Ανοιχτό μάθημα γνωριμίας με το Αϊκίντο στο Ηράκλειο

εικόνα άρθρου
Το Aikido Dojo Ηρακλείου διοργανώνει «Ανοιχτό μάθημα γνωριμίας με το Αϊκίντο», για όλες τις ηλικίες, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015.

Ώρες:
20:30-22:00
Τοποθεσία:
Λεβήνου 62Α, Θέρισσος, Ηράκλειο
Εξοπλισμός:
Άνετα ρούχα (παντελόνι φόρμας, τ-σερτ)
Πληροφορίες: 6972 414 419

Οι τεχνικές του Αϊκίντο είναι το εργαλείο (μέσο) που μας βοηθά να εγκαταλείψουμε τον παλιό κόσμο του πολέμου. Το να μην κοιτάζω, να μην περιμένω και να μην είμαι ανοιχτός, αρχές που εφαρμόζονται κατά την εξάσκηση στη σχολή μας, είναι τα κλειδιά για να μπούμε στην μελέτη της ενέργειας του ΚΙ, ενέργεια η οποία δεν εκδηλώνεται παρά μόνο αν το σώμα , η καρδιά και το πνεύμα έχουν ενωθεί και στραφεί προς το πνεύμα της ειρήνης.
"...Πέρασα τη ζωή μου εξελίσσοντας το Αϊκίντο και έχω πολύ δρόμο μπροστά μου ακόμα, αλλά ξέρω ότι είναι μία Ατραπός που προάγει την αγάπη και την καλοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Κι ενώ δεν θα έπρεπε να κάνουμε τίποτα που να αμαυρώνει την μνήμη των Μεγάλων Δασκάλων του παρελθόντος και να είμαστε ευγνώμονες για την κληρονομιά τους, πρέπει ωστόσο να χτίσουμε πάνω στο παράδειγμά τους και να δημιουργήσουμε ένα Μπούντο που θα είναι σύμφωνο με τις επιταγές του Ουρανού, απαλλαγμένο από τη ντροπή και που θα εκπέμπει συνεχώς φρεσκάδα και ζωτικότητα. Ο κόσμος θα συνεχίσει να αλλάζει με δραματικό τρόπο, αλλά ο πόλεμος και οι διαμάχες μπορούν να μας καταστρέψουν ολοκληρωτικά. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τεχνικές αρμονίας και όχι αντιπαράθεσης. Η Τέχνη της Ειρήνης είναι απαραίτητη, όχι η τέχνη του πολέμου..."

- Ο-Σενσέι ,Μοριχέι Ουεσίμπα (1883-1969), Ιδρυτής του Αϊκίντο

"...Κατά την εξάσκηση στο Μπούντο είναι η ίδια η ζωή που τίθεται σε κίνδυνο. Δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμό ή χρόνος για δεύτερη προσπάθεια. Αυτή η αλήθεια και αυτή η συνέπεια είναι απαραίτητες κατά τη διάρκεια της εξάσκησης, ώστε να γεννηθεί μια καινούρια προσωπικότητα...".

-Μίτσιο Χικιτσούτσι (1923-2004), 10ο νταν, προσωπικά από τον Ο-Σενσέι

FB: www.facebook.com/events/389486537886161/
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι