Σοφά λόγια

Ο δρόμος συνεχίζει να εκτυλίσσεται επί μακρόν από την πόρτα που ξεκίνησε. Τώρα εμπρός μακριά έχει πάει ο δρόμος και εγώ οφείλω να βαδίσω στα χνάρια του, αν μπορώ, ακολουθόντας το με σθεναρό βήμα, μέχρι να ενωθεί με κάποια μεγαλύτερη οδό όπου πολλά μονοπάτια και νόστοι συναντώνται και τότε, προς τα που; Δεν μπορώ να πω. (Tolkien)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Νέα - Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα Ζίου-Ζίτσου για την κοινωνικοποίηση των νέων

Πρόγραμμα Ζίου-Ζίτσου για την κοινωνικοποίηση των νέωνH Eλληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου – Ζίτσου συμμετέχει στo πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΄΄European Youth Model Toward Active Citizenship΄΄ , με σκοπό την βελτίωση της κοινωνικοποίησης των νέων μέσω της ενασχόλησης τους με το Zίου – Ζίτσου και την αυτοάμυνα. Η πρώτη φάση του προγράμματος είναι σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2011 σε συνεργασία με τη Βουλγαρία, τη Βολιβία και το Καζακστάν. Στόχοι του προγράμματος είναι:
Η κινητοποίηση των νέων από 4 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, με στόχο την αύξηση της συναίσθησης για τις δημοκρατικές αξίες, την ανεργία των νέων, τη φτώχεια, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών καθώς και για το ρόλο του αθλητισμού ως εργαλείου αντιμετώπισης τέτοιων κοινωνικών φαινομένων που οδηγούν στην περιθωριοποίηση.
Η προώθηση ενός Ευρωπαϊκού ψυχο-σωματικού μοντέλου για την προσωπική επαγρύπνιση και την αποφυγή σχετικών κινδύνων, καλλιεργώντας ανάλογες κοινωνικές συμπεριφορές σε προνοητικό επίπεδο.
Η δραστηριοποίηση των νέων σε κοινωνικά υπεύθυνες ομάδες που ανταλλάσουν ιδέες και μοιράζονται καλές πρακτικές.
Η ενδυνάμωση της δυνατότητας των συνεργαζόμενων οργανισμών να αναπτύσσουν δημοκρατική κουλτούρα μεταξύ των νέων που περικλείονται στο περιβάλλον και τις δραστηριότητές τους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει νέους και νέες 16 εώς 30 ετών, μη κυβερνητικές οργανώσεις, σχολεία, πανεπιστήμια, αθλητικούς οργανισμούς κλπ. Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης είναι:
20 νέοι από 4 χώρες εκπαιδεύτηκαν αναλυτικά με βάση το Μοντέλο σε ένα 5ήμερο σεμινάριο που διεξήχθη στη Σόφια
Πραγματοποιήθηκε σχετικά ημερίδα και συνέντευξη τύπου με εκπροσώπους 8 ινστιτούτων και 8 μέσων μαζικής ενημέρωσης
16 τοπικά σεμινάρια διεξήσθησαν στις 4 χώρες με πάνω από 240 συμμετέχοντες
Συλλέχθηκαν πολλές καλές πρακτικές από τις συμμετέχουσες
Δημιουργήθηκαν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, υλικό εκπαίδευσης κλπ. σε 4 γλώσσες
Σχετικό υλικό εκπαίδευσης, βίντεο και ταινία ανέβηκαν τόσο στο internet site του προγράμματος, όσο και στο Facebook
Δημιουργήθηκαν CDs με όλο το υλικό και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα σε 4 γλώσσες
Η πρώτη φάση του προγράμματος που ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2012 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χάρη στην καλή συνεργασία μεταξύ των συνεργαζόμενων χωρών. Υπεύθυνος του προγράμματος για την Ελλάδα και διαχειριστής του παγκοσμίου φόρουμ είναι ο Mιχάλης Πουλικίδης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.yacnetwork.eu/

http://www.jujitsu.gr/DynamicImageFolder.php?folder=Program_YOUTH_IN_ACTION_2012


Αναζήτηση

Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αθλόπολις
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
AIKIDO DOJO HERAKLION
Bujinkan Dojo Hellas
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Ομοσπονδία Krav Maga
TCMA


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική