

Έχουμε την διάθεση, το υλικό, την γνώση και την εμπειρία μας από την πολύχρονη συμμετοχή στην οργάνωση και στις διοργανώσεις της Ε.Ο.Γ.Κ.Φ. ώστε να να κάνουμε γνωστό το Σουάι Τζιάο στην Ελλάδα και να το βάλουμε στον χάρτη των μαχητικών τεχνών της χώρας μας.
Η προσπάθεια της Εθνικής υποστηρίχθηκε από την ANEK Lines και τη Superfast Ferries, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά!
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι