Καταρρίπτει κάθε ρεκόρ το Iliadis Cup 2015

εικόνα άρθρου
Κάθε ρεκόρ συμμετοχών πάει να «σπάσει» το Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21 «Iliadis Cup» που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (Tae kwon do) το Σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου. Ήδη 36 χώρες με περισσότερους από 460 τζουντόκα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην 7η έκδοση του Κυπέλλου Ηλιάδης, το οποίο για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί εκτός Μακεδονίας. Οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι οι Μ. Βρετανία, Σουηδία, Αλβανία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Βέλγιο, Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Κύπρος, Τουρκμενιστάν, Σλοβακία, Αρμενία, Αργεντινή, Λευκορωσία, Ρωσία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αυστρία, Εσθονία, Τυνησία, Κιργιστάν, Γεωργία, Ισλανδία, Λιθουανία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Τσεχία, Ουκρανία, Ισπανία, Ουζμπεκιστάν και Ελλάδα.

Το 2014, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν 420 τζουντόκα από 30 χώρες, με την Ελλάδα να κατακτά τρία μετάλλια και συγκεκριμένα ένα χρυσό (Ελισάβετ Τελτσίδου, -63κ.), ένα ασημένιο (Παρασκευή Εδίρνελη, 78κ.) και ένα χάλκινο (Αθανασία Ζαριώπη, -44κ.). Συνολικά από το 2009 έως και πέρυσι, το ελληνικό τζούντο έχει πανηγυρίσει συνολικά 57 μετάλλια και συγκεκριμένα 31 σε επίπεδο ανδρών και 26 στις γυναίκες.

Η διοργάνωση, η οποία έχει βραβευθεί από τη διεθνή οικογένεια του αθλήματος, είναι ενταγμένη στο επίσημο καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο (EJU), αλλά και στη σειρά Junior World Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τζούντο (IJF). Στο καλαντάρι της EJU βρίσκεται και το προπονητικό καμπ που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 9 Απριλίου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Χορηγοί επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U21 «Iliadis Cup» είναι ο ΟΤΕ ΤV και ο όμιλος 24 Media (Sport24.gr, News247.gr κ.α.). Χορηγοί-υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Αττικής, η ΔΕΗ ΑΕ, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο και ο Όμιλος Interamerican.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Από την Ε.Ο.Τ.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι