Αρχίζει αύριο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πάλης

εικόνα άρθρου
Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 700 αθλητών και αθλητριών από 46 χώρες θα αρχίσει αύριο (13/10/2015) και θα ολοκληρωθεί στις 18 Οκτωβρίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων, στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου TAE KWON DO). Η ώρα έναρξης των αγώνων θα είναι στις 10.00 ενώ στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στους αγώνες της Αθήνας θα πάρουν μέρος Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και κάτοχοι μεταλλίων από Ηπειρωτικά Πρωταθλήματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Έλνταρ Κουρτανίτζε, ο οποίος είναι κάτοχος δύο χάλκινων ολυμπιακών μεταλλίων (1996, 2000). Ο Γεωργιανός παλαιστής έχει, επίσης, στην κατοχή του πέντε μετάλλια από παγκόσμια (2 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο) και 10 από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (5-3-2), είναι πρόεδρος στην ομοσπονδία πάλης της χώρας του ενώ έχει ενεργό ρόλο και στην πολιτική σκηνή της Γεωργίας. «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και που θα πάρω μέρος σε αυτή την τόσο σπουδαία διοργάνωση. Από αυτά που έχω δει, οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα ευγενικοί και πιστεύω ότι θα διοργανώσουν σπουδαίο πρωτάθλημα. Παίρνουν μέρος κορυφαίοι παλαιστές από όλο τον κόσμο και θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης.

Στο αυριανό πρόγραμμα θα διεξαχθούν αγώνες ελευθέρας στις ηλικιακές κατηγορίες, Β (41-45), Ε (56-60), F (66-70). Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι Στέλιος Κεβρεκίδης (58κ.), Ματθαίος Ατματζίδης (69), Αβραάμ Παπαδόπουλος (69), Βαλέριος Κογκουασβίλι (69), Μανώλης Καραβάνος (76), Νίκος Μπονατάκης (85), Αναστάσιος Αλεξανδρίδης (97), Παύλος Σερνταρίδης (97) και Κωνσταντίνος Τράσκας (97).
Τα μετάλλια που θα απονεμηθούν θα έχουν από τη μία πλευρά τα σήματα της ελληνικής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας και από την άλλη ο Παρθενώνας.
Το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση της Αθήνας είναι μεγάλο. Από τη Φινλανδία θα έρθει τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο θα δημιουργήσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ένα ντοκιμαντέρ που θα χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό υλικό στα σχολεία της χώρας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι: Sportcamp, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Grande Secreto Media Group.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι: ΣΠΟΡ FM 94.6, we24.gr, Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι