Επιτυχίες για την ελληνική αποστολή Σίντοκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Σίντοκαν καράτε στην Ιαπωνία

εικόνα άρθρου
Μεγάλες επιτυχίες για το ελληνικό Shidokan είχε η συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Shidokan karate που έγινε στην πόλη ΥΟΚΟΗΑΜΑ της Ιαπωνίας στις 14-10-2013. Περισσότεροι από 300 αθλητές αγωνιστήκαν σε όλες τις κατηγορίες ενώπιον πολλών αρχηγών προσκεκλημένων του αρχηγού του Shidokan Kancho Soeno Yoshiji 9 Dan. Την ελληνική αποστολή αποτέλεσαν οι:
- Shihan Αιστρατή Γεωργία 5 Dan (ΠΗΓΑΣΟΣ ΒΟΛΟΥ)
- Sensei Καραγεώργος Χρήστος 3 Dan (SHIDOKAN ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ)
- Sempai Κατσούρας Δημήτριος 2 Dan (ΠΗΓΑΣΟΣ ΒΟΛΟΥ)
- Sempai Γκούμας Αχιλλέας 1 Dan (SHIDOKAN ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ)

Η Αιστρατή Γεωργία κατέλαβε την 4η θέση παγκοσμίως στα ΚΑΤΑ και ο προπονητής Καλαμπάκας την 5η θέση ανάμεσα σε έμπειρους δασκάλους με πολλές συμμετοχές σε διεθνή πρωταθλήματα αποκομίζοντας μεγάλη διάκριση αλλά και εμπειρία στη χώρα που δύσκολα διακρίνονται οι ξένοι αθλητές. Οι αγώνες αυτοί ήταν μεικτοί μεταξύ ανδρών και γυναικών αποσπώντας τα συγχαρητήρια των προπονητών και του αρχηγού του συστήματος Kancho Soeno Yoshiji 9 Dan.
Στο kumite ανδρών ανοικτής κατηγορίας με όρους πλήρους επαφής όπου επιτρέπονται ρίψεις και ακινητοποιήσεις (Τρίαθλον) ήταν η μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής ομάδας η οποία απέσπασε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος τη 2η θέση με τον Γκούμα Αχιλλέα. Στον τελικό, ο νικητής Γάλλος αθλητής, κέρδισε στα σημεία τον Γκούμα Αχιλλέα ο οποίος έπαιξε τραυματισμένος και με την προσπάθεια του κέρδισε τον σεβασμό του αντιπάλου του και όλων των παρευρισκόμενων.
Ο Κατσούρας Δημ. για την προετοιμασία του ταξίδεψε και προπονήθηκε στην Ιαπωνία ένα μήνα πριν τους αγώνες σε πολλά dojo Shidokan (σχολές καράτε) με το καλύτερο δυναμικό του Ιαπωνικού Shidokan. Η εμπειρία που απέκτησε είναι τεράστια. Οι τραυματισμοί του και η καταπόνηση κατά την διάρκεια της προετοιμασίας δεν του επέτρεψαν να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του και στους αγώνες τραυματίστηκε δυστυχώς στον πρώτο του αγώνα και κατατάχτηκε 5ος.
Οι αθλητές έκαναν εντυπωσιακούς αγώνες και αποτέλεσαν την έκπληξη του πρωταθλήματος. H συμμετοχή τους και μόνο είναι η επιτομή του κουράγιου, της υπομονής και της πίστης σε αξίες που για πολλούς είναι άγνωστες έννοιες. Με την απόδοση των αθλητών έγινε κατανοητό σε όλους ότι αυτή η δυναμική της Ελληνικής ομάδας είναι η ελπίδα για τα επόμενα χρόνια. Οι εμπειρίες που αποκομίσθηκαν από την αποστολή μαζί με τα αποτελέσματα και την προσπάθεια της ομάδας είναι πάρα πολλές και αποτελούν όαση ελπίδας για όλους όσους αγωνίζονται σε αυτές τις τέχνες, ειδικά αυτήν την εποχή και κάτω από αυτές τις κοινωνικές συνθήκες. Η επιτυχία των αθλητών μας είναι ένα μάθημα προς όλους και διδάσκει ότι, όταν θέλουμε και πολεμάμε πετυχαίνουμε .
Επίσημος εκπρόσωπος του συστήματος στην Ελλάδα είναι ο Shihan Λήο Κατσούρας 7 Dan Shidokan με έδρα στο Βόλο και υπεύθυνος τύπου και διοργανώσεων αγώνων ο προπονητής Καλαμπάκας.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι