Ζεν σε κίνηση

εικόνα άρθρου
Ο κόσμος των πολεμικών τεχνών τον ήξερε από το βιβλίο του “Moving Zen” (https://www.amazon.com/Moving-Zen-Journey-Bushido-Warrior/dp/4770027559), μια από τις πρώτες αφηγήσεις για την εξάσκηση πολεμικών τεχνών (και συγκεκριμένα καράτε) στην μεταπολεμική Ιαπωνία.

Όμως ο Κ.Ο. Νίκολ (C.W. Nicol) δεν υπήρξε μόνο μαθητής του Ντον Ντρέγκερ και των θρύλων της JKA της δεκαετίας του 1960 αλλά ένας πολυπράγμων, πολυταξιδεμένος και πάντα ανήσυχος άνθρωπος που έχοντας γυρίσει όλον τον κόσμο άλλοτε ως ερευνητής στον Αρκτικό Κύκλο, άλλοτε σαν προστάτης πάρκων στην Αιθιοπία και άλλοτε σαν σεναριογράφος στο Τόκιο, εδραιώθηκε στη συνείδηση των Ιαπώνων το 1995 όταν πήρε ιαπωνική υπηκοότητα προκειμένου να μπορέσει να προστατέψει καλύτερα την άγρια φύση της υιοθετημένης πατρίδας του.

Πέθανε στις 3 Απριλίου 2020 έχοντας καταφέρει να χωρέσει μέσα σε 80 χρόνια, πράγματα που σε άλλους θα χρειάζονταν αιώνες και αφήνοντας στον κόσμο των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών μια σπάνια μαρτυρία από μια εποχή η οποία αν και κοντινή μας, παραμένει σχετικά άγνωστη.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι