Οι διαπιστευμένοι να διδάσκουν Λουοχάν Τσι Κουνγκ στην Ελλάδα

εικόνα άρθρου
Στις 31 Μαΐου 2015 στο ξενοδοχείο John &George στο Τολό Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις και η πιστοποίηση των νέων εκπαιδευτών, (level II) στο Luohan Qigong, από τον Dr. Gaspar Garcia και τον sifu Λαμπάδα Θεόδωρο. Η διάρκεια των εξετάσεων ήταν διάρκειας πέντε ωρών και οι νέοι εκπαιδευτές εξετάστηκαν πρακτικά στη φόρμα, Sub Bak Luohan Sau, στα 8 διαμάντια και σε πολλές άλλες τεχνικές του qigong. Επίσης εξεταστήκαν θεωρητικά στο luohan qigong, όπως τα 3 dan tien, οι τρεις θησαυροί, η σχέση αναπνοής, σώματος, μυαλού, καθώς και σε τρόπους διαχείρισης του άγχους.

Μετά από ένα χρόνο που διήρκησε αυτό το course εκπαιδευτών και 250 ώρες εκπαίδευσης, κρίθηκαν από την επιτροπή, ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις να διδάξουν Luohan qigong.

Oι δάσκαλοι που πιστοποιήθηκαν είναι: Ταμπουρατζής Βαγγέλης (Επίδαυρος), Νίκος Μέμμος (Αθήνα), Καλημέρης Γιώργος (Αθήνα), Τσουκιάς Θοδωρής (Αθήνα), Σταμάτης Ηρακλής (Αθήνα), Ελευθερίου Κυριάκος (Αθήνα), Παναγιωτάκης Δημήτρης (Αθήνα), Δέδες Ιωάννης (Ερμιονίδα), Αντέλα Ζαμπετάκη (Ερμιονίδα), Κοκκινάκη Άννα (Άργος) και η Naomi Yamanda από την Nagogia της Ιαπωνίας που ταξίδεψε ειδικά για αυτό το σκοπό στο Ναύπλιο

Σε μια λιτή τελετή μετά το τέλος των εξετάσεων οι νέοι εκπαιδευτές, παρουσία του κ. Λαμπάδα, παρέλαβαν το δίπλωμά τους τον Dr. Gaspar Garcia.

Το Luohan Qigong είναι το εσωτερικό σύστημα του Choy Lee Fut που χρησιμοποιεί την κίνηση του σώματος, την αναπνοή και τον έλεγχο του Νου, για να ενεργοποιηθεί η ροή του Τσι κατά μήκος των μεσημβρινών του σώματος. Είναι άσκηση τόσο σωματική όσο και διανοητική. Καλλιεργεί τους «τρεις θησαυρούς», το Jing, (ουσία) το Qi (ενέργεια) και το Shen (πνεύμα). Έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα και είναι επομένως ωφέλιμο στη θεραπεία του άγχους.
Επίσης, για το μαθητή των πολεμικών τεχνών, είναι ένα μέσο για την προώθηση της μελέτης του και τη βελτίωση των δεξιοτήτων του.Το σύστημα Luohan Qigong ασκούταν από τους μοναχούς Σαολίν στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους. Ο Chen Heung διδάχτηκε αυτές τις δεξιότητες από τon Choy Fook και περιέλαβε το luohan Qigong στο σύστημα Choy Lee Fut Κung-fu.

To luohan qigong διδάσκεται και αυτόνομο ως στυλ μιας και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους των πολεμικών τεχνών και όχι μόνο, και δεν περιορίζεται στους κόλπους του Choy Lee Fut, αν και οι άνθρωποι του Choy Lee fut είχαν την τιμή και την ευθύνη να μεταφέρουν αυτά τα υπέροχα διδάγματα.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι