Σεμινάριο Νιντζούτσου – Advanced Self Defense στη Αθήνα

εικόνα άρθρου
Σεμινάριο Νιντζούτσου– Advanced Self Defense με θέμα: CQC-Close Quarters Combat, με τον Shihan Φίλιππο Ματζηρίδη ,το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 (17:00-21:00) στο Bujinkan Dojo Hellas, Ευπαλίνου 7 (κάθετη στην Πατησίων No 185) 11253 Πλατεία Αμερικής / Αθήνα.
Κόστος: 35 ευρώ (2 ημέρες), 25 ευρώ (1 ημέρα)
Παρέχεται δίπλωμα παρακολούθησης του σεμιναρίου σε όλους τους συμμετέχοντες.
Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν ασκούμενοι οποιασδήποτε πολεμικής τέχνης ή μαχητικού αθλήματος καθώς και ενδιαφερόμενοι χωρίς προηγούμενη εμπειρία στις πολεμικές τέχνες.
Το Bujinkan Dojo Hellas / Athens είναι κοντά στο κέντρο και θα το βρείτε πολύ εύκολα.

Διεύθυνσή του Dojo:
Ευπαλίνου 7
(κάθετη στην Πατησίων No 185)
11253 Πλατεία Αμερικής / Αθήνα

Πως να έρθετε στο Dojo:
Τρένο: Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ (Πειραιάς – Κηφισιά), Στάση Αγ. Νικόλαος, 8 λεπτά.
Λεωφορείο + Τρόλεϊ: Όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ που περνάνε από Πατησίων και Αχαρνών.
Οδηγίες μέσω χάρτη, στο website του Bujinkan Dojo Hellas.

Website: http://www.bujinkanhellas.com/
Facebook: https://www.facebook.com/bujinkanhellas
Email: bujinkandojohellas@gmail.com , info@bujinkanhellas.com
Τηλ: 210 – 86 46 042, 6937 388758

Διαβάστε λίγα λόγια για το Close Quarters Combat

Ο αγγλικός όρος CQC (Close Quarters Combat) χρησιμοποιήθηκε πρώτα στην στρατιωτική αρένα, προς το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και αναφέρεται σε μάχες κοντινής και πολύ κοντινής απόστασης σε κτίρια και αστικά περιβάλλοντα με χρήση κάθε δυνατού μέσου πρωτίστως όμως πυροβόλων όπλων. Οι αναμετρήσεις λαμβάνουν χώρα ως επί το πλείστον ανάμεσα σε ομάδες και όχι τόσο ανάμεσα σε δυο άτομα. Ονομασίες όπως FIBUA (Fight In Built Up Area), FISH (Fighting In Someone else’s House) MOUT (Military Operations in Urban Terrain) ή CQB (Close Quarters Battle) θα ήταν συνεπώς πιο πετυχημένες για να εκφράσουν το αντικείμενο στο οποίο αναφέρονται.
Αν αποδεχθούμε, ότι η ουσία του όρου CQC εκφράζει την εκ του συστάδην, δηλαδή σώμα με σώμα, ένοπλη και άοπλη μάχη, τότε η χρήση του όρου στις πολεμικές τέχνες του σήμερα είναι κατά τι πιο πετυχημένη απ΄ ότι στον στρατιωτικό τομέα. Πριν τα όπλα περάσουν στην πρώτη γραμμή οι ανά τον κόσμο στρατιωτικές και πολεμικές τέχνες, ιδιαίτερα όμως στην ασιατική κουλτούρα, ανάπτυξαν πολύ αξιόλογες και δοκιμασμένες μεθόδους για την εκπαίδευση σε αυτό το είδος μάχης. Οι μέθοδοι αυτές λαμβάνουν υπόψη τους παράγοντες μείζονος σημασίας, όπως απόσταση, ταχύτητα και επίγνωση του περιβάλλοντος χώρου και οι τεχνικές που απορρέουν από αυτές μπορούν να είναι πολύ ισχυρές, πολύ αποτελεσματικές και θανατηφόρες.
Το ερώτημα που γεννάται όμως, είναι, το κατά πόσο απαραίτητη είναι η εισαγωγή κάποιου ιδιαίτερου "όρου" για την έκφραση αυτού που τελικά αποτελεί την πεμπτουσία όλων των πολεμικών τεχνών: την μάχη σώμα με σώμα!
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι