Κυρίαρχη εμφάνιση των αθλητών του Α.Σ. Κουρήτες στο Παγκόσμιο Ζίου Ζίτσου

εικόνα άρθρου
Με την κατάκτηση 6 μεταλλίων (2 ΑΡΓΥΡΑ και 4 ΧΑΛΚΙΝΑ) επέστρεψαν οι αθλητές του Α.Σ. ΚΟΥΡΗΤΕΣ από το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ που διοργανώθηκε στις 13-14 & 15 Μαρτίου στο Κλειστό γήπεδο TAE KWON DO στην Αθήνα και στο οποίο συμμετείχαν 40 χώρες με 800 περίπου αθλητές.

Η εθνική Ελλάδος πλαισιώθηκε και από 5 αθλητές των Κουρητών τους Ανδριανίδη Ηλία, Κουτουλάκη Χριστίνα, Παϊζη Δέσποινα, Κουμιανάκη Στεφανία και Χειλαδάκη Δημήτρη τους οποίου συνόδεψε ο επικεφαλής του προπονητικού team του συλλόγου, Δημήτρης Μπιτσαξής.

Οι αθλήτριες Χριστίνα Κουτουλάκη και Δέσποινα Παϊζη (τρίτες Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες και οι δύο στο προηγούμενο παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε το 2013 στο Βουκουρέστι) αγωνίστηκαν τόσο στο FIGHTING (πλήρης αγώνας) όσο και στο NE WAZA (μάχη εδάφους) και κατόρθωσαν να ανέβουν ένα σκαλί ψηλότερα κατακτώντας η μεν Κουτουλάκη το ασημένιο μετάλλιο στο FIGHTING και το χάλκινο μετάλλιο στο NE WAZA στην κατηγορία των -52 κιλών η δε Παϊζη το ασημένιο μετάλλιο στο NE WAZA και το χάλκινο μετάλλιο στο FIGHTING (έχασε την πρόκριση στον τελικό πραγματικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο) στην κατηγορία των -70 κιλών.

Ο Ηλίας Ανδριανίδης στην παρθενική του εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εντυπωσίασε με την σταθερότητα του κατακτώντας 2 χάλκινα μετάλλια στο FIGHTING και στο NE WAZA στην κατηγορία των -81 κιλών

Τέλος οι αθλητές Χειλαδάκης Δημήτρης (FIGHTING -55 κιλά) και Κουμιανάκη Στεφανία (FIGHTING +70 κιλά) που επίσης συμμετείχαν για 1η φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, παρά την καλή τους απόδοση δεν κατόρθωσαν να προχωρήσουν στην διεκδίκηση κάποιου μεταλλίου.

Η Πρόεδρος του συλλόγου μας δήλωσε σχετικά με τις επιτυχίες των αθλητών:

"Θα ήθελα εκ μέρους του ΔΣ να εκφράσω την μεγάλη μου χαρά και θαυμασμό για τους αθλητές του συλλόγου που συμμετείχαν σε αυτό το σπουδαίο για τον χώρο των μαχητικών αθλημάτων αθλητικό γεγονός. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την συνέπεια και την διάθεση τους κατα την διάρκεια της προετοιμασίας τους για το πρωτάθλημα όσο και για την αγωνιστική παρουσία τους σε αυτό. Με την απόδοσή τους κράτησαν για μία ακόμα φορά ψηλά την σημαία τόσο της χώρας μας όσο και του συλλόγου μας σε αυτό το υψηλότατου επιπέδου Πρωτάθλημα. Η κατάκτηση αυτών των 6 μετάλλιων, τα περισσότερα που κατέκτησε Ελληνικός Σύλλογος, έφεραν μια ακόμα σπουδαία διάκριση στην πόλη μας μέσα από το άθλημα του Ζίου Ζίτσου αποδυκνείοντας οτι αποτελεί το κορυφαίο μαχητικό άθλημα στο νησί μας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές του συλλόγου Δημήτρη Μπιτσαξή, Ανθή Δημάκη, Δημήτρη Τσιραντωνάκη, Μαρία Τσουρλάκη, Λευτέρη Μαρινάκη και Κώστα Πενταράκη για την μεγάλη προσπάθεια τους όλη την χρονιά και τέλος τον Δήμο Αποκορώνου και την ANEK LINES για την αμέριστη στήριξη τουs και την έμπρακτη βοήθεια που παρέχουν στον σύλλογο".
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι