Σοφά λόγια

Οι σοφοί μαθαίνουν από την αναποδιά, οι ανόητοι την επαναλαμβάνουν.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Νέα - Εκδηλώσεις

Θρήνος στο ελληνικό ταεκβοντό με το θάνατο του επίτιμου προέδρου της ΕΛΟΤ, Κωνσταντίνου Θωμαίδη

Θρήνος στο ελληνικό ταεκβοντό με το θάνατο του επίτιμου προέδρου της ΕΛΟΤ, Κωνσταντίνου ΘωμαίδηΤο ελληνικό ταεκβοντό θρηνεί το θάνατο ενός εκ των πρωτεργατών του αθλήματος. Του ανθρώπου που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, στη δημιουργία της ΕΛΟΤ και στην ένταξη του Ολυμπιακού Ταεκβοντό στο χάρτη των εθνικών ομοσπονδιών, με την αποχώρηση του αθλήματος από τον ΣΕΓΑΣ, τον Νοέμβριο του 1987.

Ο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή αργά χθες το βράδυ σε ηλικία 87 ετών, διετέλεσε επί μακρόν πρόεδρος αλλά και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της ζωής του στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού Ταεκβοντό.

Στις πρώτες αρχαιρεσίες μετά την αποχώρηση του αθλήματος από τον ΣΕΓΑΣ (16/12/87) ανέλαβε γενικός γραμματέας (πρόεδρος ο Ανδρέας Χατζηανδρέου), θέση στην οποία παρέμεινε έως τις 11 Μαΐου 1991.

Τον Δεκέμβριο του 1990, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για απομάκρυνση των Τουρκοκυπρίων από τις διεθνείς διοργανώσεις και την παρουσία της Ελλάδας σε αυτές.

Από τον Μάρτιο του 1992 αναλαμβάνει και πάλι γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, ενώ από τον Φεβρουάριο του 1995 έως και τα τέλη Απριλίου 1996, βρέθηκε στην προεδρία της ΕΛΟΤ, πριν του δοθεί ο τίτλος του επίτιμου προέδρου.

Αγαπημένε μας πρόεδρε, Κωνσταντίνε Θωμαΐδη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 
ΨΗΦΙΣΜΑ του Διοικητικού Συμβουλίου για το θάνατο του επίτιμου προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ)

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για το θάνατο του επίτιμου προέδρου της ΕΛΟΤ, Κωνσταντίνου Θωμαΐδη.

Ο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, διετέλεσε επί μακρόν πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της ζωής του στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού Ταεκβοντό. Το Νοέμβριο του 1987, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αυτονόμηση του αθλήματος από τον ΣΕΓΑΣ και στη δημιουργία της ΕΛΟΤ.  

Διετέλεσε πρόεδρος και γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας επί πολλά χρόνια, βάζοντας τις βάσεις για τη διάδοση του Ολυμπιακού Ταεκβοντό στη χώρα μας. Η προσφορά του αδιάλειπτη και πολυσχιδής.

Τον Δεκέμβριο του 1990, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για απομάκρυνση των Τουρκοκυπρίων από τις διεθνείς διοργανώσεις και την παρουσία της Ελλάδας σε αυτές.

Τιμώντας τη μνήμη του, το ΔΣ της ΕΛΟΤ αποφάσισε:

- Να αναρτηθεί το ψήφισμα αυτό στην ιστοσελίδα του Ομοσπονδίας.

- Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

- Να παραστεί, εφόσον κάτι τέτοιο επιτραπεί από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (λόγω πανδημίας), εκπρόσωπος της ΕΛΟΤ στην κηδεία.

- Να διοργανώνει, σε ετήσια βάση, ένα αθλητικό γεγονός-εκδήλωση, το οποίο θα φέρει το όνομά του.

 
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΟΤ

Αναζήτηση

Αθλόπολις
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
Ομοσπονδία Krav Maga
TCMA
Bujinkan Dojo Hellas
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
AIKIDO DOJO HERAKLION


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική