Σεμινάριο Τάι Τσι με σπαθί στη Θεσσαλονίκη

εικόνα άρθρου
Ο Α.Ο. Γουσου - ΤΣΕΝ ΛΟΝΓΚ διοργανώνει σεμινάριο Τάι Τσι με σπαθί στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2015 με την δασκάλα Άννα Τανούλη.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους μαθητές Τάι Τσι.

Ώρες σεμιναρίου:
Σάββατο 7 Φεβρουαρίου: 11.00-14.30 και 16.00-18.30
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου: 10.00-13.30 και 15.00-17.30

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 52 55 55 / 6938 325 926

Λίγα λόγια για την φόρμα 42 Στυλ Τάι Τσι με σπαθί / 42 Style Tai Chi Jian

Η φόρμα των 42 στυλ Tai Chi Jian ( Tάι Τσι με σπαθί) δημιουργήθηκε κυρίως με βάση το παραδοσιακό Yang στυλ, ενώ αποτελεί σύνθεση κινήσεων από διάφορες άλλες μορφές Tai Chi με σπαθί όπως το Chen, το Wu και το Sun στυλ.

Παρά το γεγονός ότι η φόρμα 42 στυλ Tai Chi με σπαθί βασίστηκε στις διάφορες παραδοσιακές φόρμες , υπάρχουν ορισμένες αλλαγές , όπως η εφαρμογή νέων κινήσεων και μια αναπροσαρμογή της δομής της φόρμας ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του αγωνιστικού Τάι Τσι. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι συγκεκριμένες κινήσεις αυτής της φόρμας έχουν ρυθμιστεί στους κινεζικούς πανελλήνιους (εθνικούς) διαγωνισμούς Wu Shu (Τaijiquan).

Ο κύριος σκοπός της φόρμας των 42 στυλ Tai Chi με το ξίφος είναι να βελτιώσει τη σωματική δύναμη, να αυξήσει την κατανόηση των τεχνικών με τη χρήση ξίφους και να ενισχύσει την αναπνοή και την επίγνωσή σας . Η φόρμα δίνει έμφαση στις βιο-μηχανικές αρχές οι οποίες βρίσκονται σε συμφωνία με τη φυσιολογική δομή του σώματος. Αυτό βοηθά στη βελτίωση τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής υγείας. Για παράδειγμα, η μορφή της φόρμας είναι διαμορφωμένη με μια αλληλουχία, αναλόγως τη δυσκολία της- από τις εύκολες προς τις δύσκολες, καθώς και η δύναμη που απαιτείται στην κάθε ρουτίνα - από τον αδύναμο προς τον ισχυρό.

Η διάταξη των 42 στυλ Tai Chi με σπαθί συνδέεται λογικά με την αλληλουχία των κινήσεων και η αλληλουχία της διάταξης είναι σύμφωνη με τον βαθμό δυσκολίας . Το σύνολο της ρουτίνας χωρίζεται σε 4 τμήματα και συμπεριλαμβάνει 18 είδη τεχνικής με ξίφος, 5 είδη στάσεων, 3 τρόπους ισορροπίας, 3 είδη τεχνικής ποδιού και 3 διαφορετικούς τρόπους απελευθέρωσης δύναμης.

Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του 42 στυλ Tai Chi με ξίφος είναι τα εξής : Οι κινήσεις του ξίφους είναι φωτεινές (ευφυείς) και όμορφες, κομψές και με φορά ανωδική, η δυναμική(ορμή) είναι ελαφριά και ευκίνητη, σφιχτή και σταθερή με το " Qi " να διεισδύει στο σπαθί ,οι συνδέσεις είναι ομαλές και γίνονται με φυσικό τρόπο, η δύναμη(ισχύς) είναι απαλή με στοιχεία σκληρότητας και η ταχύτητα είναι αργή , τρυφερή και ευμετάβλητη .
Κατά την άσκηση , κάντε την ισχύ να ρέει σε συνδυασμό με το σπαθί έτσι ώστε να « συγχωνεύσετε το σπαθί και το σώμα σε μια ενότητα " .
Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους μαθητές Τάι Τσι.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διαβάστε περισσότερα για τον Α.Ο. Γουσου - ΤΣΕΝ ΛΟΝΓΚ
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι