Ξεκίνησε το Παγκόσμιο στο Π. Φάληρο

εικόνα άρθρου
Τις 800 έφτασαν οι συμμετοχές των αθλητών και των αθλητριών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων, που άρχισε σήμερα το πρωί στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 18 Οκτωβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 53 αθλητές.

Οι αγώνες βρίσκονται σε εξέλιξη και οι σημερινές κατηγορίες θα ολοκληρωθούν το απόγευμα. Αύριο, από ελληνικής πλευράς, έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Παράσχος Δεσκουλίδης, Παύλος Σερδαρίδης , Κωνσταντίνος Αβράμης , Θεόδωρος Κουσίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζίδης, Ιωάννης Αθανασιάδης, Δημήτριος Αθανασιάδης και Γεώργιος Πολυχρονίδης.

Στις παλαίστρες του σταδίου βρέθηκαν ή θα βρεθούν, μέσα στις επόμενες ημέρες, Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και ηπείρων αλλά και αθλητές που έχουν τη δική τους προσωπική ιστορία. Ο Ρίτσαρντ Τζένσεν από την Αμερική υπήρξε παλαιστής αλλά έμπλεξε με τα ναρκωτικά και μπήκε φυλακή. Κάποια στιγμή υποσχέθηκε στην άρρωστη μητέρα του ότι θα κάνει απεξάρτηση και θα επανέλθει στην προηγούμενη ζωή του. Αυτό το κατάφερε μέσα από την πάλη και ήρθε στην Αθήνα να στείλει το δικού του μήνυμα. «Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε παγκόσμιο βετεράνων. Θέλω να μεταφέρω σε όλο τον κόσμο ότι η ζωή είναι μία διαρκής πάλη», δήλωσε ο πρωταθλητής της ζωής, ο οποίος ετοιμάζεται να ετοιμάζεται να εκδώσει την προσωπική του ιστορία σε βιβλίο.

Εθελόντρια και η Μ. Πρεβολαράκη

Σημαντική είναι η προσφορά των εθελοντών. Παλαιοί αθλητές της πάλης αλλά και άλλων αθλημάτων, φοιτητές, άνεργοι ακόμα και συνταξιούχοι στηρίζουν τη διοργάνωση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μαρίας Πρεβολαράκη. Η δύο φορές δευτεραθλήτρια Ευρώπης, τις ώρες που δεν κάνει προπόνηση, βοηθάει στον έλεγχο των διαπιστεύσεων. «Βρίσκομαι σε περίοδο προετοιμασίας αλλά δε μπορούσα να μη στηρίξω αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, που διεξάγεται στη χώρα μου. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την ελληνική πάλη, και για την Ελλάδα, που τόσοι κορυφαίοι αθλητές ήρθαν στη χώρα μας. Πολλοί από αυτούς υπήρξαν, για εμάς τους νεώτερους, ινδάλματα. Καλώ όλους τους φίλους του αθλητισμού να έρθουν μέχρι την Κυριακή να παρακολουθήσουν αγώνες και θα δουν ότι οι πρωταθλητές του παρελθόντος δεν έχουν ξεχάσει τίποτα από τις τεχνικές του αθλήματος», δήλωσε η πρωταθλήτρια.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι: Sportcamp, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Grande Secreto Media Group.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι: ΣΠΟΡ FM 94.6, we24.gr, Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι