Σεμινάριο Αϊκίντο με τον Μισέλ Έρμπ

εικόνα άρθρου
Το 2ο σεμινάριο αϊκίντο με τον δάσκαλο Μισέλ Έρμπ, 6ο νταν, διοργανώνουν το Aikido Tokaido Dojo και το Aikido Koushikan Dojo, στις 19-20 Μαρτίου 2016, στο ΟΑΚΑ(Martial Way).

Κόστος σεμιναρίου
Ολόκληρο - 50 ευρώ
Μόνο Κυριακή - 30 ευρώ
Μόνο μία περίοδος - 20 ευρώ
Πληροφορίες-Εγγραφές
6944750223, 6947836834

Διαβάστε λίγα λόγια για τον Μισέλ Έρμπ

Ο Μισέλ Έρμπ Σενσέι 6. Νταν Αϊκικάι Χόμπου θεωρείται απο τους εκπαιδευτές αϊκίντο της νεότερης γενιάς που παίζουν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της τέχνης στην σύγχρονη εποχή. Μαθητής ενός απο τους πιο γνωστούς δυτικούς εκπαιδευτές αϊκίντο, του Σίχαν Κριστιάν Τισιέ 7. Νταν Αϊκικάι Χόμπου, ο δάσκαλος Έρμπ ταξιδεύει διαρκώς για να διδάξει σε σεμινάρια ή για να είναι παρών στα πολυάριθμα σεμινάρια του δασκάλου του.

Γεννημένος το 1966 στο Μουλχάουζ, ο Δάσκαλος Erb έδειξε απο πολύ μικρή ηλικία την αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες. Μετά το πέρασμα του απο το τζούντο και το καράτε τελικά επέλεξε να ξεκινήσει να ασκείται στο αϊκίντο το 1981 στο Σεν Λουί.

Ήταν στα 1986, όταν γνώρισε τον Κριστιάν Τισιέ του οποίου η επίδραση υπήρξε απο την αρχή καταλυτική και σηματοδότησε ένα σημείο καμπής στην προσέγγιση του Μισέλ Έρμπ στο αϊκίντο.

Το 1987 σε ηλικία 21 ετών, θα κάνει το πρώτο του ταξίδι στην Ιαπωνία, την οποία εκ τότε επισκέπτεται τακτικά, συνδυάζοντας τον θαυμασμό του για τον πολιτισμό της με την ανεκτίμητη εμπειρία της εξάσκησης στην Παγκόσμια Έδρα του Αϊκίντο, το Αϊκικάι Χόμπου.

Μέσα από καθημερινή άσκηση ανακάλυψε το βαθύ πλούτο της τέχνης του αϊκίντο και αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία του με άλλους. Έτσι ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στον τομέα της εκπαιδευτικής. Το 1995 ανέλαβε χρέη περιφερειακού τεχνικού εκπροσώπου για την FFAAA* στη Βουργουνδία, το 1996 στο Φρανς-Κοντέ και το 2001 στη Λορένη. Είναι επίσης μέλος του Εθνικού Τεχνικού Κολεγίου της FFAAA από το 1994 και το 2011 διορίστηκε Εθνικός Τεχνικός Διευθυντής της Ελβετικής «Γραμμής Κριστιάν Τισιέ».

* Η Γαλλική Ομοσπονδία Αϊκίντο, Αϊκιμπούντο και συγγενών τεχνών, μίας απο τις δύο βασικές οργανώσεις Αϊκίντο της Γαλλίας, επίσημα αναγνωρισμένη απο την παγκόσμια έδρα του Αϊκίντο στο Τόκιο και μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αϊκίντο (IAF), της οποίας συν-ιδρυτής και κεντρική φυσιογνωμία είναι ο Σίχαν Τισιέ.

Απο το 1994 και έως και σήμερα ο Δάσκαλος Μισέλ Έρμπ είναι εκπαιδευτής αϊκίντο πλήρους απασχόλησης και ηγείται μαθημάτων και σεμιναρίων στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Ωστόσο παραμένει πάντα μαθητής, συντηρώντας την περιέργεια και την επιθυμία του να συνεχίσει να εμβαθύνει στον συναρπαστικό κόσμο του αϊκίντο.

Στον ακόμα κάπως φιλύποπτο κόσμο των πολεμικών τεχνών, όσον αφορά τα μοντέρνα τεχνολογικά μέσα για την περαιτέρω διάδοση του αληθινού μπούντο στο ευρύ κοινό, ο δάσκαλος Έρμπ, εκτός απο την προσωπική του ιστοσελίδα (www.michelerb.com), διατηρεί ένα πολύ ενδιαφέρον κανάλι στο YouTube, όπου ο επισκέπτης μπορεί, εκτός των σεμιναρίων του, να παρακολουθήσει δύο πολύ δημοφιλείς σειρές φιλμ για το αϊκίντο και τον πολιτισμό: το The Aikido Notebooks with Michel Erb και το Destinations Aikido avec Michel Erb Sensei.

Το 2012 ο Μισέλ Έρμπ επιβραβεύτηκε με το 6ο Νταν απο τον Ντόσου Μοριτέρου Ουεσίμπα στην Παγκόσμια Έδρα του Αϊκίντο στο Τόκιο κατά την τελετή Κάγκαμι Μπιράκι του Αϊκικάι Χόμπο

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι