Ηράκλειο: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων

εικόνα άρθρου
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων – Ηράκλειο 2022
Τις 29 έφτασαν οι χώρες που θα αφιχθούν στην Κρήτη

Τρία 24ωρα απομένουν για την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής και πλέον οι αθλητές και αθλήτριες που θα ταξιδέψουν στο Ηράκλειο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων (2-5 Ιουνίου, Δύο Αοράκια), ανέρχονται σε 260, ενώ συνολικά θα ξεπεράσουν τους 450 (μαζί με διαιτητές, προπονητές, συνοδούς κ.ο.κ.).

Συνδιοργανώτρια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν στη διοργάνωση, ανήλθαν στις 29, αφού στις υπάρχουσες προστέθηκαν η Γαλλία με 39 αθλητές, η Γεωργία με 25 αθλητές αλλά και η Ρουμανία. Να θυμίσουμε ότι στις χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή, συμπεριλαμβάνεται και η Ουκρανία (σ.σ. έχει δηλώσει έξι αθλητές), τα έξοδα της οποίας θα καλυφθούν από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (σε συνεννόηση με το Υφυπουργείο Αθλητισμού).

Τις τρεις πρώτες ημέρες θα γίνουν τα ατομικά, ενώ την τελευταία το ομαδικό. Οι αγώνες, καθ` όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα εκκινούν στις 09:30 και οι τελικοί στις 16:00 εκτός της Κυριακής που θα πραγματοποιηθούν στις 14:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Όσον αφορά στην τελετή έναρξης, αυτή θα έχει… άρωμα Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 15:30, παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ αναφορικά με τη Συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, θα γίνει την Δευτέρα 30 Μαΐου στην Περιφέρεια Κρήτης.

Πρωτόγνωρη εμπειρία για τους Έλληνες αθλητές η διοργάνωση της Κρήτης
Τα… ένσημα που έχουν κολλήσει πάνω στα τατάμι άπειρα. Κάποιοι εξ αυτών, εξακολουθούν να κολλάνε από τη θέση του προπονητή. Για όλους πάντως, έστω κι αν έχουν συμμετάσχει ξανά σε αντίστοιχη διοργάνωση, η συγκεκριμένη εμπειρία θα είναι μοναδική δεδομένου ότι για πρώτη φορά, ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων γίνεται μπροστά σε ελληνικό κοινό. Ο λόγος για τους 15 αθλητές (σ.σ. περισσότερα στοιχεία με την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής) που έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους αγώνες του Ηρακλείου.

Πρόκειται για τους Λαυρέντιο Αλεξανίδη (-73κ.), Γεώργιο Ανδρεάδη (-100κ.), Αθανάσιο Αυγέρη (-81κ.), Γεώργιο Μπάρα (-90κ.), Μιχαήλ Χατζηνικολάου (-90κ.), Γεώργιο Ιωαννίδη (-81κ.), Νικόλαο Κλουβάτο (-60κ.), Κωνσταντίνο Πανταζή (+100κ.), Ιωάννη Παπαχρηστίδη (-66κ.), Ηλία Ρουντή (-73κ.), Μιλτιάδη Σεφερλή (-81κ.), Δημήτριο Τσαγκαλίδη (-73κ.), Ιωάννη Τσαπάρα (-90κ.), Γρηγόριο Βοτίκα (-100κ.) και Βασίλειο Ζήση (-81κ.).
Οι Στεφανία Καντάρου, Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος, Χάρης Τσοπανέλης και Δημήτριος Παπαδημητρίου θα εκπροσωπήσουν την ελληνική διαιτησία στη διοργάνωση.

Αλιφιεράκης: «Θα τους υποδεχθούμε με τον καλύτερο τρόπο»

Εκ των υποστηρικτών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είναι το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με τον πρόεδρό του, Μανώλη Αλιφιεράκη να υποστηρίζει στη δήλωση που έκανε στο Γραφείο Τύπου της διοργάνωσης, ότι η τοπική κοινωνία θα υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο τους βετεράνους αθλητές. Στάθηκε δε στην πολυδιάστατη συμβολή που έχει στον τόπο, μια τόσο ιδιαίτερη αθλητική διοργάνωση. «Είναι τιμητικό που μια τόσο σημαντική διοργάνωση θα γίνει στην Κρήτη. Κινητοποιεί τον κόσμο να μάθει περισσότερα για το τζούντο και να γνωρίσει αθλητές και αθλήτριες που έλαμψαν στο παρελθόν. Γενικά νομίζω ένα άθλημα όπως το τζούντο ευαισθητοποιεί τον κόσμο στο να στραφεί περισσότερο σε κάτι διαφορετικό από ότι έχει μάθει μέχρι σήμερα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και ότι οι βετεράνοι θα φτάσουν στο Ηράκλειο με τις οικογένειες τους συνδυάζοντας τη διοργάνωση με τον τουρισμό. Θα τους υποδεχθούμε με τον καλύτερο τρόπο, όπως συμβαίνει πάντα με τις αποστολές. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουν καλά. Έχουν πολλά μέρη να δουν από την Ιστορία της πόλης, τα αξιοθέατα, το μουσείο κι από την άλλη θα αφήσουν και το αποτύπωμα τους. Θα ενισχύσουν όσο γίνεται καλύτερα και την τουριστική αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.


Εκτός από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ο Δήμος Ηρακλείου και οι Μινωϊκές Γραμμές.


Από επιστολή της ομοσπονδίας Τζούντο στον ΠΟΠΤ
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι