Το Φιλιπίνο Κόμπατ Σίστεμς στην Κρήτη

εικόνα άρθρου
Λίγες ημέρες έμειναν για το μεγάλο σεμινάριο του Φιλιπίνο Κόμπατ Σίστεμς που θα γίνει στην Κρήτη, από τις 13 έως 18 Μαΐου 2014, με τον ίδιο τον ιδρυτή της τέχνης Ρέι Ντιονάλντο. Ο πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών υποστηρίζει τη διοργάνωση ως χορηγός επικοινωνίας.

Ακολουθεί η επιστολή των διοργανωτών:
Αγαπητοί Συνάδελφοι-ισσες, Φίλοι-ες,

Έχουμε την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσουμε σ’ένα μοναδικό σεμινάριο της τέχνης οπλομαχίας Filipino Combat Systems Kali (Fcs Kali) , το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη μετά από 11 χρόνια ύπαρξης του συστήματος στην χώρα μας.

Το Fcs Kali είναι μια σύγχρονη Πολεμική τέχνη Kali-Arnis-Eskrima με Φιλιππινέζικες και Αμερικάνικες καταβολές. Η γενική κατηγορία Πολεμικών Τεχνών Kali-Arnis- Eskrima αναφέρεται στις πολεμικές τέχνες που προέρχονται από το σύμπλεγμα 7000 νησιών που ονομάστηκαν Φιλιππίνες το 1543, προς τιμήν του Ισπανού κατακτητή Βασιλιά Φιλίππου του 2ου.

Όπως όλες οι τέχνες της κατηγορίας Kali-Arnis-Eskrima, είναι μία τέχνη ειδικευμένης οπλομαχίας, με όπλα ρεαλιστικά που συναντάει κανείς στο σύγχρονο κόσμο και περιβάλλον. Σαν βασικά όπλα έχει όλων των μεγεθών λεπίδες και ραβδιά εκπαιδεύοντας παράλληλα τον ασκούμενο στην μάχιμη χρήση και εφαρμογή τους αλλά και στην άοπλη αντιμετώπιση τους.

Σε προχωρημένο επίπεδο εμπεριέχει όπλα όπως αγκιστρωτές λεπίδες(Kerambit), συρόμενο ραβδί(palm stick/Baton), pocket stick(Kubotan), τσεκούρι(tomahawk), εύκαμπτα όπλα όπως μαστίγιο, σχοινί, Sarong/Malong(Παραδοσιακό ένδυμα), Tabak Toyoc(Nunchaku)κ.α Τέλος, εμπεριέχουν και το πλήρες άοπλο κομμάτι (Panantukan/Mano-Mano) που δομείται και παράγεται από την ένοπλη κινησιολογία και τεχνοτροπία με τροποποιήσεις και προσαρμογές.

Το Fcs Kali είναι μια τέχνη εύκολη στην εκμάθηση της με απόλυτα φυσική ροη στην εκτέλεση των τεχνικών της και εντελώς ακίνδυνη στην εξάσκηση της.

Για πρώτη φορά μετά από 10 και πλέον χρόνια, η ετήσια Συγκέντρωση της τέχνης θα γίνει εκτός Αθήνας στο νησί της Κρήτης. Το 2ο εντατικό κάμπ(Fcs Intensive Training Camp) θα πραγματοποιηθεί Τρίτη και Πέμπτη στα Χανιά, Τετάρτη στο Ηράκλειο και Παρασκευή στο Ρέθυμνο. Το κεντρικό-ανοικτό σεμινάριο της τέχνης (Fcs Mediterranean Gathering) και το Πανευρωπαϊκό αγωνιστικό τουρνουά (European Bladesport Tournament) θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στα Χανιά. Στο εντατικό Κάμπ υπάρχουν περιορισμένες θέσεις (25) και κάθε μέρα θα καλύπτει μια διαφορετική διάσταση της τέχνης. Η προεγράφη είναι απαραίτητη . Τα σεμινάρια και οι αγώνες είναι ελεύθερα χωρίς ανάγκη προεγγραφής.

Ένα σεμινάριο που έχει να προσφέρει χρήσιμές γνώσεις σε κάποιον, ανεξαρτήτου βαθμού ή Πολεμικής Τέχνης, καθώς επικεντρώνεται και ειδικεύεται σε όπλα που στην σύγχρονη σκληρή εποχή χρησιμοποιούνται από τον κόσμο της παραβατικότητας. Η ομάδα Fcs Kali Hellas σας προσκαλεί να γνωρίσετε την "τέχνη της λεπίδας" από έναν παγκοσμίως καταξιωμένο εκπαιδευτή Θα ήταν χαρά και τιμή μας να παρευρεθείτε στο ετήσιο Gathering του 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλ:
6979009989-Μπουδάκης Δ.
6948571036- Καριώτης Γ.
6942677869-Φραγκιαδάκης Μ.

Δείτε το πρόγραμμα
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι