Gracie Barra Crete:Σεμινάριο Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου με τον Μπραούλιο Εστίμα

εικόνα άρθρου
Σεμινάριο Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου με τον Μπραούλιο Εστίμα διοργανώνει η σχολή Gracie Barra Crete στα Χανιά στις 16 Ιανουαρίου 2015.

Λίγα λόγια για τον δάσκαλο

Ο Braulio Estima γεννήθηκε το 1980 στην πόλη Ρεσίφε στη Βραζιλία . Ξεκινήσε στον κόσμο των πολεμικών τεχνών όταν ήταν 9 ετών με το αθλημα του τζούντο , όμως ,τον Ιούνιο του 1990 ένα τραγικό ατύχημα τερμάτισε τη ζωή του προπονητή του και ο Braulio σταμάτησε την προπόνηση . Ανέκτησε το ενδιαφέρον του το 1996, όταν ήταν 16 ετών , μέσω ενός φιλου του από το Τζούντο ( Fernando Cavalcanti) που μέχρι τότε εκπαιδευόταν στο Jiu Jitsu . Το πρώτο γυμναστήριο που ξεκίνησε μαθήματα Jiu Jitsu ονομαζόταν "Free Style" και τα μαθήματα διδάσκονταν από έναν με καφέ ζώνη που ονομάζεται Charles dos Anjos ( ο οποίος αργότερα έγινε ένας σεβαστός Royce Gracie Black Belt που διδάσκει στις ΗΠΑ ) ,ο dos Anjos απονέμει στον Braulio την πρώτη του ζώνη (την μπλε).

Όταν ο dos Anjos έφυγε από το γυμναστήριο για να κινηθεί προς τις Ηνωμένες Πολιτείες , ο Jose Olimpio da Rocha ( επίσης γνωστός ως " Ze Raidiola » ) ανέλαβε τα μαθήματα του και δίδαξε τον Braulio Estima μέχρι που έφτασε στην καφέ ζώνη . Λίγα χρόνια μετά και αφου ο Braulio συνέχιζε την εκπαίδευσή του με τον " Radiola " , ο Carlos Gracie Jr πέρασε από την Ρεσίφε για να δώσει ένα σεμινάριο και συμφωνήθηκε ότι η "Free Style" ακαδημία θα είναι κάτω από την «ασπίδα» της Gracie Barra από εκεί και έπειτα.

Το 2003 κέρδισε το Pan American ως Brown Belt υποτάσσοντας 7 άτομα σε συνολικό χρόνο : 5 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα. Μέχρι το τέλος του ίδιου έτους ο Braulio συνάντησε έναν παλιό συνασκούμενο με το όνομα Alain Pozo , ο οποίος εκείνη την εποχή κατοικούσε στο Λονδίνο και ήταν στην Ρεσίφε για τις διακοπές του .Ο Alain κάλεσε τον Braulio να έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη καθώς το BJJ άνθιζε στην « γηραιά ήπειρο » .Ο Braulio δεν δίστασε και πήδηξε σε ένα αεροπλάνο για το Λονδίνο .
Στο Λονδίνο ,ο Braulio εκπαιδεύονταν για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε μια ομάδα Carlson Gracie, στην περίφημη ακαδημία " Boiler Room ", αλλά σύντομα ο Mauricio Gomes ( Ο εκπρόσωπος της Gracie Barra στη χώρα) εντόπισε το ταλέντο του νεαρού Braulio και τον πήρε κάτω από την επίβλεψη του.

Ο Maricio είδε ότι ο Braulio ήταν εξαιρετικός για να συνεκπαιδευτεί με τον γιο του Roger Gracie , και δεν έκανε λάθος . Οι δύο μαχητές με το να προπονούνται από κοινού αύξησαν ραγδαία το επίπεδο τους , μέχρι το σημείο όπου έγιναν δύο από τους καλύτερους αγωνιστές του Brazilian Jiu Jitsu στον πλανήτη .Ο Braulio ξεκίνησε να διδάσκει στην Gracie Barra - Μπέρμιγχαμ ,από εκείνη την εποχή , αναλαμβάνοντας την ακαδημία που ο Mauricio Gomes είχε αρχίσει .

Στον Braulio απονεμήθηκε η μαύρη ζώνη του τον Ιανουάριο του 2004 κερδίζοντας το Mundial ( Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ) ως middleweight του ίδιου έτους. Έχει περάσει από κάθε μεγάλο τουρνουά στο άθλημα, παίρνοντας την νίκη στην κατηγορία της μαύρης ζώνης. Κέρδισε επίσης ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά στην μάχη υποταγής, το ADCC, τόσο στο βάρος του όσο και στην κατηγορία ανοιχτού βάρους (Open)το 2009.

Το 2011 , αν και πλήρως αφιερωμένος στο ΜΜΑ, ο Braulio Estima αποφάσισε να επιστρέψει στο BJJ για να τιμήσει έναν στενό φίλο του ,τον Steven Fan που απεβίωσε λίγο πριν από τον διαγωνισμό .Ο Braulio κέρδισε και ήταν σε θέση να αφιερώσει τη νίκη στον Steve.

Διαβάστε περισσότερα για την σχολή Gracie Barra Crete ,Greece
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι