Σοφά λόγια

Μόλις κάποιος αρχίζει να τρέφει σκέψεις για να κερδίσει ένα διαγωνισμό ή να επιδείξει τις ικανότητες και την τεχνική του, η τέχνη του σπαθιού έχει χαθεί. (Takano Shigeyoshi)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Νέα - Εκδηλώσεις

Βίντεο:Μοριχέι Ουεσίμπα-Η αρχή

Βίντεο:Μοριχέι Ουεσίμπα-Η αρχήΛίγοι ασκούμενοι στις πολεμικές τέχνες έχουν την τύχη να μπορούν να δουν τον ιδρυτή της τέχνης τους στο απόγειο των ικανοτήτων του και οι αϊκιντόκα συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών. Ο δημοσιογραφικός οργανισμός “Asahi News” κατέγραψε το 1935 τον Μοριχέι Ουεσίμπα στα 52 του, πριν ακόμα η τέχνη του πάρει την ονομασία με την οποία έγινε διάσημη, σε ένα ντότζο χαρακτηριστικό της εποχής (τεράστια ιαπωνική σημαία στον τοίχο, τεχνικές απέναντι σε τουφέκι με ξιφολόγχη) και με πλειάδα μαθητών μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι Ριντζίρο Σιράτα και Σιγκέμι Γιονεκάουα.

Η ενέργεια του δημιουργού του αϊκίντο στο βίντεο αυτό θα εκπλήξει όσους τον γνωρίζουν μόνο από τη μεταπολεμική περίοδό του: ο Ουεσίμπα του τότε είναι ένας πραγματικός δαίμονας που κινείται μανιασμένα προς όλες τις κατευθύνσεις, άοπλος ή με ξίφος, στα γόνατα ή όρθιος, αδιάφορος για το αν έχει απέναντί του έναν, δύο ή δέκα αντιπάλους. Οι σημερινοί ασκούμενοι στο αϊκίντο θα αναγνωρίσουν τις τεχνικές όμως ο τρόπος εκτέλεσης δεν έχει καμία σχέση με τη φιλολογία περί “αρμονίας” που καλλιεργήθηκε μετά τη δεκαετία του 1960 –αυτό που παρουσιάζεται στο 9λέπτο αυτό φιλμ είναι καθαρή πολεμική τέχνη και εξηγεί με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο γιατί ο Ουεσίμπα θεωρούταν ένας από τους σημαντικότερους δασκάλους της εποχής του.

Παρακολουθήστε το βίντεο από το κανάλι του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών στο Youtube.


Αναζήτηση

KRAV MAGA MALEH
Bujinkan Dojo Hellas
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Ομοσπονδία Krav Maga
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
Olympus
Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
JUDO
KRAV MAGA PERISTERI
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
AIKIDO DOJO HERAKLION
TCMA
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Αθλόπολις


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική