Τοξοβολία:Το όριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 επιβεβαίωσε η Ποιμενίδου

εικόνα άρθρου
Το όριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 στο Ολυμπιακό Τόξο (Recurve) γυναικών, επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Δωροθέα Ποιμενίδου. Η αθλήτρια του ΑΣ ΑμεΑ Δόξα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τοξοβολίας που διεξήχθη στο Ντονεσίνγκεν της Γερμανίας, κατετάγη 9η με επίδοση 580 βαθμούς, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ ενώ παράλληλα σφράγισε το «εισιτήριο» της πρόκρισης για το κορυφαίο αγωνιστικό ραντεβού του 2016.

Στην ίδια διοργάνωση, ο Βασίλης Ναθαναήλ (ΑΣ Αμεα Δόξα) ήταν 33ος με 492 βαθμούς, επίσης στο Ολυμπιακό Τόξο, ενώ ο Βασίλης Στεφανίδης (ΑΕΤ Πυρσός) κατετάγη πέμπτος στην κατηγορία αθλητών με περιορισμένη όργαση (Visually Impaired 2/3) με 297 βαθμούς. Στο μικτό ομαδικό, Ποιμενίδου και Ναθαναήλ κατέλαβαν την 19η θέση με 1072 βαθμούς.

«Ήταν μια τεράστια επίδοση και μια εντυπωσιακή πρόκριση. Είχε φανεί από τον αγώνα της Θεσσαλονίκης ότι μπορεί ν` ανέβει ψηλά. Και το απέδειξε στην Γερμανία, εκεί όπου της δόθηκε η δυνατότητα να σφραγίσει την πρόκριση για το Ρίο. Η τελική κατάταξη δεν λέει την αλήθεια, αφού κόντραρε στα ίσα την Ρωσίδα και θα μπορούσε να βρεθεί ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη. Λόγω απειρίας η νίκη κατέληξε στην Ρωσίδα με αποτέλεσμα να πάρει την ένατη θέση», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέξανδρος Νασούλας, ο οποίος αναφερόμενος στη συνέχεια τόνισε:
«Στο πρόγραμμα υπάρχει ξεκούραση λίγων ημερών, ενώ στη συνέχεια θα τα δώσουμε όλα προκειμένου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο να βρεθεί ψηλά στην τελική κατάταξη. Ο στόχος είναι η οκτάδα, τον οποίο η Ποιμενίδου είμαι σίγουρος ότι μπορεί να τον πετύχει. Είναι αθλήτρια που ξέρει πως να βγαίνει νικήτρια. Έχει υπερβολική αγάπη γι` αυτό που κάνει και μπορεί να ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες».

Όσον αφορά στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές είπε ότι «ο Ναθαναήλ θα έχει δύο ευκαιρίες μέσα στο 2016 για να πιάσει το όριο. Πιστεύω ότι εάν συνεχίσει να δουλεύει, έχει τις δυνατότητες να πετύχει τη διάκριση. Για τον Στεφανίδη αυτός ήταν ο πρώτος μεγάλος αγώνας. Έκανε προσωπικό ρεκόρ και πιστεύω ότι σε λίγο καιρό μπορεί κι αυτός να κάνει κάποια σπουδαία πράγματα».



×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι