Σότοκαν Καράτε στο Ε.Μ.Π.

εικόνα άρθρου
Ιστορική αναδρομή
Το 1971 ιδρύεται το Τμήμα Shotokan Karate του ΕΜΠ, μία από τις πρώτες Σχολές Karate στην Αθήνα, υπό την καθοδήγηση του Sensei Nishimura, ο οποίος αντικαταστάθηκε το 1973 από τον Sensei Otake. Παράλληλα με τον Sensei Otake ασχολήθηκαν ως προπονητές του Τμήματος για μια περίοδο οι κκ. Ν. Ραφτάκης, Α. Κραβαρίτης και Σ. Μαστραππάς. Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, τα πρώτα 20 χρόνια συμμετείχαν στις προπονήσεις του Τμήματος πάνω από 2000 φοιτητές και φοιτήτριες, όχι μόνο από το ΕΜΠ αλλά και από άλλες πανεπιστημιακές Σχολές της Αθήνας.

Το Τμήμα Shotokan Karate του ΕΜΠ απέκτησε από νωρίς νομική μορφή σωματείου με τον τίτλο BUSHIDO και υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Shotokan Karate και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Καράτε. Μάλιστα, μέλη του Συλλόγου πέτυχαν σημαντικές αγωνιστικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δυστυχώς, όμως, πριν λίγα χρόνια ο Σύλλογος διαγράφηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛΟΚ) λόγω έλλειψης δραστηριότητας.

Το 2015, 42 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη επαφή των φοιτητών του ΕΜΠ με το Shotokan Karate, αποφασίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια για μια νέα αρχή: να ιδρύσουμε εκ νέου το Τμήμα Shotokan Karate του ΕΜΠ, απευθυνόμενοι όχι μόνο στους φοιτητές και φοιτήτριες του Ιδρύματος αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα μέλη της Πολυτεχνειακής κοινότητας!

Γιατί Shotokan Karate
To Shotokan Karate θεωρείται το πιο διαδεδομένο από τα τέσσερα παραδοσιακού Karate-Do (Shotokan, Wado-ryu, Shito-ryu, και Goju-ryu) στον κόσμο. Θεμελιωτής του θεωρείται ο Gichin Funakoshi, ο οποίος γεννήθηκε το 1868 στο Shuri της Okinawa, στην Ιαπωνία. Το 1936 άνοιξε την πρώτη του σχολή (dojo) στο Τόκυο, με την ονομασία Shotokan, από την οποία προήλθε και το όνομα του στυλ του καράτε του.

Το Shotokan Karate ανήκει στην κατηγορία των άοπλων παραδοσιακών μαχητικών τεχνών και αναπτύχθηκε ως πολεμική τέχνη με φιλοσοφικές βάσεις, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη όχι μόνο των σωματικών αλλά και των πνευματικών και ψυχικών προσόντων του karateka. Προσφέρεται για ανθρώπους όλων των ηλικιών, που θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και την πνευματική τους ευεξία, μαθαίνοντας παράλληλα μία από τις πιο αποτελεσματικές τέχνες αυτοάμυνας.

Σήμερα, στο Shotokan Karate ασκούνται δεκάδες εκατομμυρίων karateka παγκοσμίως, ενώ τμήματα Shotokan Karate λειτουργούν στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης, όπως στο Harvard (Harvard Shotokan Karate - http://www.harvardkarate.com), στο Yale (Yale Shotokan Karate Club - www.yale.edu/karate/), στο ΜΙΤ (MIT Karate Club - http://web.mit.edu/karate/www/MIT_SKA/MIT_Karate.html), στο Stanford (JKA Shotokan Karate of Stanford - http://karate.stanford.edu/), στο Oxford (Oxford University Karate Club - http://users.ox.ac.uk/~karate/), στο Cambridge (Cambridge Shotokan Karate Club - www.cambridgekarateclub.com/), στο LSE (LSE Shotokan Karate Club - http://www.lsekc.org.uk/) και αλλού.

Υπεύθυνος Εκπαιδευτής: Δημήτρης Δαμίγος (4ο DAN FUDOKAN-SHOTKAN KARATE DO)
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι