Χρυσό μετάλλιο η Ασπρογέρακα σε τουρνουά Ταεκβοντό στο Βέλγιο

εικόνα άρθρου
Η συλλογή μεταλλίων για τα σωματεία που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια της Ενωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ) συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Στο βαθμολογούμενο (κατηγορίας G1) τουρνουά που διεξήχθη στην Γάνδη, οι σύλλογοι που έλαβαν άδεια μετάβασης στο βελγικό Όπεν, κατάφεραν να κατακτήσουν συνολικά τέσσερα μετάλλια και συγκεκριμένα ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.

Η Ανδριάνα Ασπρογέρακα (Άτλαντας Περιστερίου), μετά την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων, βρέθηκε εκ νέου στο βάθρο των νικητριών, αυτήν τη φορά στο υψηλότερο σκαλί της κατηγορίας των -53 κιλών. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2015 στο Τσέλιαμπινσκ, στον τελικό επικράτησε 7-3 της Τατιάνα Κουντάσοβα από την Ρωσία και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η Ασπρογέρακα σημείωσε συνολικά πέντε νίκες. Στα προκριματικά επικράτησε 16-1 και 5-3 των Καντίγια Ελ Μπαρούντ (Νέα Ζηλανδία) και Ανίσια Τσελοκσάεβα (Ρωσία). Στα προημιτελικά νίκησε 10-9 στον «χρυσό» πόντο την Ροξάνα Νόθαφτ από την Γερμανία, στα ημιτελικά επικράτησε 15-3 της Ντραγκάνα Γκλάντοβιτς από την Σερβία, ενώ στον τελικό δεν είχε πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση και της Κουντάσοβα.

Ακόμη, από ελληνικής πλευράς, ο Αλέξιος Τσοκάνος (Έκρηξη Πατρών) ήταν δεύτερος στα -63κ. ανδρών, ενώ οι Λευτέρης Φακίνος (Αίαντας Αγ. Δημητρίου) και Γιώργος Σιμιτσής (ΑΣ Βύρωνα) κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα -58 και -54 κιλά ανδρών αντίστοιχα. Ο Τσοκάνος στον τελικό ηττήθηκε 20-6 από τον Ρώσο Αρμάν Ιργκαλίεφ, ενώ οι Φακίνος και Σιμιτσής έχασαν στα ημιταλικά 18-12 και 18-6 αντίστοιχα από τους Μίλος Γκλάντοβιτς (Σερβία) και Βλάντισλαβ Γκαπόνιουκ (Ρωσία).

Επιστολή της ΕΤΑΝΕ στον Οδηγό
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι