Αξιόλογη προσπάθεια της Shotokan-Fudokan Karate στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου

εικόνα άρθρου
Επέστρεψε από τη Σερβία η αποστολή της Ελληνικής οργάνωσης shotokan-fudokan καράτε που έλαβε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε από τις 4 εως τις 6 Δεκεμβρίου 2015 στο Βελιγράδι .

Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 37 χώρες και 1200 καρατέκα . Από ελληνικής πλευράς στο ομαδικό και ατομικό kumite ανδρών συμμετείχαν ο Νίκος Μέμμος , ο Βαγγέλης Μπλέτσας , ο Διονύσης Τσάσης και ο Βασίλης Κουμανιώτης . Στο enbu mix κατηγορία 14-15 ετών η Χριστίνα Γιακουμή και ο Μαξιμίλιαν Κούτ κατέλαβαν την τέταρτη θέση . Η Φανή Πράσινου , ο Νίκος Ζιμπουλιάς και ο Αρίσταρχος Χατζιευτυχίου έλαβαν μέρος στα kata των βετεράνων.

Άλλη μια τέταρτη θέση επιτεύχθηκε στο ομαδικό kata ανδρών.( Ζιμπουλιάς, Κουμανιώτης , Τσάσης ).

Σαρωτική ήταν η παρουσία του Γιάννη Τσίγκου ο οποίος έλαβε μέρος με την κυπριακή ομάδα . Κέρδισε πρώτη θέση στο ατομικό kumite και το fuku-go των βετεράνων , ενώ στα kata ανέβηκε στη δεύτερη θέση .

Την αποστολή επίσης συνόδευσαν ως θεατές η Αρετή Κουρσάρη , ο Αντρέας Μέμμος , ο Γιάννης Σμαργιαννάκης και Ιωάννα Μαργαρώνη .

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο sensei Δημήτρης Καυκόπουλος .Προπονητής ήταν ο sensei Σάββας Μαστραππάς ο οποίος παρεπιπτόντως βραβεύτηκε από τον soke Ilija Jorga ‘’ για μια ολόκληρη ζωή αφοσίωσης στο αληθινό πνεύμα του Fudokan Karate – Budo’’.

Σχετικά με την ελληνική παρουσία , ο sensei Μαστραππάς δήλωσε :
‘’Είχαμε τέσσερα χρόνα να κατεβάσουμε ομάδα σε διεθνείς αγώνες λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Η ελληνική ομάδα αποτελείτο ως επί το πλείστον από νεαρούς καρατέκα οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά με σκοπό να αποκτήσουν εμπειρία. Εκ μέρους της ελληνικής fudokan θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που απέδωσαν το καλύτερο δυνατό.


×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι