Στο Solar Club Corfu το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης Γιώργος Πιλίδης

εικόνα άρθρου
Στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου ο αθλητικός σύλλογος "Solar Club Corfu"υποδέχτηκε για ένα διήμερο workshop το χρυσό παιδί  της ελληνικής πάλης Γιώργο Πιλίδη.

Ο Γιώργος Πιλίδης είναι γεννημένος στις 21 Ιανουαρίου του 2000 στην Αθήνα και είναι κάτοχος 8 μεταλλίων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων, ρεκόρ που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν αθλητή στο άθλημα της ελεύθερης Πάλης.Αγωνίζεται στην κατηγορία των 65 kg , πήρε την πρόκριση στο Τόκιο μετά από μία ανεπανάληπτη εμφάνιση, όντας τραυματίας, στο Προολυμπιακό τουρνουά της Σόφιας, τον Μάιο του 2021 και συμμετείχε στους ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο εκπροσωπώντας τη χώρα μας.

Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για τους αθλητές του Solar Club Corfu, ο Γιώργος Πιλίδης παρουσίασε τον τρόπο προπόνησής του, μοιράστηκε κάποια από τα μυστικά του παιχνιδιού του και έδειξε τεχνικές ρίψης από όρθια θέση καθώς επίσης και τρόπους ενδυνάμωσης και βελτίωσης εκρηκτικότητας και δύναμης, τους οποίους θα μπορέσουν οι προπονητές του συλλόγου να προσαρμόσουν και να εντάξουν στις προπονήσεις τους.

Πέραν του σεμιναρίου, ο Πιλίδης διέθεσε χρόνο στους αθλητές του συλλόγου μεταφέροντας εμπειρίες από την αθλητική του καριέρα και ειδικότερα τη συμμετοχή του στους ολυμπιακούς αγώνες, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τους νεότερους αθλητές  με βλέψεις για πρωταθλητισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στις Κερκυραϊκές επιχειρήσεις Νομή Store, Μικρό Καφέ, Hidden Gem Cafe , Limoncello  και Mayor Mon Repos Palace Art Hotel, που στήριξαν το γεγονός αυτό και και δημιούργησαν τις συνθήκες για να μπορέσει ο σύλλογος να φέρει έναν  αθλητή με τέτοιο εκτόπισμα και παγκόσμια αναγνώριση.

Το workshop με τον Γιώργο Πιλίδη ήταν το πρώτο της νέας σεζόν που μόλις ξεκίνησε για το "Solar Club Corfu" αλλά ένα εκ των πολλαπλών σεμιναρίων που έχει διεξάγει ο σύλλογος στην πορεία του έως σήμερα. Σαφής στόχος του Solar είναι η συνεχής διοργάνωση σεμιναρίων, workshop, εκδηλώσεων και δράσεων, προκειμένου οι αθλητές του να εξελίσσονται, να μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες, να γνωρίζουν μεγάλους αθλητές και δασκάλους.

Από επιστολή του Solar Club Corfu στον ΠΟΠΤ
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι