12 μετάλλια οι αθλητές της Gracie Barra Crete Greece στο European no Gi και στο International Rome Open.

εικόνα άρθρου
Το τριήμερο 1-3 Απριλίου 2016 έγιναν στη Ρώμη υπό την αιγίδα της IBJJF δύο κορυφαία πρωταθλήματα, το European no Gi, και το International Rome Open. Από την Χανιώτικη Ακαδημία με head instructor τον Αντώνιο Καπαδουκάκη (2nd Degree Black Belt) συμμετείχαν 10 αθλητές (4 από από αυτούς αγωνίστηκαν και στο European no Gi) και κατέκτησαν 12 μετάλλια (5 χρυσά, 3 ασημένια και 4 χάλκινα) πραγματοποιώντας πολύ σπουδαίες εμφανίσεις. Συγκεκριμένα,

International Rome Open (9 μετάλλια):
Χρυσό Νικόλαος Κουναλάκης, κατηγορία Blue Master 1, Feather
Χρυσό Σπυρίδων Γιακουμάκης, κατηγορία Blue Master 1, Medium Heavy
Χρυσό Εμμανουήλ Μπλαζάκης, κατηγορία Blue Master 1, Ultra Heavy

Ασημένιο Ρούσσος Μπάντσης, κατηγορία Purple Master 1, Middle
Ασημένιο Μιχάλης Μετζιδάκης, κατηγορία Blue Master 2, Heavy
Ασημένιο Παύλος Πολέντας, κατηγορία Purple Master 1, Ultra Heavy

Χάλκινο Αχιλλέας Στεφανίδης, κατηγορία Blue Adult, Medium Heavy
Χάλκινο Χρήστος Χατζηιωάννου, κατηγορία Purple Master 3, Medium Heavy
Χάλκινο Ρούσσος Μπάντσης, κατηγορία Purple Master 1, Open Class

European no Gi (3 μετάλλια):
Χρυσό Σπυρίδων Γιακουμάκης, κατηγορία Blue Master 1, Medium Heavy
Χρυσό Χρήστος Χατζηιωάννου, κατηγορία Purple Master 4, Medium Heavy
Χάλκινο Παύλος Πολέντας, κατηγορία Purple Master 1, Ultra Heavy

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Νεφέλη Κοκολάκη (Blue Belt Adults) αλλά στάθηκε άτυχη στην κλήρωση αφού και στις δύο διοργανώσεις (Roma Open και European no Gi) είχε στον πρώτο αγώνα την αθλήτρια που κέρδισε το χρυσό στις κατηγορίες αυτές και στα δύο πρωταθλήματα.

Επίσης πολύ καλή παρουσία είχε ο Νίκος Σαρτζετάκης (Blue Belt Master 1 Medium Heavy) ο οποίος έχασε στον προημιτελικό με 2 μόνο σημεία διαφορά. Να σημειωθεί ακόμα ότι ο Χρήστος Χατζηιωάννου, για να έχει αγωνιστική παρουσία, δεν συμμετείχε στα Master 5 που ήταν η κατηγορία του αλλά στα Master 3 (με 10 χρόνια νεώτερους αθλητές) κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση.

Στον δρόμο για το χρυσό, έναν άθλο πραγματοποίησε ο Νίκος Κουναλάκης αφού στο πρώτο λεπτό του πρώτου αγώνα έπαθε εξάρθρωση ώμου και κατάφερε παρόλα αυτά να νικήσει 3 πολύ δυνατούς αντιπάλους παίζοντας ουσιαστικά με ένα χέρι.

Πολύ δυνατούς αγώνες πραγματοποίησε ο αθλητής Ρούσσος Μπάντσης που μια στιγή αδράνειας του στοίχισε το χρυσό στην κατηγορία του παίρνοντας όμως την ρεβάνς νικώντας τον ίδιο αθλητή στον προημιτελικό της Open Class με μεγάλη διαφορά στα σημεία. Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να παλέψει για το χρυσό αφού σε ένα απόλυτα ισόπαλο αγώνα στον ημιτελικό “έχασε” μετά από απόφαση του διαιτητή.

Ο Σπύρος Γιακουμάκης ήταν από τους κορυφαίους αθλητές της διοργάνωσης κατακτώντας 2 χρυσά (Open Rome και European no Gi), παίζοντας συνολικά 8 αγώνες, κερδίζοντας 3 αγώνες με υποταγή από τους οποίους οι 2 ήταν τελικοί και του έδωσαν τα χρυσά μετάλλια.

Η ακαδημία μας Gracie Barra Crete Greece συνεχίζει να δείχνει την παρουσία και δυναμική της σε αναγνωρισμένα διεθνή και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καθώς δεν υπάρχει ακόμα κανένα αναγνωρισμένο πρωτάθλημα από την IBJJF που να γίνετε στην πατρίδα μας.
Συγχαρητήρια από τον προπονητή Αντώνη Καπαδουκάκη σε όλους τους αθλητές-ριες που έλαβαν μέρος για της σπουδαίες επιτυχίες τους και σε όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία της ομάδας.

Επιστολή της Gracie Barra Crete Greece στον Οδηγό
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι