2 μετάλλια και 1 τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου οι Κουρήτες

εικόνα άρθρου
Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των αθλητών του Α.Σ. ΚΟΥΡΗΤΕΣ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου - 15 ετών το οποίο διεξήχθη στην Μπάνια Λούκα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στις 25-26-27 2015 Σεπτεμβρίου.

Το πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε αριθμητικά από την πολύ μεγάλη συμμετοχή και τεχνικά από το πού υψηλό επίπεδο των αθλητών (συμμετείχαν όλες οι υπερδυνάμεις του χώρου Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία κτλ) γεγονός που έκανε την προσπάθεια για διάκριση ακόμα δυσκολότερη.

Οι αθλητές των Κουρητών πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και κατόρθωσαν να κατακτήσουν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο καθώς και μία τέταρτη θέση από τους συνολικά 4 αθλητές που συμμετείχαν στην κορυφαία διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα η αθλήτρια Δρακουλάκη Εμμανουέλα (3η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2013, 2η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2014) κατόρθωσε να ανέβει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -63 κιλών, χάνοντας για 1 πόντο την 1η θέση.

Ο αθλητής του συλλόγου Μπιτζανάκης Ευτύχης στην παρθενική του εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και παρά του ότι ηττήθηκε στον 1ο του αγώνα στην συνέχεια με 5 καταπληκτική απόδοση και 5 συνεχόμενες νίκες κατόρθωσε να ανέβει στο βάθρο και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -50 κιλών.

Ο τρίτος αθλητής Σαμιώτης Μανώλης μετά από 4 νίκες έφτασε στην διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου στον μικρό τελικό και καθαρά από έλλειψη συγκέντρωσης ηττήθηκε και κατατάχθηκε στην 4η θέση, εξαιρετική επίδοση αν αναλογιστούμε ότι και γι΄αυτόν ήταν η πρώτη εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο 4ος αθλητής του συλλόγου που συμμετείχε στο πρωτάθλημα Ζουμαδάκης Χρήστος παρά την καλή προσπάθειά του στην κατηγορία των -55 κιλών, δεν κατόρθωσε να προχωρήσει στην διεκδίκηση κάποιου μεταλλίου.

Τους αθλητές θα συνοδέψει ο επικεφαλής του προπονητικού team των Κουρητών και Ομοσπονδιακός προπονητής για την Ένωση Κρήτης, Δημήτρης Μπιτσαξής.

Ο σύλλογος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους προπονητές του συλλόγου Δ. Μπιτσαξή, Α. Δημάκη, Δ. Τσιραντωνάκη, Μ. Τσουρλάκη και Λ. Μαρινάκη, τον γυμναστή Κώστα Πενταράκη, την εταιρεία Θ.ΣΧΕΤΑΚΗΣ Α.Ε. για την χορηγία της, την εταιρεία ΑΝΕΚ LINES, τον Δήμο Αποκορώνου και τέλος τους γονείς των αθλητών για την βοήθεια τους και την υποδειγματική συμπεριφορά τους.

Διαβάστε περισσότερα για τον Α.Σ. Κουρήτες
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι