Μαθήματα ζωής στο Πανελλήνιο Κύπελλο του Fudokan-Shotokan Καράτε

εικόνα άρθρου
Στο κατάμεστο από φιλάθλους «Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου» έγινε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 το Πανελλήνιο Κύπελλο του FUDOKAN – SHOTOKAN καράτε». Το 5ο Dr Ilija Jorga Soke cup» διοργανώθηκε από την «Ελληνική Οργάνωση Fudokan – Shotokan Karate – do» και τον Αθλητικό Σύλλογο Λαυρίου.

Οι φίλαθλοι και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα «αγωνίσματα» του Fudokan Καράτε (Kata, Kumite, Enbu, Fuguko και Giakushoku Kumite) τα οποία αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τους Αγωνιστικούς Κανονισμούς του Παραδοσιακού Καράτε. Το μεγάλο προσόν των κανονισμών είναι ότι καταφέρνουν να συγκεράσουν αρμονικά την εθιμοτυπία και το πνεύμα του παραδοσιακού Budo με τις σύγχρονες αρχές του ευ αγωνίζεσθε.

Η εφαρμογή των κανονισμών που παρεμπιπτόντως θα πρέπει να σημειωθεί παρέχουν στους αγωνιζόμενους απόλυτη σωματική ασφάλεια, έγινε υποδειγματικά από το σώμα των διαιτητών της «Ελληνικής Fudokan».

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τα kata ανδρών κέρδισε ο Διονύσης Τσάσης, το Fugugo ανδρών ο Νίκος Ζιμπουλιάς, το kata γυναικών η Ανφίσα Ζαϊντσένκινα, το Enbu ανδρών η ομάδα του Α.Ο.Κ. «ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ», το Enbu Mix η ομάδα του «Π.Σ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ», τέλος το Kumite ανδρών κέρδισε ο Πέτρος Ψαλίδας.

Πέρα όμως και πάνω από τους διακριθέντες δεν ήταν τα γεγονότα που κυριάρχησαν σ’ αυτούς τους αγώνες.

Το πρώτο ήταν το ήθος, το έντιμο πνεύμα και η βαθιά αλληλοεκτίμηση μεταξύ των συμμετεχόντων karate-ka, οι θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν για το παραδοσιακό καράτε οι θεατές θύμισαν παλιές εποχές και διαφήμισαν το καράτε-ντο.

Το δεύτερο και «το σημαντικότερο είναι το μάθημα ζωής που έδωσε σε όλους μας ο νεαρός καρατέκα ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ, υπέρτατος πρωταθλητής του κυπέλλου μας, παιδί με κινητικά προβλήματα που με την παρουσία του και την δύναμη ψυχής με την οποία αγωνίσθηκε μας δίδαξε πολλά», δήλωσαν τα μέλη της επιτροπής διοργάνωσης κ. Φίλιππος Καναγκίνης και οι sensei Μαστραππάς και Ferrari.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι