Η πάλη θα αναδείξει τις... ρίζες της στην Τελετή Έναρξης του Παγκοσμίου

εικόνα άρθρου
Με μία εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης θα ανοίξει στις 13 Οκτωβρίου η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης Βετεράνων, στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do). Χάρη σε ένα θεατρικό δρώμενο, διάρκειας, περίπου, μίας ώρας, όσοι βρεθούν στις κερκίδες του σταδίου θα ενημερωθούν για την καταγωγή του αθλήματος αλλά και τη θέση του στους σημερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η παράσταση θα ξεκινήσει με αναφορά στο μύθο της διάσωσης του Δία από τον Κρόνο, και της ανατροφής του βρέφους από τη μητέρα του Ρέα, χάρη στη φροντίδα των Τροφών και των χορευτών – πολεμιστών, τους Κουρήτες. Στο 2ο μέρος θα υπάρχει αναπαράσταση της ζωής και της προπόνησης σε παλαίστρα των παιδιών της Αρχαίας Ελλάδος ενώ το δρώμενο θα συνεχιστεί με αναπαράσταση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Όλοι όσοι θα πάρουν μέρος στην παράσταση είναι εθελοντές , και ερασιτέχνες μουσικοί - χορευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδος, πρώην πρωταθλητές πάλης νυν εκπαιδευτικοί και προπονητές πάλης, ενώ οι περισσότεροι αθλητές που συμμετέχουν είναι διακεκριμένοι αθλητές των εθνικών διοργανώσεων για την κάθε ηλικία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Βασιλείας Ζάχου, η οποία είχε αγωνιστεί το 2012 στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου με την ομάδα του ανσάμπλ. Σενάριο – σκηνοθεσία: Χρήστος Κόλιας, Χαρίλαος Χονδρονάσιος. Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Φωλίνας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου, στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 700 αθλητές και αθλήτριες από 41 χώρες, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι: ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Sportcamp Group, Grande Secreto Media Group.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΣΠΟΡ - FM 94.6, we24.gr, Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι