Kim e Liu, ο θεσμός του ταεκβοντό που έγινε λατρεία

εικόνα άρθρου
Τον Φεβρουάριο του 2014 έκανε την πρώτη του δειλή παρουσία στα ελληνικά αγωνιστικά δρώμενα του ταεκβοντό. Σήμερα, σχεδόν 19 μήνες μετά, έχει μετατραπεί σε μια αληθινή γιορτή του αθλήματος που συγκεντρώνει περισσότερα από 1500 παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, από περίπου 200 σωματεία της Νοτίου Ελλάδος. Ο λόγος για το αγωνιστικό φεστιβάλ Kim e Liu «Ευ Αγωνίζεσθαι», η τέταρτη έκδοση του οποίου θα φιλοξενηθεί από την Παρασκευή 23 έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Διοργανώτρια του θεσμού που έγινε... λατρεία για τους μελλοντικούς Ολυμπιονίκες του ταεκβοντό, η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ), ενώ ηεκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ).

Η προσφορά στον συνάνθρωπο και συγκεκριμένα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν να κάνουν με παιδιά, ήταν κι αυτή τη φορά το ζητούμενο για τη διοίκηση της ΕΤΑΝΕ. Όπως συνέβη και στην εκδήλωση του περασμένου Ιουνίου, έτσι και τώρα, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της «ΦΛΟΓΑΣ», της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και του «ΘΕΟΦΙΛΟΥ». Επιπροσθέτως, πέντε ευρώ από κάθε συνδρομή, θα διατεθεί για τη συνέχιση (ή την ανανέωση) των υποτροφιών έτους 2016-2017, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί το έργο της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης με την προσφορά υλικού, που συμβάλλουν στη προώθηση του έργου της. Σημαντική στιγμή στο τριήμερο αγωνιστικό φεστιβάλ (Σάββατο 13:00), αποτελεί και η μαχητική επίδειξη παιδιών με σύνδρομο Down, μέσω της οποίας η οικογένεια του ταεκβοντό θέλει να περάσει το μήνυμα ότι το άθλημα των πέντε μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εναντιώνεται απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό και τις διακρίσεις σον αθλητισμό.

«Νοιώθουμε ευτυχείς που μέσω αυτού του διεθνούς αγωνιστικού φεστιβάλ, μας δίνεται η δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσουμε ανθρώπινες αξίες και παράλληλα λέμε όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό αλλά και στις διακρίσεις που υπάρχουν στον αθλητισμό. Επίσης, νοιώθουμε τυχεροί που ένα τέτοιο εγχείρημα αγκαλιάστηκε από τους ανθρώπους του ταεκβοντό, οι οποίοι και το αντιμετωπίζουν ως μια μεγάλη γιορτή του αθλήματος. Το Kim e Liu ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει, κάτι που μαρτυρούν οι πολλές συμμετοχές, της πλειοψηφίας των συλλόγων της Νοτίου Ελλάδος», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU).

Στο πλαίσιο του 4oυ Kim e Liu θα πραγματοποιηθεί αγωνιστικό αλλά και τεχνικό πρωτάθλημα (πούμσε), ενώ και εφέτος δεν θα λείψουν οι παράλληλες δράσεις όπως το εργαστήρι Ολυμπιακής Παιδείας, αλλά και το τεστ επιλογής ταλέντων, μέσω διάφορων δοκιμασιών που θα γίνουν υπό την εποπτεία της αρμόδιας επιτροπής της ΕΤΑΝΕ.

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι