Δεκαήμερο εξάσκησης για την «Πηγή του Νεαρού Δάσους»

εικόνα άρθρου
Μετά την επιτυχία της πρώτης εξόρμησης Παραδοσιακού Σαολίν στο Κλιμέντι Κορινθίας, φέτος η «Πηγή του Νεαρού Δάσους» είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την δεύτερη καλοκαιρινή συνάντηση για ολοήμερη άσκηση στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της ορεινής Κορινθίας από τις 4 έως 13 Ιουλίου 2014. Η περυσινή εμπειρία βοήθησε να δημιουργηθεί ένα ακόμη πιο ιδανικό πρόγραμμα στα πρότυπα διαβίωσης της άσκησης των μαχητών Σαολίν της Κίνας.
Μέρος έλαβαν οι μαθητές όλων των σχολών της "Πηγής του Νεαρού Δάσους". Στο δεκαήμερο που διήρκησε η εξόρμηση, οι δάσκαλοι των σχολών , σχεδίασαν ένα ολοήμερο πρόγραμμα ξεχωριστό, για ενηλίκους, εφήβους και παιδιά, που μέσα από αυτό δόθηκε η ευκαιρία στους ασκούμενους να έχουν την "γεύση" της καθημερινής δουλειάς που γίνεται στα αυθεντικές σχολές & μοναστήρια Σαολίν στην Κίνα.
Κατά τη διάρκεια της παρούσας εξόρμησης το παιδικό τμήμα, που μάλιστα σημείωσε ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή, αφιερώθηκε στην εκμάθηση του παραδοσιακού πλαισίου της "Γροθιάς των 7 Αστέρων"- Τσι Σινγκ Τσουάν 七星拳 (Qīxīng quán), το τμήμα εφήβων και ενηλίκων του Σαολίν Κουνγκ Φου ολοκλήρωσε μια ιδιαίτερη μορφή της "Γροθιάς των 5 Ζώων" - Γου Σινγκ Τσουάν 五形拳 (Wǔ Xíng Quán), ενώ ένα δεύτερο τμήμα ενηλίκων ασκήθηκε στο παλαιό πλαίσιο της "Απαλής Γροθιάς" - Σαολίν Ρόου Τσουάν 柔拳 (Róu Quán). Επίσης πραγματοποιήθηκε κοινή εκμάθηση της βασικής φόρμας Τσεν Τάι Τσι Τσουάν των 9 κινήσεων καθώς και άλλες δραστηριότητες όπως βραδινές προβολές, μαθήματα ιστορίας για το Σαολίν στα παιδιά και ομαδικά παιχνίδια για ξεκούραση από όλα τα τμήματα.
Στα πλαίσια της εξάσκησης δεν έλειψαν βέβαια και οι εξορμήσεις σε κοντινά μέρη ιδιαίτερου φυσικού κάλους, όπως το ξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου (1100 μ. υψόμετρο), το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος στο δάσος από έλατα της Βελίνας καθώς και την πανέμορφη λίμνη Δόξας (Φενεός) που επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά φέτος.
Ήταν μια πραγματικά συναρπαστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους που επιβεβαιώνει την επιτυχία του πρώτου μας εγχειρήματος και υπόσχεται περισσότερη ποιότητα και υπευθυνότητα στα επόμενα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ όλων των σχολών μας στο Δήμο Σικυωνίων για την ευγενική του βοήθεια στην πραγμάτωση του ονείρου μας.

Από την Πηγή του Νεαρού Δάσους.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι