Σοφά λόγια

Δεν κοιτάζω, δεν περιμένω, δεν είμαι ανοιχτός. (Morihei Ueshiba)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Νέα - Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα στήριξης ασκουμένων απο τον οδηγό πολεμικών τεχνών

Πρόγραμμα στήριξης ασκουμένων απο τον οδηγό πολεμικών τεχνώνΤο ότι η περίοδος που περνάμε είναι δύσκολη δε χρειάζεται υπενθύμιση: το βιώνουμε όλοι καθημερινά ανεξαρτήτως των οικονομικών μας δυνατοτήτων και μας επηρεάζει περισσότερο ή λιγότερο. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι η συγκεκριμένη κατάσταση διαμορφώνει πλέον και τον κόσμο των πολεμικών τεχνών –όταν για πολλούς ακόμα και η κάλυψη των ζωτικών αναγκών έχει γίνει πρόβλημα, ίσως η ενασχόληση με μια πολεμική τέχνη να μπορεί να χαρακτηριστεί «πολυτέλεια».


Ωστόσο, εμείς εδώ στον πανελλήνιο οδηγό πολεμικών τεχνών δε θεωρούμε ότι τα πράγματα είναι έτσι. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο δυσκολιών, οι πολεμικές τέχνες μπορούν να προσφέρουν κάτι περισσότερο από μια διέξοδο –μπορούν να προσφέρουν μια ψυχολογική στήριξη και μια ενδυνάμωση που θα βοηθήσουν πολύ, και ειδικά τους νέους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή χρειάζονται κάποιες σταθερές στη ζωή τους.


Θέλοντας να βοηθήσουμε λοιπόν τον κόσμο που θέλει να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες αλλά που αυτή τη στιγμή δεν έχει τη δυνατότητα, ο οδηγός πολεμικών τεχνών προσφέρει σε συνεργασία με τις σχολές μια «υποτροφία» σε άτομα που δεν έχουν δουλειά ή που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι όροι του προγράμματος αυτού είναι απλοί: τα άτομα αυτά μπορούν να ξεκινήσουν να ασκούνται χωρίς να πληρώνουν συνδρομή μέχρι η οικονομική τους κατάσταση να βελτιωθεί· το αντάλλαγμα που θα προσφέρουν στη σχολή θα είναι ο χρόνος τους για διάφορες εργασίες που θα έχει ανάγκη η σχολή.


Αναγνωρίζοντας ότι κάθε άτομο έχει διαφορετικές δυνατότητες και κάθε σχολή διαφορετικές ανάγκες, η συνεισφορά ενός εκάστου στη σχολή θα προκύπτει από σχετική συνεννόηση που θα γίνεται με τους υπευθύνους της εκάστοτε σχολής· ως κάποιο βαθμό, ο οδηγός πολεμικών τεχνών θα συμβάλλει στη συνεννόηση μεταξύ των δύο ενδιαφερομένων μερών ώστε η συμφωνία να γίνει χωρίς παρεξηγήσεις και με τον επωφελέστερο δυνατό τρόπο και για τον ασκούμενο και για τη σχολή.


Αναγνωρίζουμε ότι το πρόγραμμά μας αυτό δε λύνει πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Όμως αντλώντας την ιδέα από την παράδοση των πολεμικών τεχνών, όπου οι οικότροφοι μαθητές συνήθως αντάλλασσαν την εκπαίδευσή τους με τη βοήθειά τους προς τους δασκάλους, θεωρούμε ότι είναι μια καλή αρχή και ότι μπορεί να συνεισφέρει έστω και ελάχιστα στην επιβίωση ενός χώρου που αγαπάμε και που μας έχει προσφέρει τόσες ωφέλειες.


Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν μήνυμα στο info@polemikes-tehnes.gr
γράφοντας το όνομα, τηλέφωνο, πόλη διαμονής και με ποια πολεμική τέχνη θέλουν να ασχοληθούν.

Αναζήτηση

TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
Bujinkan Dojo Hellas
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
KRAV MAGA PERISTERI
Olympus
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
AIKIDO DOJO HERAKLION
JUDO
TCMA
Αθλόπολις
Ομοσπονδία Krav Maga
KRAV MAGA MALEH


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική