Χρυσός ο Βασίλης Σταυρίδης της Budo Academy στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου

εικόνα άρθρου
Το τριήμερο από 27 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου- 15 ετών και το Βαλκανικό πρωτάθλημα. Από την Κομοτηνή εκπροσώπησαν την Ελλάδα τρεις αθλητές της Budo Academy, ο Βασίλης Σταυρίδης, ο Αλέξιος Κιουρτζίδης και ο Ιωσήφ Κιτσικίδης οι οποίοι μάλιστα κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικές διακρίσεις και να πλασαριστούν σε καλές θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο Βασίλης Σταυρίδης συμμετείχε στην κατηγορία fighting Ju Jitsu, στα 66 κιλά, του παγκοσμίου πρωταθλήματος καταφέρνοντας να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ενώ Κιουρτζίδης και Κιτσικίδης, που αγωνίστηκαν στην κατηγορία Ne Waza Ju Jitsu στα 73 και 66 κιλά αντίστοιχα, του βαλκανικού πρωταθλήματος, κατάφεραν να αναδειχθούν στην 3η και 7η θέση.

Να σημειωθεί ότι στις δύο διοργανώσεις συμμετείχαν 600 αθλητές από 17 χώρες του κόσμου ενώ η Εθνική Ελλάδος αποτελούνταν από 45 άτομα για το παγκόσμιο και 65 για το βαλκανικό πρωτάθλημα. Μάλιστα το χρυσό του Σταυρίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν το μοναδικό της ελληνικής αποστολής που κατάφερε να αποσπάσει ακόμη ένα αργυρό και δύο χάλκινα κατακτώντας έτσι την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τη δεύτερη στο βαλκανικό.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι