Σεμινάριο Φιλιππινέζικων Πολεμικών τεχνών στη Κρήτη

εικόνα άρθρου
Επιστολή/Πρόσκληση FCS Hellas

Με χαρά σας προσκαλούμε στο πρώτο κοινό σεμινάριο παρουσίασης δυο Φιλιππινέζικων πολεμικών τεχνών στην Κρήτη στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2015 που θα διεξαχθεί στη σχολή «Human Chess»(Επόν 20, Κνωσσού, Ηράκλειο).

Τα τελευταία χρόνια οι Φιλιππινέζικες πολεμικές τέχνες έχουν αναγνωριστεί ως η επιτομή στον χώρο των ρεαλιστικών αντιπαραθέσεων που περιλαμβάνουν όπλα. Η κινησιολογία τους έχει προσαρμοστεί για να επιτρέπει στους ασκούμενους τους να ανταπεξέλθουν σε σενάρια πολλαπλών αντιπάλων, ενόπλων ή μη καθώς και να υπερασπιστούν τους οικείους τους σε ανάλογες περιπτώσεις. Η έμφαση σε αυτά τα συστήματα δίνεται περισσότερο σε δομές κίνησης και σε τακτικές που επιτρέπουν την επικράτηση ακόμα και όταν οι αντίπαλοι υπερτερούν σωματικά και αριθμητικά.

Το Filipino Combat Systems Kali είναι μια σύγχρονη Φιλιππινέζικη Πολεμική Τέχνη(ΦΠΤ) με Αμερικάνικες καταβολές. Δημιουργήθηκε μέσα από την προπόνηση του Tuhon Ray Dionaldo με ένα γκρουπ ασκούμενων και φίλων του και ύστερα από επίμονη παρακίνηση του Professor Remy Presas, του πιο αναγνωρίσιμου Δασκάλου και μεγαλύτερου οργανισμού Φιλιππινέζικων Τεχνών (Modern Arnis) της εποχής.

Αυτό που ο Professor Remy Presas είχε δει και προβλέψει, ήταν πως ο Tuhon Ray θα αποτελέσει ένα σημαντικό μελλοντικό πυρήνα των ΦΠΤ στην Αμερική και δικαίως αφού είχε διακρίνει ότι ήταν σε θέση να δημιουργήσει και να εξελίξει την δική του τεχνοτροπία μάχης στις αντίστοιχες τέχνες. Σε μικρό χρονικό διάστημα από τότε, ο Tuhon Ray Dionaldo παρουσίασε στον κόσμο των τεχνών αυτών την μοναδική μέχρι τότε και πρωτοποριακή μέθοδο Punyo Mano. Σύμφωνα με την μέθοδο αυτήν, σε πολύ κοντινή απόσταση τα δύο κυρίαρχα όπλα (λόγω δύναμης και λειτουργικής πρακτικότητας) είναι το κάτω μέρος του ραβδιού(Punyo) και το ελεύθερο χέρι(Mano).

Όπως όλες οι τέχνες της κατηγορίας Kali-Arnis-Eskrima, το FCS είναι μία τέχνη ειδικευμένης οπλομαχίας, με όπλα ρεαλιστικά που συναντάει κανείς στο σύγχρονο κόσμο και περιβάλλον. Σαν βασικά όπλα έχει όλων των μεγεθών λεπίδες και ραβδιά εκπαιδεύοντας παράλληλα τον ασκούμενο στην μάχιμη χρήση και εφαρμογή τους αλλά και στην άοπλη αντιμετώπιση τους. Σε προχωρημένο επίπεδο εμπεριέχει όπλα όπως αγκιστρωτές λεπίδες(Kerambit), συρόμενο ραβδί (palm stick/Baston), pocket stick (Kubotan), τσεκούρι(tomahawk), εύκαμπτα όπλα όπως μαστίγιο, σχοινί, Sarong/Malong(Παραδοσιακό ένδυμα), Tabak Toyoc(Nunchaku)κ.α Τέλος, εμπεριέχει και το πλήρες άοπλο κομμάτι (Panantukan/Mano-Mano) που δομείται και παράγεται από την ένοπλη κινησιολογία και τεχνοτροπία με τροποποιήσεις και προσαρμογές.

To Sayoc Kali είναι ένα δυναμικό, συνεχώς εξελισσόμενο σύστημα που αναγνωρίζεται διεθνώς ως μια από τα κορυφαίες λύσεις στο χώρο των ενόπλων αντιπαραθέσεων. Είναι το σύστημα που επιλέγουν Ειδικές Δυνάμεις, Ένοπλες Μονάδες Δράσης και Πολίτες σε όλο τον κόσμο και το Tactical Group του έχει συμβόλαιο διαρκείας με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεταξύ άλλων έχει εμφανιστεί στην ταινία “The Hunted” (με τους Tommy Lee Jones και Benicio Del Toro) ενώ εμφανίζεται τακτικά σε επεισόδια του “NCIS:LA”.
Το Sayoc Kali είναι ένα σύστημα “All Blade, All the Time”. Η εκπαιδευτική μεθοδολογία είναι σχεδιασμένη για να εγκαταστήσει όχι μόνο τις σωστές αντιδράσεις και αντανακλαστικά που χρειάζονται για να επιβιώσει κάποιος μια σύγκρουση που περιλαμβάνει όπλα (μαχαίρια, κρούσης ή άλλα) αλλά πιο σημαντικά την σωστή νοοτροπία. Δε χρησιμοποιούμε όρους όπως “άμυνα” γιατί όταν κάποιος “αμύνεται” προϋποτίθεται ότι κάποιος άλλος καθορίζει την πορεία των γεγονότων. Ο τρόπος σκέψης του “Feeder” έχει αναπτυχθεί από τον Pamana Tuhon Chris Sayoc από πραγματικές εμπειρίες πολλών γενεών και τις έννοιες της θεωρίας του κύκλου OODA. Ο “Feeder” είναι επιθετικός, ενεργητικός και καθορίζει το αποτέλεσμα κάθε κατάστασης στην οποία θα βρεθεί.

Στις προπονήσεις περιλαμβάνονται:

* Πρωτόκολλο Ασφάλειας Λεπίδων
* Μονή / Πολλαπλές Λεπίδες
* Ρίψη Λεπίδων
* Ζωτικοί Στόχοι
* Έννοιες Feeder / Receiver
* Σενάρια Πολλαπλών Αντιπάλων
* LOT (Λογική Σειρά Σκέψης – Logical Order of Thinking)
* Tomahawk
* Διαχείριση Τραυματισμών

Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτές

Manong Δημήτρης Μπουδάκης

Ο Δημήτρης Μπουδάκης κατάγεται από την Κρήτη. Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα αλλά έζησε και μεγάλωσε στα Χανιά.Το 2003 μέσω της διοργάνωσης του πρώτου σεμιναρίου Fcs Kali στην Ελλάδα και την Ευρώπη, θα έρθει σε πρώτη επαφή με τον μέχρι σήμερα δάσκαλο του, Tuhon Ray Dionaldo. Ο κεντρικός εισηγητής του σεμιναρίου Tuhon Ray Dionaldo, είναι ο ιδρυτής μιας σύγχρονης μαχητικής τέχνης Kali-Arnis-Eskrima, του Filipino Combat Systems Kali (FCS KALI).
Τον Σεπτέμβριο του 2005 θα ιδρύσει στα Χανιά ,τον Αθλητικό Σύλλογο Σύγχρονων Πολεμικών Τεχνών Χανίων «ΣΚΟΡΠΙΟΣ», στην οδό Π.Πολυχρονίδη 29 στο άνω Κουμ Καπι.
Σήμερα, είναι το αρχαιότερο ενεργό μέλος του Fcs Kali στην Ελλάδα( και την Ευρώπη), ένας από τα Ιδρυτικά μέλη της ομάδας του Fcs Kali Hellas και ένας από τους 3 υψηλόβαθμους εκπαιδευτές της τέχνης στην χώρα μας.
Ανήκει στην τεχνική επιτροπή της ομάδας του FCS Kali Hellas και με πρόεδρο τον ιδρυτή της τέχνης είναι μέλος της εξεταστικής επιτροπής αναβάθμισης επιπέδων(Levels), που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο FCS Mediterranean Gathering.
Όλα αυτά τα χρόνια ο Μπουδάκης Δημήτρης έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια διαφόρων πολεμικών τεχνών με υψηλόβαθμους ξένους και έλληνες εισηγητές. Σε τέχνες όπως: Ed Parker’s Kenpo, Jeet kune Do, Wado Ryu, Shotokan, Haedong Kumdo, Tang Soo Do, Sayoc Kali, Modern Arnis – Dagooc Arnis System, pekiti Tirsia, Atienza Kali, Inosanto-Lacoste Kali, Balintawak Eskrima, Silat,Filipino Combatives, Kali Sikaran,Ninpo Taijutsu, Hung Kar, Aikido, Amok knife fighting system, kickboxing κ.α.

Βαθμοί & Τίτλοι:
2nd Degree Black Belt in MFS KARATE (by GMAA 2007)
Kickboxing Trainer c’ by IKF Rep(2005)
FCS Manong by FCS Founder Tuhon Dionaldo(2013)
3o kyu στο Aikido By Ferdinando D’Agata(Italian Aikikai 2009)
Pangration Trainer C’ by Hellenic Federation of Pangration(ΕΟΠΑ 2014)

Guro Άγγελος Μπαστάκης

O Άγγελος Μπαστάκης ξεκίνησε την εκπαίδευση του στις πολεμικές τέχνες το 1999, σε μια τοπική σχολή που περιλάμβανε Modern Freestyle Karate, Semi Contact Point Fighting και Full Contact Kick Boxing.To 2003, ήταν ένα από τα αρχικά μέλη του group που έφερε το FCS Kali του Tuhon Ray Dionaldo στην Ελλάδα.

Ανακαλύπτοντας την μοναδική κινησιολογία και αποτελεσματικότητα των Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών και σε μια προσπάθεια να διευρύνει τις γνώσεις του, το 2007 ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο Sayoc Kali.
Από τότε συνεχίζει να εκπαιδεύεται κάτω από την καθοδήγηση ορισμένων από τους πιο σημαντικούς εκπαιδευτές παγκοσμίως στο χώρο των ρεαλιστικών αντιπαραθέσεων (Pamana Tuhon Chris Sayoc, Tuhon Jimmie Sayoc, Guro Nick Sacoulas) ενώ συμμετέχει τακτικά και σε σεμινάρια άλλων κορυφαίων εκπαιδευτών σε όλο τον κόσμο.

Κατέχει το βαθμό του Associate Instructor – Level 2.

Πληροφορίες-Εγγραφές: 6979 009989, 6972 554482


×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι