Δύο συναρπαστικά βιβλία για τις πολεμικές τέχνες

εικόνα άρθρου
Οι εκδόσεις Μέση Οδός σε συνεργασία με τις εκδόσεις Shambhala και Kodansha, τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο της Ιαπωνίας, έφεραν στην Ελλάδα δύο συναρπαστικά βιβλία για τις πολεμικές τέχνες.

Το βιβλίο "Στο Ντότζο"
Μια συλλογή ζωντανών και λεπτομερών δοκιμίων γραμμένων από τον Ντέιβ Λόουρι, έναν από τους πιο γνωστούς και αξιόλογους ξιφομάχους στις Ηνωμένες Πολιτείες∙ τα κείμενά του φωτίζουν την ιστορία και τη σημασία των τελετουργικών, των ενδυμασιών, των αντικειμένων και των σχέσεων που τόσο μεγάλη σημασία έχουν για τις ιαπωνικές πολεμικές τέχνες.

Μεταξύ των θεμάτων που άπτεται είναι:

Ο ίδιος ο χώρος του ντότζο
Η σχέση δασκάλου-μαθητή
Οι υποκλίσεις
Τι να περιμένει κανείς όταν επισκέπτεται ένα ντότζο –και τι περιμένει το ντότζο από αυτόν
Τα όπλα που χρησιμοποιούνται στην εξάσκηση
Η χάκαμα (η παραδοσιακή «φούστα») και το ντόγκι (η στολή εξάσκησης)
Ο σιντοϊστικός βωμός

Αξιόπιστο και γεμάτο τόσο από γνώσεις όσο και από συναρπαστικές ιστορίες από την εμπειρία του συγγραφέα, το Στο Ντότζο είναι ένα βιβλίο μελέτης για τους αρχάριους μαθητές και ένα εγχειρίδιο αναφοράς για τους πιο προχωρημένους.

Το βιβλίο "Αϊκίντο Το Έργο Μιας Ζωής"
Αν και δεν έχει κλείσει ούτε έναν αιώνα ζωής, το αϊκίντο έχει καταφέρει να γίνει μια από τις δημοφιλέστερες πολεμικές τέχνες της Ιαπωνίας. Και αυτό οφείλεται εξίσου στο τεχνικό του κομμάτι, στο θεωρητικό και ιδεολογικό αλλά και στην μοναδική προσωπικότητα του Ιδρυτή του, Μοριχέι Ουεσίμπα (1883-1969). Το “Αϊκίντο, το Έργο Μιας Ζωής” είναι η πρώτη έκδοση στα ελληνικά που αποπειράται να φωτίσει τη ζωή του ιδιαίτερου αυτού ανθρώπου, όπως την έζησε από πολύ κοντά ο γιος του και δεύτερος επικεφαλής του αϊκίντο, Κισομάρου Ουεσίμπα (1921-1999).

Προσωπικές μνήμες, ιστορικά γεγονότα, ντοκουμέντα και φωτογραφίες συνθέτουν το συναρπαστικό πορτρέτο ενός ανθρώπου που ανακάλυπτε βήμα-βήμα και με υπεράνθρωπες προσπάθειες τον εαυτό του, με φόντο μια χώρα που έκανε ακριβώς το ίδιο. Το “Αϊκίντο, το Έργο Μιας Ζωής”, δεν είναι μόνο μια βιογραφία αλλά ένα ιστορικό μνημείο, χρήσιμο για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για την Ιαπωνία του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, σχετικό ή άσχετο με τις πολεμικές τέχνες.

Τα βιβλία είναι διαθέσιμα απο τις Εκδόσεις Μέση Οδός και όλα τα βιβλιοπωλεία
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι