Με απόλυτη επιτυχία τελείωσε το 6ο FCS Mediterranean Gathering

εικόνα άρθρου
Με απόλυτη επιτυχία τελείωσε το 6ο συνεχόμενο FCS Mediterranean Gathering κάτω υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του ιδρυτή της τέχνης Tuhon Ray Dionaldo. Η διοργάνωση ξεκίνησε με ένα τριήμερο, μόνο για μέλη, κλειστού Καμπ εκπαιδευτών 18-19-20 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Στην συνέχεια ακολούθησαν το Σάββατο το Μεσημέρι το Hellenic Bladesport Tournament και το απόγευμα της ίδιας μέρας ξεκίνησε το Gathering με το ανοιχτό σεμινάριο του Ιδρυτή Tuhon Ray Dionaldo που ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι. Το 6ο FCS Gathering ήταν από τα πιο επιτυχημένα των τελευταίων ετών. Τα εμπεριείχε όλα.

Κλειστό Καμπ εκπαιδευτών προχωρημένης ύλης, Pre-gathering και Gathering το 6 συνεχόμενο, διοργάνωση του 5ου European Bladesport Tournament, εξετάσεις και αναβαθμίσεις επιπέδων…

Στις 18 Νοεμβρίου ξεκίνησε το Closed Instructor’s Camp με τον Tuhon Ray να βρίσκεται σε εκπληκτικά κέφια διδάσκοντας από το evolution κομμάτι της τέχνης προχωρημένη ύλη, αρχές και Concepts. Ένα Camp αφιερωμένο στην ανάπτυξη ταχύτητας και την θεωρία της αλλά και την αυτοματοποίηση του Guard Positioning πάνω στην ροή κτυπημάτων. Τα Καμπ παγκοσμίως έχουν περιορισμό 25 θέσεων οι όποιες και συμπληρώθηκαν με την συμμετοχή 26 εκπαιδευτών και υψηλόβαθμων μελών της οργάνωσης.
Την παρασκευή το βράδυ, μετά το τέλος του Καμπ, ξεκίνησε το Pre-gathering με το instructor’s night, όπου κάθε εκπαιδευτής παρουσίασε ή δίδαξε κομμάτι από την ύλη του FCS ή από την όποια άλλη τέχνη εξασκεί. Στο κλείσιμο της βραδιάς ο Tuhon Ray Dionaldo απένειμε τον τιμητικό τίτλο του Manong σε δυο αξιόλογους συναδέλφους, τον Χριστόφορο Χριστοδούλου και τον Δημήτρη Σπηλιάδη.

Στον πρόσωπο του Manong Χριστόφορου Χριστοδούλου, ιδρυτικό μέλος της ομάδας FCS Kali Hellas, ο Tuhon Ray διέκρινε το ήθος, την εργατικότητα και την αφοσίωση του Manong στο σύστημα, καθώς δεν έλειψε ούτε στιγμή από τις διαδικασίες εκπαίδευσης, διοργάνωσης και προώθησης του FCS στην χώρα μας. Ένας συνάδελφος πολλά υποσχόμενος για το μέλλον της οργάνωσης.

Ο Manong Δημήτρης Σπηλιάδης, δεύτερης γενιάς εκπαιδευτής από εστία FCS ιδρυτικού μέλους της ομάδας, από το 2011 κατείχε το 5ο Level στην τέχνη και τα τελευταία 3,5 χρόνια ξεκίνησε την διδασκαλία. Άρτιος γνώστης της ύλης με αρκετές διακρίσεις στα πρωταθλήματα Bladesport, χρόνιος υποστηρικτής της ομάδας και βοηθός του Tuhon στα σεμινάρια, άξια τιμήθηκε με τον τίτλο τιμής Manong για την συνολική προσφορά του.

Έτσι, ο Manong Χριστόφορος και ο Manong Δημήτρης έγιναν ο 4ος και 5ος κατά σειρά Manong στην χώρα μας.

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου το πρωί, ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες εξετάσεις των μελών του συστήματος με συνολικά 35 μαθητές από όλη την Ελλάδα να παίρνουν μέρος. Στην εξεταστική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους Manong Κατσιάρα, Manong Αγγελή και Manong Μπουδάκη, ήρθαν να προστεθούν και οι δυο νέοι Manong. Υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση του Tuhon Ray Dionaldo, οι εξετάσεις κύλησαν ομαλά με 9 επιτυχώς εξεταζόμενα νέα πέμπτα Level. Ανάμεσα τους το ιδρυτικό μέλος Ανδρέας Προβελλέγγιος, ο εκπαιδευτής και παλαιό μέλος στον οργανισμό του FCS Θανάσης Φωτακάκης και τέλος ο νέος εκπαιδευτής από Καβάλα Κωνσταντίνος Χατζηστεργίου.

Τρείς νέοι εκπαιδευτές-εστίες από την Κρήτη προστέθηκαν στο δυναμικό του Fcs kali Hellas, δυο από το Ηράκλειο και ένας από το Ρέθυμνο. Ξεκίνησαν μαζί, την εκπαίδευση τους το 2014 με τον Manong Δημήτρη Μπουδάκη και οι δύο ηρακλειώτες από τον Σεπτέμβριο του 2015 διατηρούν τμήμα Fcs στις σχολές τους.O Tuhon Ray Dionaldo τους καλωσόρισε επιβραβεύοντας την επιτυχία τους στις εξετάσεις και απονέμοντας τους, στον εκπαιδευτή Shito Ryu Γιώργο Σουλτάτο και στον εκπαιδευτή Brazilian Jiu Jitsu Γιάννη Αλεξανδράκη το 3ο Level και στον Ρεθυμνιώτη εκπαιδευτή Krav Maga Vladislav Khirkovskiy το 2ο Level.

Το μεσημέρι τις 2 ξεκίνησε το 5ο European Bladesport Tournament. Ύστερα από την μετατροπή του Hellenic Bladesport Tournament που λάμβανε χώρα κάθε Μάρτιο στην Αθήνα, σε National Kali-Arnis-Eskrima Tournament κάτω από μια ευρύτερη συνεργασία των Φιλιππινέζικων πολεμικών τεχνών στην χώρα μας και υπό την έγκριση της σύντομα θεσμοθετημένης Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών(Ε.Ο.ΦΙ.ΠΟ.Τ), το European Bladesport Tournament είναι πια το μοναδικό Bladesport event του FCS στην Ελλάδα. Το European Bladesport Tournament λοιπόν μετονομάζεται σε Hellenic Bladesport Tournament, καθώς παραμένει ακόμα το μοναδικό πρωτάθλημα Blade & Stick Fighting του Filipino Combat Systems σε ΟΛΗ την Ευρώπη αλλά πια είναι και το μόνο στην Ελλάδα.

Το πρωτάθλημα Bladesport κύλησε ομαλά με κριτές και διαιτητές από έναν ευρύτερο σώμα διαιτησίας υπό την επίβλεψη της υπό ίδρυσης Ομοσπονδίας Ε.Ο.ΦΙ.ΠΟ.Τ. Οι κατηγορίες ήταν πέντε: 1) Short Blade2)Long Blade3)Short Blade”Killshots”4)Stick Fighting(Point Fighting) 5) Full Contact Stick Fighting(Continues Fighting).
Κριτές και διαιτησία από το Fcs συμμετείχαν οι Manong Κατσιάρας, Μπουδάκης και Σπηλιάδης και ο Ανδρέας Προβελέγγιος. Από το Kali-Arnis-Eskrima A.Petrou ο Guro Αλέξανδρος Πέτρου, από το Sayoc Kali ο Guro Άγγελος Μπαστάκης και από το PMA Hellas(Inosanto Kali) ο Guro Άρης Αδαμόπουλος. Κεντρικός Υπεύθυνος Γραμματείας ο Manong Χριστόφορος Χριστοδούλου.
Το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε το ανοιχτό σεμινάριο FCS με τον Tuhon Ray Dionaldo
και τέλειωσε την Κυριακή το μεσημέρι σε ευχάριστο κλίμα με τον Ιδρυτή σε κέφια. Ανάμεσα σε άλλα έκανε και μία εισαγωγή στην μεθοδολογία και χρήση, μιας σύγχρονης παραλλαγής του Sarong(παραδοσιακό ένδυμα), αυτής του φουλαριού…

Από τους 61 συμμετέχοντες και μέλη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την Παρουσία και στήριξη τους όλους τους συναδέλφους από τις αδελφές και όχι μόνο Πολεμικές τέχνες που συμμετείχαν.

Πιο Συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτές από: 1)A. Petrou Kali-Arnis-Eskrima,2) τον Χρήστο Μπαλάφα από το Kali Silat(Pangamut) & Modern Arnis(DAS) 3) τον Άρη Αδαμόπουλο από το PMA Hellas(Inosanto Kali), 4) τον Άγγελο Μπαστάκη από το Sayoc Kali Hellas 5) τον Arden Poblete από το Kalidu & Modern Arnis(DAS) και 6) Αλέξανδρο Χουσάκο επίσης από το Kalidu & Modern Arnis(DAS)

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δασκάλους του Tang Soo Do & Soo Bahk Do Σπάτουλα Σπύρο, Καρασάββα Γιάννη και Ντάφλο Στάθη για την στήριξη και την συμμετοχή τους.
Σε όλο το Camp+ Gathering συμμετείχε και ο νέος αντιπρόσωπος της τέχνης του FCS στην Ιταλία – Gianfranco Pompianu, εκπαιδευτής Wing Chun Kung Fu. Καλή αρχή του ευχόμαστε και τον καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια μας

Το 6ο FCS Mediterranean Gathering τελείωσε με τις καλύτερες εντυπώσεις από όλους. Κλειστό Καμπ εκπαιδευτών & μελών προχωρημένης ύλης, νέες εστίες για την ομάδα του FCS Ηellas με αξιόλογους συνάδελφους να προστίθενται στο δυναμικό της… Αναβαθμίσεις επιπέδων Ιδρυτικών μελών και μη, με ταυτόχρονη απονομή δυο νέων τίτλων τιμής σε 2 συναδέλφους… Πρωτάθλημα Bladesport- ραβδιού και μαχαιριού- με την συμμετοχή συναδέλφων εκπαιδευτών από αδελφές τέχνες και τέλος τα ανοιχτά σεμινάρια με τον Tuhon Ray.
Η ομάδα του Fcs Kali Hellas, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες Φιλιππινέζικων Πολεμικών τεχνών στην χώρα μας, η μοναδική επίσημη αντιπροσώπευση και η μεγαλύτερη ομάδα του FCS στην Ευρώπη, με σταθερά βήματα ανάπτυξης κερδίζει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του χώρου.

Η συνεχής παρουσία του ιδρυτή Tuhon Ray Dionaldo στην χώρα μας, με τις γνώσεις και την τεχνική του κατάρτιση καθώς και η ανάπτυξη υψηλόβαθμων εκπαιδευτών της γνήσιας ύλης της τέχνης, αποτελούν δικλείδες ασφαλείας και παράγοντες εγγύησης & σταθερότητας για την σωστή και συνεχιζόμενη ανάπτυξη του γνήσιου Filipino Combat Systems στην Ελλάδα.
Ευχαριστούμε για την στήριξη όλους τους φίλους, συναδέλφους και μέλη μας.

Έως την επόμενη φορά …Καλή αντάμωση

Με τιμή
Filipino Combat Systems Kali Hellas
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι