Τσι Κουνγκ με τον Αλαίν Ρατιέ στην ελεύθερη παρουσίαση του Zen Center στην Αθήνα

εικόνα άρθρου
Tην Παρασκευή 06 Μαρτίου 2015 ,στις 17:00- 19:00 το Zen Center διοργανώνει παρουσίαση του Τσι Κουνγκ με τον δάσκαλο Αλαίν Ρατιέ

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το Τσι Κουνγκ:
ΠΟΛΕΜΙΚΟ και ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ QI GONG με τον Αλαίν Ρατιέ
Σαολίν του Βορρά, σχολή του Μπερνάρ Σωταρέλ.

Οι λέξεις «Qi Gong» μπορούν να ερμηνευτούν ως «καλλιέργεια της ζωτικής ενέργειας», «τέχνη του να θρέφεις τη ζωή σου», ή πώς, με το χρόνο και την εξάσκηση, ο άνθρωπος μπορεί να εξισορροπήσει μέσα του τις ενέργειες του ουρανού και της γης, και να ζήσει σε αρμονία με το όλο.

Ενεργειακή τεχνική υγείας, μακροζωίας και εσωτερικής αλχημείας, το Qi Gong ασκείται στην Κίνα εδώ και χιλιετίες. Από το Qi Gong προέρχονται πολλές πολεμικές τέχνες και η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική.

Αυτή η διδασκαλία είναι ανοιχτή σε όλους, είτε με σκοπό την αύξηση της ευεξίας, είτε για τη βελτίωση των δυνατοτήτων όσων ασχολούνται με πιο σωματικές δραστηριότητες όπως οι πολεμικές τέχνες. Επίσης αναπτύσσει την ενεργειακή ευαισθησία ώστε να βελτιωθούν οι τεχνικές των θεραπευτών (μασάζ, βελονισμό, ρεφλεξολογία, shiatsu, reiki και άλλα) καθώς και τα προσόντα των εκπαιδευτών.

Άτομα που έχουν εκπαιδευτεί σε άλλα στιλ Qi Gong ή σε άλλες ενεργειακές τέχνες θα βρουν σε αυτό το Qi Gong εργαλεία που προσαρμόζονται και συμπληρώνουν το στιλ τους.

Η ρευστότητα αφορά στην αρχή το σωματικό επίπεδο και διευκολύνει την ελεύθερη ροή της ενέργειας. Επακολουθεί μια ψυχολογική χαλάρωση και μια εσωτερική κατάσταση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως δυναμική ηρεμία.

Τα μαθήματα και τα σεμινάρια σκοπό έχουν την ανακάλυψη μερικών ενεργειακών «κλειδιών», τα οποία θα βοηθήσουν τον καθένα να προχωρήσει στο προσωπικό του μονοπάτι, είτε πρόκειται για Qi Gong, Τάι Τσι, Καράτε ή κάτι άλλο…

Το Qi Gong δεν είναι γυμναστική, δεν πρέπει να περιοριστεί στην ευεξία που προσφέρει και στα ευεργετικά του αποτελέσματα στην υγεία. Είναι μια εργασία μεγάλης ακρίβειας που ανοίγει και κάνει διαπερατό το μεγάλο ζωτικό χώρο που αποτελούν το σώμα και η κίνηση.

Πραγματική «βιομηχανική» της ενέργειας, η διδασκαλία στοχεύει στην ανάπτυξη του ενεργειακού δυναμικού του καθενός, και στηρίζεται στη φυσιολογία της κίνησης.

Η μη-σκέψη, το άνοιγμα του φυσικού σώματος, η ορθή στάση, η ακρίβεια και η συνείδηση είναι τα κλειδιά αυτής της πρακτικής. Μόνο τα βιώματα μετρούν, τα υπόλοιπα είναι αυταπάτη.

Η μορφή πηγαίνει από τα μέσα προς τα έξω και ξαναγυρίζει μέσα.
Η μορφή δεν μπορεί να γεννάει την ουσία, τη ζωή, αλλά η ουσία δίνει ζωή στη μορφή, την ύπαρξη. Το σώμα, η κίνηση είναι η κατοικία του πνεύματος, και η έκφρασή του.

Το Qi Gong είναι μια πύλη που ανοίγει τη συνείδησή μας σε ένα «πέρα από τον εαυτό μας», που μας επιτρέπει να φτάσουμε στην πνευματική μας φύση, και μέσω αυτής να φτάσουμε στην ικανότητά μας να χειριστούμε πραγματικότητες άλλες από τη συνηθισμένη.

Μπορούμε έτσι να θρέφουμε την πρόθεση που προέδρευσε στη γέννησή μας, ανακαλύπτοντας το νόημα και τη κατεύθυνση της ζωής μας.

Η αλχημική διαδικασία του Qi Gong μοιάζει με φυσικο-χημική επιστήμη και είναι πάνω από όλα η εμπειρία του είναι. Η φύση αυτής της εμπειρικής διαδικασίας είναι και υλική μα και πνευματική.

Διαβάστε περισσότερα για το Zen Center
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι