Παγκόσμιο Συμβούλιο Προπονητών Ταεκβοντό στην Αθήνα το 2016

εικόνα άρθρου
Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιο Συμβούλιο Προπονητικής Αριστείας (ICCE) Δρ. Λάντισλαβ Πέτροβιτς, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ) και των μελών της καθώς και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντο Ελλάδος κύριο Ευστρατίου Αναστάσιο και το Γενικό Γραμματέα κύριο Μαρκή Σταύρο.

Η ΠΟΠΑ εντάχθηκε ως μέλος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Προπονητικής Αριστείας (ICCE) και, ταυτόχρονα, στον ευρωπαϊκό κλάδο του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προπονητών (ECC). Αυτοί οι διεθνείς οργανισμοί έχουν ως κύριο στόχο την παγκόσμια αναγνώριση του επαγγέλματος του προπονητή. Η Π.Ο.Π.Α, εκπροσωπεί την Ελλάδα και τους Έλληνες προπονητές όλων των αθλημάτων, στους οργανισμούς αυτούς.

Ο εκπρόσωπος της ΠΟΠΑ ο κύριος Βυλλιώτης Αθανάσιος , οι εκπρόσωποι του ΣΠΟΤΕ και άλλον συνδέσμων προπονητών, μαζί με το Γενικό Γραμματέα του ICCE, αναφέρθηκαν στα προβλήματα τα οποία σχετίζονται με το εργασιακό καθεστώς, όπως το ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, όπως και αναφέρθηκαν ότι οι προπονητές πρέπει να έχουν «φωνή» και «λόγο», στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων στο χώρο του αθλητισμού.

Επίσης αναφέρθηκαν στη μεγάλη ανάγκη επιμόρφωσης των προπονητών σε όλα τα επίπεδα, με Ευρωπαϊκά πρότυπα. Προβλέπεται η διοργάνωση προπονητικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, σε διάφορα αθλήματα, στα οποία θα διδάσκουν καθηγητές από την Ακαδημία της Κολωνίας, Έλληνες συνάδελφοί τους από τα ΤΕΦΑΑ και άλλοι Έλληνες αθλητικοί επιστήμονες. Συμφωνήθηκε, επίσης, να οργανώνονται επισκέψεις Ελλήνων προπονητών στην Κολωνία για παρακολούθηση μαθημάτων.

Σημαντική είδηση είναι, ότι επιτεύχθηκε για πρώτη φορά η συμφωνία διοργάνωσης του «Παγκόσμιου Συμβουλίου Προπονητών» στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του έτους 2016.

Επιστολή στον Οδηγό του Συνδέσμου Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντο Ελλάδος (Σ.Π.Ο.Τ.Ε).
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι